BURDUR GÖLÜ ULUSLAR ARASI SERBEST SANTRANÇ TURNUVASI BAŞLADI

SPOR 26.08.2019 - 19:57, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4340+ kez okundu.
 

BURDUR GÖLÜ ULUSLAR ARASI SERBEST SANTRANÇ TURNUVASI BAŞLADI

Burdur Gölü ve kuruyan göllere dikkat çekmek amacı ile ilk kez 2014 yılında yapılan. Bu yıl 5’incisi düzenlenen Burdur Gölü Uluslar arası Serbest Satranç Turnuvası başladı.
      Burdur Gölü Uluslar arası 5’inci Serbest Satranç Turnuvası her yıl olduğu gibi “Bahçeşehir Kolleji” Spor tesislerinde Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, ve Federasyon yetkililerinin vuruşunu takiben başladı. 5 gün sürecek müsabakalarda 8- 10- 14 ve A-B kategorileri arasında yapılacak olan maçlarda yaklaşık 300 dolayında sporcu katılacaktır. Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, açılışta yaptığı konuşmada; Burdur Gölü ve yok olmaya başlayan göller konusunu gündeme getirmek amacı ile 2014 seçimlerinin ardından Belediye Başkanı Seçilmemin ardından Dünyanın ilgisini çeken düşüncenin yarıştığı satranç’a ev sahipliği yapmak için başlattığımız bu sporu ve ardından da uluslar arası bir kimlik kazandırdık.bu yıl 5’incisine ev sahipliği yapıyoruz. Bu müsabakaların başladığı gün de biraz önce anonsu yapan arkadaşımızın da söylediğini tekrar etmek istiyorum” Burdur Gölü yoksa” Burdur da yok demiştik. Müsabakanın yapıldığı Kollej’in bahçesine çıktığınızda göle bakıldığı zaman her yıl biraz daha uzaklaştığını görebilirsiniz. Çabamız ise bize emanet edilen bu gölün yok olmaması için ilgili kurum ve kuruluşların dikkatini çekmektir. Son günlerde kamuoyunun gündemine gelen bir başka gölümüzün üzerinde dolaşan kara bulutları da mutlaka izlediniz. Bir başka tehdit altında olan gölümüz Türkiye’nin en derin tatlı su kaynağına sahip gölü ve Dünyanın da tatlı su özelliğine sahip 3’üncü gölü olan Salda gölü son günlerde büyük tehdit altındadır. Biz Salda gölünün bu haliyle bir sonraki kuşaklara ulaştırılması taraftarıyız ve Salda Gölü bu gün ki bakir haliyle korunsun istiyoruz. Bir başka gölümüzün de korunmasının buralardan yapılmasına inananlardanız. 5 gür boyunca burada yarışacaksınız. Ben şimdiden yarışmacılara başarı diliyorum
Burdur Gölü ve kuruyan göllere dikkat çekmek amacı ile ilk kez 2014 yılında yapılan. Bu yıl 5’incisi düzenlenen Burdur Gölü Uluslar arası Serbest Satranç Turnuvası başladı.

      Burdur Gölü Uluslar arası 5’inci Serbest Satranç Turnuvası her yıl olduğu gibi “Bahçeşehir Kolleji” Spor tesislerinde Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, ve Federasyon yetkililerinin vuruşunu takiben başladı. 5 gün sürecek müsabakalarda 8- 10- 14 ve A-B kategorileri arasında yapılacak olan maçlarda yaklaşık 300 dolayında sporcu katılacaktır.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, açılışta yaptığı konuşmada; Burdur Gölü ve yok olmaya başlayan göller konusunu gündeme getirmek amacı ile 2014 seçimlerinin ardından Belediye Başkanı Seçilmemin ardından Dünyanın ilgisini çeken düşüncenin yarıştığı satranç’a ev sahipliği yapmak için başlattığımız bu sporu ve ardından da uluslar arası bir kimlik kazandırdık.bu yıl 5’incisine ev sahipliği yapıyoruz. Bu müsabakaların başladığı gün de biraz önce anonsu yapan arkadaşımızın da söylediğini tekrar etmek istiyorum” Burdur Gölü yoksa” Burdur da yok demiştik. Müsabakanın yapıldığı Kollej’in bahçesine çıktığınızda göle bakıldığı zaman her yıl biraz daha uzaklaştığını görebilirsiniz. Çabamız ise bize emanet edilen bu gölün yok olmaması için ilgili kurum ve kuruluşların dikkatini çekmektir.

Son günlerde kamuoyunun gündemine gelen bir başka gölümüzün üzerinde dolaşan kara bulutları da mutlaka izlediniz. Bir başka tehdit altında olan gölümüz Türkiye’nin en derin tatlı su kaynağına sahip gölü ve Dünyanın da tatlı su özelliğine sahip 3’üncü gölü olan Salda gölü son günlerde büyük tehdit altındadır. Biz Salda gölünün bu haliyle bir sonraki kuşaklara ulaştırılması taraftarıyız ve Salda Gölü bu gün ki bakir haliyle korunsun istiyoruz. Bir başka gölümüzün de korunmasının buralardan yapılmasına inananlardanız. 5 gür boyunca burada yarışacaksınız. Ben şimdiden yarışmacılara başarı diliyorum

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.