BURDUR İÇMESUYU TERSİSLERİ HIZLA DEVAM EDİYOR

DİĞER 22.04.2020 - 13:15, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3388+ kez okundu.
 

BURDUR İÇMESUYU TERSİSLERİ HIZLA DEVAM EDİYOR

Burdur ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.
Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Burdur iline yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Burdur ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.  DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini ve İçmesuyu kalitesini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları,  üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor.  Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor. İnsan yaşamının vazgeçilmezi İçmesuyu konusunda da çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Burdur İlimizin her yöresinde, vatandaşlarımıza memba kalitesinde içmesuyu ulaştırılmış ve ulaştırılmaya da devam edilmektedir. Modern ve teknolojik yeniliklerle donatılan içmesuyu tesisleri ve içmesuyu arıtma tesislerimizin yapım çalışmaları devam ediyor.  Burdur İli İçmesuyu isale Hattı tamamlanmış olup, Burdur İli İçmesuyu Arıtma Tesisi İşinde Çalışmalar Devam Ediyor Burdur İli İçmesuyu Arıtma Tesisi İnşaatı işinin tamamlanması ile günlük 35 bin m3 memba kalitesinde içmesuyu arıtılacaktır.  Burdur İli İçmesuyu İsale Hattı ile Gökpınar mevkiindeki kuyulardan alınan su 20 km. uzunluğundaki isale hattı vasıtasıyla, Burdur şehir merkezine yıllık 9,46  milyon m3 içmesuyu temin edilmektedir. Projenin tamamlanması ile 75 bin kişiye ilave içmesuyu sağlanması hedeflenmektedir.    
Burdur ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Burdur iline yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Burdur ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır. 

DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini ve İçmesuyu kalitesini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları,  üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. 

Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor. İnsan yaşamının vazgeçilmezi İçmesuyu konusunda da çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Burdur İlimizin her yöresinde, vatandaşlarımıza memba kalitesinde içmesuyu ulaştırılmış ve ulaştırılmaya da devam edilmektedir. Modern ve teknolojik yeniliklerle donatılan içmesuyu tesisleri ve içmesuyu arıtma tesislerimizin yapım çalışmaları devam ediyor. 

Burdur İli İçmesuyu isale Hattı tamamlanmış olup, Burdur İli İçmesuyu Arıtma Tesisi İşinde Çalışmalar Devam Ediyor

Burdur İli İçmesuyu Arıtma Tesisi İnşaatı işinin tamamlanması ile günlük 35 bin m3 memba kalitesinde içmesuyu arıtılacaktır. 

Burdur İli İçmesuyu İsale Hattı ile Gökpınar mevkiindeki kuyulardan alınan su 20 km. uzunluğundaki isale hattı vasıtasıyla, Burdur şehir merkezine yıllık 9,46  milyon m3 içmesuyu temin edilmektedir. Projenin tamamlanması ile 75 bin kişiye ilave içmesuyu sağlanması hedeflenmektedir.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.