BURDUR GÖLÜ KONUSUNDA MECLİS ÜYELERİNDEN DESTEK İSTEDİ.

GÜNDEM 03.10.2018 - 17:04, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2669+ kez okundu.
 

BURDUR GÖLÜ KONUSUNDA MECLİS ÜYELERİNDEN DESTEK İSTEDİ.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Belediye meclisi Ekim ayı toplantısında, Burdur gölünün korunması ve sorunları konusunda meclis üyelerinden destek istedi.
Burdur Belediyesi Belediye Meclisinin 2018 Ekim ayı toplantısında; Başkan Ali Orkun Ercengiz Meclis toplantısının açılışında, meclis üyelerine belediye çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. Ercengiz bürokratik işlemlerin istenilen düzeyde yürümemesi nedeniyle geç kalan fen işleri kampus alanı çatısına Burdur Belediyesi imkanlarıyla yaptırılan güneş enerji sistemlerinin devreye alındığını ve Belediye’nin kendi imkanlarıyla elektriğini kendisinin sağlayacağını söyledi.      Konuşmasının son bölümünde ise yıllara göre su kaybı yaşayan ve yok olmakla karşı karşıya kalan Burdur gölü ile ilgili çektirdiği resimlerle ve yıllara göre göl alanındaki su kaybına ait rakamları anlattı. Öte yandan göldeki su kaybının mevsimsel buharlaşma ve kuraklığa bağlanarak geçiştirilemeyeceğini mutlaka sorunun çözümüne yönelik çalışmaların hızlandırılmasını bu yöndeki çalışmaları Belediyemiz kaynakları ile de destekleneceği konusunun altını çizdi. Öte yandan çalışmaları devam eden biyolojik arıtma sistemlerinin Ocak ayı içinde yer tesliminin yapılacağını ve temelinin atılmasını umduklarını bu konuyu takip ettiklerini sözlerine ekledi.     Belediye meclisi 2018 yılı Ekim ayı toplantısının gündemine geçildi. Belediye meclisi gündemindeki bazı maddeleri kabul ederken bazı maddelerde ise üyelerin konuşmaları ile şerh konulduğu görüldü. Belediye dükkanlarının kiralanması ile ilgili 8’inci madde üzerinde Başkan Ali Orkun Ercengiz olumsuz görüş bildirirken oylama sırasında valilik görüşü etkin olarak üyeler tarafından itirazsız kabul edildi. İl Emniyet Müdürlüğü güreş takımının lisanslı güreşçisi merhume Şeyda Özdöl’ün, il merkezide bir parka isminin verilmesi konusu ise isim komisyonuna gönderilerek tekrar görüşülmesine karar verildi.
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Belediye meclisi Ekim ayı toplantısında, Burdur gölünün korunması ve sorunları konusunda meclis üyelerinden destek istedi.

Burdur Belediyesi Belediye Meclisinin 2018 Ekim ayı toplantısında; Başkan Ali Orkun Ercengiz Meclis toplantısının açılışında, meclis üyelerine belediye çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. Ercengiz bürokratik işlemlerin istenilen düzeyde yürümemesi nedeniyle geç kalan fen işleri kampus alanı çatısına Burdur Belediyesi imkanlarıyla yaptırılan güneş enerji sistemlerinin devreye alındığını ve Belediye’nin kendi imkanlarıyla elektriğini kendisinin sağlayacağını söyledi.

     Konuşmasının son bölümünde ise yıllara göre su kaybı yaşayan ve yok olmakla karşı karşıya kalan Burdur gölü ile ilgili çektirdiği resimlerle ve yıllara göre göl alanındaki su kaybına ait rakamları anlattı. Öte yandan göldeki su kaybının mevsimsel buharlaşma ve kuraklığa bağlanarak geçiştirilemeyeceğini mutlaka sorunun çözümüne yönelik çalışmaların hızlandırılmasını bu yöndeki çalışmaları Belediyemiz kaynakları ile de destekleneceği konusunun altını çizdi. Öte yandan çalışmaları devam eden biyolojik arıtma sistemlerinin Ocak ayı içinde yer tesliminin yapılacağını ve temelinin atılmasını umduklarını bu konuyu takip ettiklerini sözlerine ekledi.

    Belediye meclisi 2018 yılı Ekim ayı toplantısının gündemine geçildi. Belediye meclisi gündemindeki bazı maddeleri kabul ederken bazı maddelerde ise üyelerin konuşmaları ile şerh konulduğu görüldü. Belediye dükkanlarının kiralanması ile ilgili 8’inci madde üzerinde Başkan Ali Orkun Ercengiz olumsuz görüş bildirirken oylama sırasında valilik görüşü etkin olarak üyeler tarafından itirazsız kabul edildi. İl Emniyet Müdürlüğü güreş takımının lisanslı güreşçisi merhume Şeyda Özdöl’ün, il merkezide bir parka isminin verilmesi konusu ise isim komisyonuna gönderilerek tekrar görüşülmesine karar verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.