BURDUR İLKADIM İNTERNET GAZETESİ 10 YAŞINDA

YAŞAM 02.06.2020 - 13:18, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4280+ kez okundu.
 

BURDUR İLKADIM İNTERNET GAZETESİ 10 YAŞINDA

Gazetecilik Yayın Hayatına “Burdur İlkadım” adı ile başlayan ve okuyucularına 10 Haziran 2010 yılında başlayarak hizmet veren “Burdur İlkadım İnternet gazetesi 10 yaşına bastı.
  Burdur da Milliyet Haber Ajansı ve Doğan Haber Ajansı temsilciliği ile başladığım gazetecilik hayatına sağlık nedenlerim de ortaya çıkan sorunlar nedeni ile ayrıldım. 20 yıla yakın bir süre aralıksız olarak bu görevim süresinde okuyucularıma ve Burdur halkına karşı mesleki saygımdan taviz vermeden gazeteci olarak etik kurallardan ayrılmadan “Doğru Haber Doğru Adım ile Başlar” ilkesi ile yürüttüğüm gazeteci kimliğim ile kendim ayakta kalarak bir yandan bozulan sağlığıma kavuşmak bir yandan da özde bağlılık gösterdiğim gazetecilikten kopmamak üzere arayışlar içine girdim. İstanbul da bir gazeteci dostumun tavsiyesi ile Burdur da 10 Haziran 2010 yılında “Burdur İlkadım” ismi ile İnternet ortamında yayın yapan gazetemi kurdum. Meşakkatli bir yola çıkmıştım. Gazetecilik görevi için bana gereken maddi konuları da elde etmek gerekiyordu bu nedenle bu sorunu da çözmek için çok iyi bildiğim yazılı basına da aynı isim adına altında bir mevkute çıkarmaya başladım. Bana her iki gazete çıkarmamda destek veren kurumlara buradan teşekkür ederim. İnternet gazetesini ilk çıkardığım tarihi hiç unutmuyorum, onun için 10 Haziran 2010 tarihi benim için önemlidir. Bu süre içinde birçok eleştiri de aldığım günler oldu. Bir yerde sabır gerekiyordu ben bunu gösterdiğime inanıyorum. Bugün hiçbir kimse İnternet Gazeteciliğini tartışmıyor. Olup olamayacağı konusu dahi gündem de değil İnternet gazetesinin dünyadaki gelişmelerine bakıldığında buna en güzel örnek İngiltere’nin saygın ve okuyucusu açısından çok fazla bir şey değişmeyen gazetesi “The ındependent” gazetecilikteki maliyet sorunları nedeniyle kapatarak İnternet gazeteciliğine geçiş yapmış ve bir yerde Türkçe yayınları ile de ülkemizde okuyucularına ulaşmaktadır. Elbette ki Osmanlı devletinin sonlarına doğru ülkemiz de basın sektöründe II Mahmut döneminde Bu amaçla 11 Kasım 1831'de Takvim-i Vekayi yayın hayatına başladı. Haftalık olarak çıkarılan gazetede ülke içinde ve dışındaki olaylar, resmi ve gayri resmi ilanlar haber olarak yer aldı. Cumhuriyet döneminde ise “Latin Harflerinin” Kabulünden sonra da çeşitli isimlerdeki gazetelerin çıkartılmasına devam edildi. Bugün ülkemiz de ve Burdur da baskı giderlerinin artması ve bu konudaki güçlükler nedeniyle yaygın basındaki ve Anadolu’daki birçok yayın kuruluşu hayatını güçlükle sürdürebilmekte hatta kapanmakla yüz yüze gelmektedir.
Gazetecilik Yayın Hayatına “Burdur İlkadım” adı ile başlayan ve okuyucularına 10 Haziran 2010 yılında başlayarak hizmet veren “Burdur İlkadım İnternet gazetesi 10 yaşına bastı.

  Burdur da Milliyet Haber Ajansı ve Doğan Haber Ajansı temsilciliği ile başladığım gazetecilik hayatına sağlık nedenlerim de ortaya çıkan sorunlar nedeni ile ayrıldım. 20 yıla yakın bir süre aralıksız olarak bu görevim süresinde okuyucularıma ve Burdur halkına karşı mesleki saygımdan taviz vermeden gazeteci olarak etik kurallardan ayrılmadan “Doğru Haber Doğru Adım ile Başlar” ilkesi ile yürüttüğüm gazeteci kimliğim ile kendim ayakta kalarak bir yandan bozulan sağlığıma kavuşmak bir yandan da özde bağlılık gösterdiğim gazetecilikten kopmamak üzere arayışlar içine girdim.

İstanbul da bir gazeteci dostumun tavsiyesi ile Burdur da 10 Haziran 2010 yılında “Burdur İlkadım” ismi ile İnternet ortamında yayın yapan gazetemi kurdum. Meşakkatli bir yola çıkmıştım. Gazetecilik görevi için bana gereken maddi konuları da elde etmek gerekiyordu bu nedenle bu sorunu da çözmek için çok iyi bildiğim yazılı basına da aynı isim adına altında bir mevkute çıkarmaya başladım. Bana her iki gazete çıkarmamda destek veren kurumlara buradan teşekkür ederim. İnternet gazetesini ilk çıkardığım tarihi hiç unutmuyorum, onun için 10 Haziran 2010 tarihi benim için önemlidir. Bu süre içinde birçok eleştiri de aldığım günler oldu. Bir yerde sabır gerekiyordu ben bunu gösterdiğime inanıyorum.

Bugün hiçbir kimse İnternet Gazeteciliğini tartışmıyor. Olup olamayacağı konusu dahi gündem de değil İnternet gazetesinin dünyadaki gelişmelerine bakıldığında buna en güzel örnek İngiltere’nin saygın ve okuyucusu açısından çok fazla bir şey değişmeyen gazetesi “The ındependent” gazetecilikteki maliyet sorunları nedeniyle kapatarak İnternet gazeteciliğine geçiş yapmış ve bir yerde Türkçe yayınları ile de ülkemizde okuyucularına ulaşmaktadır. Elbette ki Osmanlı devletinin sonlarına doğru ülkemiz de basın sektöründe II Mahmut döneminde Bu amaçla 11 Kasım 1831'de Takvim-i Vekayi yayın hayatına başladı. Haftalık olarak çıkarılan gazetede ülke içinde ve dışındaki olaylar, resmi ve gayri resmi ilanlar haber olarak yer aldı. Cumhuriyet döneminde ise “Latin Harflerinin” Kabulünden sonra da çeşitli isimlerdeki gazetelerin çıkartılmasına devam edildi. Bugün ülkemiz de ve Burdur da baskı giderlerinin artması ve bu konudaki güçlükler nedeniyle yaygın basındaki ve Anadolu’daki birçok yayın kuruluşu hayatını güçlükle sürdürebilmekte hatta kapanmakla yüz yüze gelmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.