BURDUR JANDARMA’DAN KAÇAK KAZI OPERASYONU

KÜLTÜR 31.01.2017 - 11:54, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3262+ kez okundu.
 

BURDUR JANDARMA’DAN KAÇAK KAZI OPERASYONU

Burdur İl Jandarma Komutanlığı, tarafından alınan bir ihbar üzerine Çavdır İlçesi Yazır Köyü Kalenin Gedik mevkisine Jandarma yapılan operasyonda izinsiz kazı yapanlar suçüstü yakalanmıştır.
Burdur İl Jandarma Komutanlığı Jandarma ekipleri tarafından Geçtiğimiz Cuma günü Çavdır İlçesi Yazır Köyü Kalenin Gedik mevkisine yapılan operasyonda; kaçak kazı yapan Ö:U, B.U ve A.T isimli şahısların izinsiz kaçak kazı yaptıkları tespit edilmiştir. Şahısların kaçak kazı yaptıkları alanda (1) aret iş makinesi (1) adet jenaratör, (50) litre benzin (1) adet Hilti, (1) adet elektrikli vinç (20) metre halat (1) adet Av tüfeği ile birlikte yakalanmışlardır. Olay yerinden kullandıkları malzemeler ile birlikte gözaltına alınan şahıslar Gölhisar Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan sorgulamanın ardından, Gölhisar Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile ele geçirilen malzemelere el konulmuştur. Şüpheli şahıslar ifadelerinin ardından mahkemeleri devam etmek kaydı ile serbest bırakılmışlardır. Şahısların ifadelerinden yola çıkılarak olayla bağlantıları oldukları tahmin edilen M.O, İ.Y, ve H.T.D isimli şahısların Jandarma tarafından yakalama ve takip çalışmaları devam etmektedir. Jandarma Ülkemizin antik ve tarihi değerlerini ele geçirmek, satmak ve çıkarılırken tahrip eden şahıslar 24 saat esasına göre görevini yapan Jandarma ekipleri tarafından sürdürülmektedir. Vatandaşlarımızın bu ve buna benzer olaylarda ise jandarma ile temas kurarak bildirmeleri ülkemiz için değer sayılan bu eserlerin yurt dışına kaçırılmaması önlenecektir. Ayrıca usulüne uygun kazı yapılmadığı için tahrip edilmektedir.
Burdur İl Jandarma Komutanlığı, tarafından alınan bir ihbar üzerine Çavdır İlçesi Yazır Köyü Kalenin Gedik mevkisine Jandarma yapılan operasyonda izinsiz kazı yapanlar suçüstü yakalanmıştır.

Burdur İl Jandarma Komutanlığı Jandarma ekipleri tarafından Geçtiğimiz Cuma günü Çavdır İlçesi Yazır Köyü Kalenin Gedik mevkisine yapılan operasyonda; kaçak kazı yapan Ö:U, B.U ve A.T isimli şahısların izinsiz kaçak kazı yaptıkları tespit edilmiştir. Şahısların kaçak kazı yaptıkları alanda (1) aret iş makinesi (1) adet jenaratör, (50) litre benzin (1) adet Hilti, (1) adet elektrikli vinç (20) metre halat (1) adet Av tüfeği ile birlikte yakalanmışlardır.

Olay yerinden kullandıkları malzemeler ile birlikte gözaltına alınan şahıslar Gölhisar Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan sorgulamanın ardından, Gölhisar Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile ele geçirilen malzemelere el konulmuştur. Şüpheli şahıslar ifadelerinin ardından mahkemeleri devam etmek kaydı ile serbest bırakılmışlardır.

Şahısların ifadelerinden yola çıkılarak olayla bağlantıları oldukları tahmin edilen M.O, İ.Y, ve H.T.D isimli şahısların Jandarma tarafından yakalama ve takip çalışmaları devam etmektedir. Jandarma Ülkemizin antik ve tarihi değerlerini ele geçirmek, satmak ve çıkarılırken tahrip eden şahıslar 24 saat esasına göre görevini yapan Jandarma ekipleri tarafından sürdürülmektedir. Vatandaşlarımızın bu ve buna benzer olaylarda ise jandarma ile temas kurarak bildirmeleri ülkemiz için değer sayılan bu eserlerin yurt dışına kaçırılmaması önlenecektir. Ayrıca usulüne uygun kazı yapılmadığı için tahrip edilmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.