BURDUR HALK KÜLTÜRÜ ARAŞTIRMALARI YANİDEN DERLENİYOR

KÜLTÜR 18.01.2019 - 10:13, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3918+ kez okundu.
 

BURDUR HALK KÜLTÜRÜ ARAŞTIRMALARI YANİDEN DERLENİYOR

Valilik koordinesinde "Burdur Halk Kültürü Araştırmaları Projesi'nin" 1'inci Toplantısı Vali Hasan Şıldak başkanlığında yapıldı.
Burdur valisi Hasan Şıldak, toplantının açılış konuşmasında  “Burdur Halk Kültürü Araştırmaları Projesi” Burdur ve çevresinde halk kültürü alanında yapılan saha araştırması sonuçlarını akademik bir yaklaşımla ortaya koymak ve sonuçlarını kitap haline getirmeye yönelik bir çalışma olduğunu ifade etti.  Teke Yöresinin Kültür Başkenti olarak anılan İlimizde, Burdur Halk Kültürünün gelecek kuşaklara aktarılmasının en başta ki amaçları olduğunu ifade eden Valimiz, katkıları dolayısıyla Rektörümüz başta olmak üzere projede görev alacak hocalarımıza ve arkadaşlarımıza değerli çalışmaları için şimdiden teşekkür ettiğini ifade etti.  Halkın ortak duygu ve düşüncelerini dile getiren halk kültürü, milli kültürün şekillenmesi, korunması ve yaşatılması konusunda önemli rol oynamaktadır. İlimizde bilgi ve becerilerin gelecek nesillere aktarılması konusunda ve bu konularda çalışma yapan araştırmacılar için bilimsel bir kaynak oluşturmak amacıyla Valiliğimiz tarafından başlatılan ve İl  Kültür ve Turizm Müdürlüğünün yürütücü olduğu proje kapsamında; Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörlüğünün desteğiyle akademik personelden oluşturulan kurul çalışmaları ile halk kültürü (halk edebiyatı, halk mutfağı, halk müziği, halk oyunları, halk hekimliği, geleneksel el sanatları, geleneksel giyim kuşam) konularının araştırılarak, tespit edilmesi ve görselleriyle birlikte yayıma dönük bir çalışma yapılması planlanıyor.  Şehrimizi ve kültürümüzü tanıtmak, korumak ve geliştirmeye yönelik sorunları belirlemek, İlimizin halk kültürü alanındaki konu çeşitliliğini ortaya koymak, alan araştırmalarında elde edilen verileri tasnif ederek,  görselleriyle beraber gündeme taşımak amaçlanmaktadır.  Proje kapsamında Burdur merkez, ilçe ve köylerinde ocak şubat, mart, nisan aylarında alan araştırması yapılacak olup sonucunda geleneksel unsurların gelecek nesillere aktarımını sağlamak amacıyla “Halk Kültürü Araştırma Sonuçları Sempozyumu”  düzenlenecektir.  Toplantıya Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdür V. Osman Koçibay, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinden Prof. Dr. Seval Sevgi Kırdar, Prof. Dr. Zeki Nacakçı, Doç. Dr. Kadriye Türkan, Dr. Öğr. Üyesi .Zeynel Turan, Dr. Öğr. Üyesi Olcay Kılınç, Dr. Öğr. Üyesi Uğur Kılınç, Öğr. Gör. Nurgül Mıhladız, Valilik AB ve Dış İlişkiler Bürosu ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü personeli katıldı.  
Valilik koordinesinde "Burdur Halk Kültürü Araştırmaları Projesi'nin" 1'inci Toplantısı Vali Hasan Şıldak başkanlığında yapıldı.

Burdur valisi Hasan Şıldak, toplantının açılış konuşmasında  “Burdur Halk Kültürü Araştırmaları Projesi” Burdur ve çevresinde halk kültürü alanında yapılan saha araştırması sonuçlarını akademik bir yaklaşımla ortaya koymak ve sonuçlarını kitap haline getirmeye yönelik bir çalışma olduğunu ifade etti. 

Teke Yöresinin Kültür Başkenti olarak anılan İlimizde, Burdur Halk Kültürünün gelecek kuşaklara aktarılmasının en başta ki amaçları olduğunu ifade eden Valimiz, katkıları dolayısıyla Rektörümüz başta olmak üzere projede görev alacak hocalarımıza ve arkadaşlarımıza değerli çalışmaları için şimdiden teşekkür ettiğini ifade etti. 

Halkın ortak duygu ve düşüncelerini dile getiren halk kültürü, milli kültürün şekillenmesi, korunması ve yaşatılması konusunda önemli rol oynamaktadır. İlimizde bilgi ve becerilerin gelecek nesillere aktarılması konusunda ve bu konularda çalışma yapan araştırmacılar için bilimsel bir kaynak oluşturmak amacıyla Valiliğimiz tarafından başlatılan ve İl  Kültür ve Turizm Müdürlüğünün yürütücü olduğu proje kapsamında; Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörlüğünün desteğiyle akademik personelden oluşturulan kurul çalışmaları ile halk kültürü (halk edebiyatı, halk mutfağı, halk müziği, halk oyunları, halk hekimliği, geleneksel el sanatları, geleneksel giyim kuşam) konularının araştırılarak, tespit edilmesi ve görselleriyle birlikte yayıma dönük bir çalışma yapılması planlanıyor. 

Şehrimizi ve kültürümüzü tanıtmak, korumak ve geliştirmeye yönelik sorunları belirlemek, İlimizin halk kültürü alanındaki konu çeşitliliğini ortaya koymak, alan araştırmalarında elde edilen verileri tasnif ederek,  görselleriyle beraber gündeme taşımak amaçlanmaktadır. 

Proje kapsamında Burdur merkez, ilçe ve köylerinde ocak şubat, mart, nisan aylarında alan araştırması yapılacak olup sonucunda geleneksel unsurların gelecek nesillere aktarımını sağlamak amacıyla “Halk Kültürü Araştırma Sonuçları Sempozyumu”  düzenlenecektir. 

Toplantıya Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdür V. Osman Koçibay, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinden Prof. Dr. Seval Sevgi Kırdar, Prof. Dr. Zeki Nacakçı, Doç. Dr. Kadriye Türkan, Dr. Öğr. Üyesi .Zeynel Turan, Dr. Öğr. Üyesi Olcay Kılınç, Dr. Öğr. Üyesi Uğur Kılınç, Öğr. Gör. Nurgül Mıhladız, Valilik AB ve Dış İlişkiler Bürosu ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü personeli katıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.