BURDUR İL GENEL MECLİSİ'NDE KOLTUK DEĞİŞİKLİĞİ

GÜNDEM 04.04.2016 - 18:32, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3388+ kez okundu.
 

BURDUR İL GENEL MECLİSİ'NDE KOLTUK DEĞİŞİKLİĞİ

Burdur İl Genel Meclisi’nde 29 Mart 2014 yerel seçimlerinin ardından, İl Genel Meclisi Başkanlığına seçilen Karakaya koltuğu rakibine kaptırdı.
Burdur da yapılan yerel seçimlerinde AK Parti İl Genel Meclisi üyeliği’ne seçilen Osman Karakaya 14 Nisan 2014 Pazartesi günü yapılan meclis toplantısında AK Partili üyelerin oylarıyla “Meclis Başkanlığı’na” seçildi.   Bu güne kadar Burdur İl Genel Meclisi Başkanlığı görevini yürüten Osman Karakaya’nın karşısına aynı partiden ikinci bir aday çıktı.   Gölhisar İl Genel Meclisi Üyesi Muzaffer Bağcı 4.4 2016 günü yapılan İl Genel Meclisi Başkanlığı seçimlerinde sürpriz olarak 1 oy farkı ile seçimleri alarak İl Başkanlığı’nı kazandı. Yapılan oy sayımı sonrasında 27 üyeli İl Genel Meclisinin oylarının 13’ünü Osman Karakaya alırken, Muzaffer Bağcı ise 14 oyla İl Genel Meclisi Başkanlığı koltuğuna oturdu. Başkanlık seçimlerinin ardından İl Genel meclisi üyeleri içinden Başkan Yardımcıları ve katip üyeliklerin seçimlerine geçildi. Ak Parti çevrelerinde ise Osman Karakaya’nın bu gün yapılan İl Genel Başkanlığı seçimlerini açık ara ile alacağı yönünde değerlendirmeler yapılırken, bazı kaynaklar ise AK Parti Burdur İl Başkanlığı tarafından Muzaffer Bağcıya aday olmaması konusunda uyarılarda bulunulduğu ifade edilmektedir.               AK PARTİ İL BAŞKANI FAKİ DURUMU DEĞERLENDİRECEĞİZ Burdur AK Parti İl Başkanı Süleyman Faki Gazetemize telefonla yaptığı kısa açıklamada Muzaffer Bağcı’nın partiden yapılan uyarılara kulak tıkayarak bizim ilke kararlarımızı hiçe sayması parti disiplinine uymamaktadır. Bu nedenle arkadaşımızın bu davranışını partinin ilgili kurullarında tartışacağız ayrıca AK Parti İl Genel Meclisi de Osman Karakaya’nın seçilmesi konusundaki gurup kararını AK Parti yönetimi olarak kaldırdık. Buna rağmen arkadaşımız bu karara sadık kalmayarak aday olmuş ve seçilmiştir. Bu konudaki gelişmeler ise kurullardaki değerlendirmenin andından daha sonra AK Parti İl Yönetimi tarafından açıklanacaktır        
Burdur İl Genel Meclisi’nde 29 Mart 2014 yerel seçimlerinin ardından, İl Genel Meclisi Başkanlığına seçilen Karakaya koltuğu rakibine kaptırdı.

Burdur da yapılan yerel seçimlerinde AK Parti İl Genel Meclisi üyeliği’ne seçilen Osman Karakaya 14 Nisan 2014 Pazartesi günü yapılan meclis toplantısında AK Partili üyelerin oylarıyla “Meclis Başkanlığı’na” seçildi.  

Bu güne kadar Burdur İl Genel Meclisi Başkanlığı görevini yürüten Osman Karakaya’nın karşısına aynı partiden ikinci bir aday çıktı.

 

Gölhisar İl Genel Meclisi Üyesi Muzaffer Bağcı 4.4 2016 günü yapılan İl Genel Meclisi Başkanlığı seçimlerinde sürpriz olarak 1 oy farkı ile seçimleri alarak İl Başkanlığı’nı kazandı. Yapılan oy sayımı sonrasında 27 üyeli İl Genel Meclisinin oylarının 13’ünü Osman Karakaya alırken, Muzaffer Bağcı ise 14 oyla İl Genel Meclisi Başkanlığı koltuğuna oturdu.

Başkanlık seçimlerinin ardından İl Genel meclisi üyeleri içinden Başkan Yardımcıları ve katip üyeliklerin seçimlerine geçildi. Ak Parti çevrelerinde ise Osman Karakaya’nın bu gün yapılan İl Genel Başkanlığı seçimlerini açık ara ile alacağı yönünde değerlendirmeler yapılırken, bazı kaynaklar ise AK Parti Burdur İl Başkanlığı tarafından Muzaffer Bağcıya aday olmaması konusunda uyarılarda bulunulduğu ifade edilmektedir.

              AK PARTİ İL BAŞKANI FAKİ DURUMU DEĞERLENDİRECEĞİZ

Burdur AK Parti İl Başkanı Süleyman Faki Gazetemize telefonla yaptığı kısa açıklamada Muzaffer Bağcı’nın partiden yapılan uyarılara kulak tıkayarak bizim ilke kararlarımızı hiçe sayması parti disiplinine uymamaktadır. Bu nedenle arkadaşımızın bu davranışını partinin ilgili kurullarında tartışacağız ayrıca AK Parti İl Genel Meclisi de Osman Karakaya’nın seçilmesi konusundaki gurup kararını AK Parti yönetimi olarak kaldırdık. Buna rağmen arkadaşımız bu karara sadık kalmayarak aday olmuş ve seçilmiştir. Bu konudaki gelişmeler ise kurullardaki değerlendirmenin andından daha sonra AK Parti İl Yönetimi tarafından açıklanacaktır

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.