BURDUR HALKINI FARKLI BİR BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI İLE YÖNETİLDİ.

KÜLTÜR 16.02.2019 - 17:11, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3686+ kez okundu.
 

BURDUR HALKINI FARKLI BİR BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI İLE YÖNETİLDİ.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Belediye tarafından organize edilen kitap festivalinde yaptığı konuşmada; kısa süre içinde Burdur halkı farklı bir belediyecilik anlayışı gördü dedi.
    Burdur Belediyesi tarafından organizasyonu yapılan, “Burdur Kitap Festivali” kapılarını kitap kurdu dostlarına kapılarını açtı. 15-25 Şubat tarihleri arasında çeşitli yayınevleri tarafından açılan starları ve belirtilen gün ve tarihlerde; Gazeteci İsmail Sapmaz ve Gazeteci İrfan Değirmenci ve kitap yazarları da  kendilerine ayrılan stantlarda okuyucuları ile söyleşiler yapmasının yanı sıra okuyucularına kitaplarını imzalayacaklar. Burdur Belediyesi Konferans ve Sergi salonu girişinde ve ayrıca Burdur’un caddelerin de ve sokaklarında asılı afişlerde bu konuda bilgiler bulunmaktadır. Burdur Belediyesi Konferans ve Sergi Salonunda yerini alan “Kitap Festivali” açılış seremonisinde konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, bu kısa süre içinde Burdur halkına neler yapılabileceğini gösterdik. Hemşerilerimizin daha fazlasını istemeleri hakkıdır diyerek. Her geçen gün hedefimizi bir tık ileriye götürmeye çalışıyoruz. Açılışını yapacağımız kitap festivalimizin içinde bu yıl biraz daha profesyonel şekilde hazırladığımız stantları göreceksiniz. Okumasını istediğimiz gençleri fuarımızı gezmeye davet ediyoruz. Gençlerimizi hazır bilgiden uzaklaşıp daha çok kitap okuma alışkanlığını yitirmiş bir nesil ile karşı karşıya olduğumuzu bir kez daha tekrarlamak istiyorum.  Biz yeniden çocuklarımıza böylesine kitapların çoğunluğu ile dolu fuarlarımız da kitap alma kitapları okuyarak hazır bilgiden uzaklaştırmayı sağlamalıyız. Fuarımızı on gün boyunca açık tutarak fuarımıza katılacak ve imza günleri ile okuyucu ve yazarlarımızı buluşturacağız. Biz yeniden genlerimize daha çok kitap almalarını ve okumalarını sağlamak zorundayız. Bizde bu zorunluluğun farkında olarak bu gün hemşerilerimiz bizim yaptığımız etkinliklere verdiği değer kadar kitap fuarımıza da gereken bu değeri vereceğine inanıyorum. Okumayan bir nesil tarihi tekerrürden ibaret sanmaktadır. Tarihten dersimizi çıkartacağız: Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bize öğütlediği çağdaş medeniyetlerin  seviyesine çıkacağız. Başta nutuk olmak üzere bütün kitapları gençlerimize ulaştıracağız. Konuşmaların ardından, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve Türkiye Eczacılar Birliği üyesi ve çevre illerden gelen birlik başkanları ile birlikte kitap fuarının açılışını yaptı. Daha sonra Başkan ve misafirleri ile birlikte fuar alanı içinde bulunan tüm stantları gezerek kendilerine başarılar diledi.
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Belediye tarafından organize edilen kitap festivalinde yaptığı konuşmada; kısa süre içinde Burdur halkı farklı bir belediyecilik anlayışı gördü dedi.

    Burdur Belediyesi tarafından organizasyonu yapılan, “Burdur Kitap Festivali” kapılarını kitap kurdu dostlarına kapılarını açtı. 15-25 Şubat tarihleri arasında çeşitli yayınevleri tarafından açılan starları ve belirtilen gün ve tarihlerde; Gazeteci İsmail Sapmaz ve Gazeteci İrfan Değirmenci ve kitap yazarları da  kendilerine ayrılan stantlarda okuyucuları ile söyleşiler yapmasının yanı sıra okuyucularına kitaplarını imzalayacaklar. Burdur Belediyesi Konferans ve Sergi salonu girişinde ve ayrıca Burdur’un caddelerin de ve sokaklarında asılı afişlerde bu konuda bilgiler bulunmaktadır.

Burdur Belediyesi Konferans ve Sergi Salonunda yerini alan “Kitap Festivali” açılış seremonisinde konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, bu kısa süre içinde Burdur halkına neler yapılabileceğini gösterdik. Hemşerilerimizin daha fazlasını istemeleri hakkıdır diyerek. Her geçen gün hedefimizi bir tık ileriye götürmeye çalışıyoruz. Açılışını yapacağımız kitap festivalimizin içinde bu yıl biraz daha profesyonel şekilde hazırladığımız stantları göreceksiniz. Okumasını istediğimiz gençleri fuarımızı gezmeye davet ediyoruz. Gençlerimizi hazır bilgiden uzaklaşıp daha çok kitap okuma alışkanlığını yitirmiş bir nesil ile karşı karşıya olduğumuzu bir kez daha tekrarlamak istiyorum.

 Biz yeniden çocuklarımıza böylesine kitapların çoğunluğu ile dolu fuarlarımız da kitap alma kitapları okuyarak hazır bilgiden uzaklaştırmayı sağlamalıyız. Fuarımızı on gün boyunca açık tutarak fuarımıza katılacak ve imza günleri ile okuyucu ve yazarlarımızı buluşturacağız. Biz yeniden genlerimize daha çok kitap almalarını ve okumalarını sağlamak zorundayız. Bizde bu zorunluluğun farkında olarak bu gün hemşerilerimiz bizim yaptığımız etkinliklere verdiği değer kadar kitap fuarımıza da gereken bu değeri vereceğine inanıyorum. Okumayan bir nesil tarihi tekerrürden ibaret sanmaktadır. Tarihten dersimizi çıkartacağız: Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bize öğütlediği çağdaş medeniyetlerin  seviyesine çıkacağız. Başta nutuk olmak üzere bütün kitapları gençlerimize ulaştıracağız.

Konuşmaların ardından, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve Türkiye Eczacılar Birliği üyesi ve çevre illerden gelen birlik başkanları ile birlikte kitap fuarının açılışını yaptı. Daha sonra Başkan ve misafirleri ile birlikte fuar alanı içinde bulunan tüm stantları gezerek kendilerine başarılar diledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.