BURDUR HAALK EĞİTİM MERKEZİ ÖĞRENME ŞENLİĞİ DÜZENLEDİ

EĞİTİM 22.05.2017 - 18:48, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3413+ kez okundu.
 

BURDUR HAALK EĞİTİM MERKEZİ ÖĞRENME ŞENLİĞİ DÜZENLEDİ

Burdur Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü 2017 yılı “öğretim şenliği” konsepti içinde yıl içinde kursiyerler tarafından iş atölyelerinde üretilen ürünler ile verilen kurslar için tören düzenledi.
Burdur Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde düzenlenen törende verilen kurslar ve atölyelerde yapılan ürünlerin yer aldığı ürünler ile ilgili tören yapıldı. Törenlere Burdur Valisi Şerif Yılmaz’ın yanı sıra bütün Kamu Kurum ve Kuruluşlarının amir ve Müdürlerinin yanı sıra siyasi parti il başkanları da katıldı. Burdur Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ömer Akan, Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra yaptığı konuşmada: Müdürlüğümüz tarafından yıl içinde açılan kurslarla kültürel gelişmesinin yanında kursiyerlerimize mesleki alanda gelişmesini sağlamak onlara bilgi ve beceri kazandırmak okuma yazma bilmeyenlere okuma ve yazma öğretmek bir üst öğrenim sınavlarına hazırlamak kültürel eserlerimizin korunmasını ve yaşatılmasını sağlamak eksik kalan eğitimlerine yardımcı olmak kursların en önemli özelliği olmalıdır. Halk Eğitim Merkezlerinde 7 den 77 kadar her yaştan insanın bilgi yeterek ve bilgilerine uygun kursların düzenlenmesi için projeler oluşturulmalıdır. Bizde bu doğrultuda bu eğitim ve öğretim yılı başından beri bu güne kadar 168 meslek kursu 13 okuma yazma kursu 242 genel kurs olmak üzere toplamda 423 kurs açtık. Bu kurslarımızdan 11 bin kişi yararlandı. 4230 kişi de belge aldı. Açık öğretim ortaokul ve lisesinde 1500 öğrencimize hizmet verilmiştir. Ayrıca destekleme ve yönergesiyle ortaöğretim mezun vatandaşın kurs ihtiyaçları da halk eğitim müdürlerince yürütülmektedir. Burdur Valisi Şerif Yılmaz, yaptığı konuşmada; Halk Eğitimi denildiğinde 7, den 77, sine kadar bütün bu safhada çocuklarımızın yetişkinlerin istek ve talepleri doğrultusunda Bakanlığın belirlediği kıstaslardaki  ve konularda 3130 civarında kurs programlarımız bulunmaktadır. Bu program çeşitliliği içerisinde bize gelen talepler doğrultusunda kurslar gerçekleştiriyoruz. Bu zamana kadar açılışlarda genelde yapılan uygulamalarda makine nakışı ve el sanatları ile ilgili daha ziyade görsel olanlar gerçekleştirildi. Ama bu gün biraz daha farklı somut olmayan ürettiği ürünler çalıştığı alanlarla ilgili de vatandaşlarımızın da bu konuda bilgilendirilmesi yönünde bir çalışmayı gerçekleştirmiş olacağız. Burada yapılan çalışmaları sadece Halk Eğitim Müdürlüğü olarak düşünmeyin, Burdur da çeşitli alanlarda ve Müdürlükler bünyesinde de kurslar düzenlenmektedir. Hangi kurumun ne ile ilgili kurslara ihtiyacının bulunduğu “İl İstihdam Kurulunda” kararları alınmaktadır. Biraz önce konuşmamda rakamını verdiğim bu kursların gerek kamu kuruluşlarının gerek sivil toplum kuruluşlarının talebi doğrultusunda düzenleniyor biz bu kursları birilerinin ekmek kapısı olarak açmıyoruz dedi. Düzenlenen tören 5 ayrı ülkeden gelerek “Halk Eğitim Merkezi” tarafından açılmış olan kurslara katılan ve eğitim gören 4 kadın ve 1 erkek ülkemize hava alanından girişi ve kendi aralarındaki konuşmalarının konsepti içinde geçen diyalogları canlandırıldı. Daha sonra halk oyunları ekiplerinin oyunları sergilendi. Sembolik olarak düzenlenmesi “Halk Eğitim Merkezi” tarafından yapılan sergilerin açılışı yapıldı.    
Burdur Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü 2017 yılı “öğretim şenliği” konsepti içinde yıl içinde kursiyerler tarafından iş atölyelerinde üretilen ürünler ile verilen kurslar için tören düzenledi.

Burdur Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde düzenlenen törende verilen kurslar ve atölyelerde yapılan ürünlerin yer aldığı ürünler ile ilgili tören yapıldı. Törenlere Burdur Valisi Şerif Yılmaz’ın yanı sıra bütün Kamu Kurum ve Kuruluşlarının amir ve Müdürlerinin yanı sıra siyasi parti il başkanları da katıldı.

Burdur Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ömer Akan, Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra yaptığı konuşmada: Müdürlüğümüz tarafından yıl içinde açılan kurslarla kültürel gelişmesinin yanında kursiyerlerimize mesleki alanda gelişmesini sağlamak onlara bilgi ve beceri kazandırmak okuma yazma bilmeyenlere okuma ve yazma öğretmek bir üst öğrenim sınavlarına hazırlamak kültürel eserlerimizin korunmasını ve yaşatılmasını sağlamak eksik kalan eğitimlerine yardımcı olmak kursların en önemli özelliği olmalıdır.

Halk Eğitim Merkezlerinde 7 den 77 kadar her yaştan insanın bilgi yeterek ve bilgilerine uygun kursların düzenlenmesi için projeler oluşturulmalıdır. Bizde bu doğrultuda bu eğitim ve öğretim yılı başından beri bu güne kadar 168 meslek kursu 13 okuma yazma kursu 242 genel kurs olmak üzere toplamda 423 kurs açtık. Bu kurslarımızdan 11 bin kişi yararlandı. 4230 kişi de belge aldı. Açık öğretim ortaokul ve lisesinde 1500 öğrencimize hizmet verilmiştir. Ayrıca destekleme ve yönergesiyle ortaöğretim mezun vatandaşın kurs ihtiyaçları da halk eğitim müdürlerince yürütülmektedir.

Burdur Valisi Şerif Yılmaz, yaptığı konuşmada; Halk Eğitimi denildiğinde 7, den 77, sine kadar bütün bu safhada çocuklarımızın yetişkinlerin istek ve talepleri doğrultusunda Bakanlığın belirlediği kıstaslardaki  ve konularda 3130 civarında kurs programlarımız bulunmaktadır. Bu program çeşitliliği içerisinde bize gelen talepler doğrultusunda kurslar gerçekleştiriyoruz. Bu zamana kadar açılışlarda genelde yapılan uygulamalarda makine nakışı ve el sanatları ile ilgili daha ziyade görsel olanlar gerçekleştirildi. Ama bu gün biraz daha farklı somut olmayan ürettiği ürünler çalıştığı alanlarla ilgili de vatandaşlarımızın da bu konuda bilgilendirilmesi yönünde bir çalışmayı gerçekleştirmiş olacağız.

Burada yapılan çalışmaları sadece Halk Eğitim Müdürlüğü olarak düşünmeyin, Burdur da çeşitli alanlarda ve Müdürlükler bünyesinde de kurslar düzenlenmektedir. Hangi kurumun ne ile ilgili kurslara ihtiyacının bulunduğu “İl İstihdam Kurulunda” kararları alınmaktadır. Biraz önce konuşmamda rakamını verdiğim bu kursların gerek kamu kuruluşlarının gerek sivil toplum kuruluşlarının talebi doğrultusunda düzenleniyor biz bu kursları birilerinin ekmek kapısı olarak açmıyoruz dedi.

Düzenlenen tören 5 ayrı ülkeden gelerek “Halk Eğitim Merkezi” tarafından açılmış olan kurslara katılan ve eğitim gören 4 kadın ve 1 erkek ülkemize hava alanından girişi ve kendi aralarındaki konuşmalarının konsepti içinde geçen diyalogları canlandırıldı. Daha sonra halk oyunları ekiplerinin oyunları sergilendi. Sembolik olarak düzenlenmesi “Halk Eğitim Merkezi” tarafından yapılan sergilerin açılışı yapıldı.  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.