BURDUR GÖLÜ ÖNEMLİ GÜNLERİNDEN BİRİNİ YAŞADI

SPOR 17.09.2017 - 11:40, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3988+ kez okundu.
 

BURDUR GÖLÜ ÖNEMLİ GÜNLERİNDEN BİRİNİ YAŞADI

Burdur'da, Göl Festivali kapsamında kuruma tehdidi altındaki Burdur Gölü'ne dikkati çekmek amacıyla Türkiye Su Jeti ve Flyboard Şampiyonası'nın 2. ayak yarışları yapıldı.
Burdur Belediyesi ve Türkiye Motosiklet Federasyonunun (TMF) iş birliğiyle gerçekleştirilen şampiyonaya, KKTC, Güney Kore, Rusya, Hollanda, Tayland, Finlandiya ve Kolombiya'dan sporcular katıldı. 30 su jeti, 13 flyboard sporcusunun mücadele ettiği şampiyona, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve serbest dalış dünya rekortmeni Şahika Ercümen'in start vermesiyle başladı.                        SPORCULAR KIYASIYA MÜCADELE ETTİ Burdur Gölü'nde gerçekleştirilen şampiyonada su jetinde Kaan Şanver birinci, Serkan Kokol ikinci, Hakan Akgün üçüncü, su jeti kadınlar kupasında Zeynep Daştan birinci, Şenay Cankurt ikinci, Yasemin Usta üçüncü, flyboard da Kahraman Aktaş birinci, Uğur Piro ikinci, Bekir Uslu üçüncü oldu. Flyboard Burdur Cup'ta ise Suksan Tongthai (Tayland) birinciliği, Kahraman Aktaş (Türkiye) ikinciliği, Daniel Guerra (Kolombiya) üçüncülüğü elde etti. Burdur Belediye Başkanı Ercengiz, gazetecilere yaptığı açıklamada, asıl amaçlarının kuruyan Burdur Gölü'ne dikkati çekmek olduğunu söyledi.Farklı ülkelerden gelen sporcuları ağırlamaktan dolayı heyecan duyduklarını dile getiren Ercengiz, gelecek yıllarda daha da başarılı olacaklarını kaydetti.         ENCENGİZ; BURDUR HALKI ŞAMPİYONAYA İLGİ GÖSTERDİ   "Temel ödevlerimizden biri olan Burdur Gölü'yle Burdur halkını barıştırmak için çaba gösteriyoruz. Birkaç yıldır bu alanda yaptığımız çalışmalara halkımızın destek verdiğini düşünüyorum. Halkımızın ilgisi de bu konuda bize ne kadar destek olduğunun göstergesidir. Biz bu endişeyi taşımak zorundayız. Bizden sonraki nesiller, bize neden bu çabayı göstermediğimiz konusunda serzenişte bulunmamalı. Bizim, bizden sonraki nesillere bu doğa nimetlerini bırakmamız lazım. Herkesin bu işte sadece izleyen taraf değil, elini taşın altına koyun taraf olması gerektiğini düşünüyorum."
Burdur'da, Göl Festivali kapsamında kuruma tehdidi altındaki Burdur Gölü'ne dikkati çekmek amacıyla Türkiye Su Jeti ve Flyboard Şampiyonası'nın 2. ayak yarışları yapıldı.

Burdur Belediyesi ve Türkiye Motosiklet Federasyonunun (TMF) iş birliğiyle gerçekleştirilen şampiyonaya, KKTC, Güney Kore, Rusya, Hollanda, Tayland, Finlandiya ve Kolombiya'dan sporcular katıldı.

30 su jeti, 13 flyboard sporcusunun mücadele ettiği şampiyona, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve serbest dalış dünya rekortmeni Şahika Ercümen'in start vermesiyle başladı.

 

                     SPORCULAR KIYASIYA MÜCADELE ETTİ

Burdur Gölü'nde gerçekleştirilen şampiyonada su jetinde Kaan Şanver birinci, Serkan Kokol ikinci, Hakan Akgün üçüncü, su jeti kadınlar kupasında Zeynep Daştan birinci, Şenay Cankurt ikinci, Yasemin Usta üçüncü, flyboard da Kahraman Aktaş birinci, Uğur Piro ikinci, Bekir Uslu üçüncü oldu. Flyboard Burdur Cup'ta ise Suksan Tongthai (Tayland) birinciliği, Kahraman Aktaş (Türkiye) ikinciliği, Daniel Guerra (Kolombiya) üçüncülüğü elde etti.

Burdur Belediye Başkanı Ercengiz, gazetecilere yaptığı açıklamada, asıl amaçlarının kuruyan Burdur Gölü'ne dikkati çekmek olduğunu söyledi.Farklı ülkelerden gelen sporcuları ağırlamaktan dolayı heyecan duyduklarını dile getiren Ercengiz, gelecek yıllarda daha da başarılı olacaklarını kaydetti.


        ENCENGİZ; BURDUR HALKI ŞAMPİYONAYA İLGİ GÖSTERDİ  


"Temel ödevlerimizden biri olan Burdur Gölü'yle Burdur halkını barıştırmak için çaba gösteriyoruz. Birkaç yıldır bu alanda yaptığımız çalışmalara halkımızın destek verdiğini düşünüyorum. Halkımızın ilgisi de bu konuda bize ne kadar destek olduğunun göstergesidir. Biz bu endişeyi taşımak zorundayız. Bizden sonraki nesiller, bize neden bu çabayı göstermediğimiz konusunda serzenişte bulunmamalı. Bizim, bizden sonraki nesillere bu doğa nimetlerini bırakmamız lazım. Herkesin bu işte sadece izleyen taraf değil, elini taşın altına koyun taraf olması gerektiğini düşü
nüyorum."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.