BURDUR KİTAP FUARI KİTAP KURTLARI İÇİN 9. KEZ KAPILARINI AÇTI.

KÜLTÜR 16.02.2020 - 16:48, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4233+ kez okundu.
 

BURDUR KİTAP FUARI KİTAP KURTLARI İÇİN 9. KEZ KAPILARINI AÇTI.

Burdur belediyesi tarafından bir kültür hizmeti olarak geleneksel hale getirdiği kitap fuarı 9 kez kitap kurtları için kapılarını ziyarete açtı.
Burdur belediyesi kitap fuarı için belediye konferans ve sergi salonunda 60 yayınevi ve 40 yazarın da katılımı ile stantlarını düzenlerken, Gazeteci yazar Mustafa Balbay, Gazeteci- Sunucu Kitap Yazarı da olan Serhan Asker ve Gazeteci- Yazar Saygı Öztürk okuyucuları için kitaplarını imzalamış ve kitaplarını alan okuyucuları ile söyleşiler düzenlemişti. Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve eski kültür bakanı Ertuğrul Günay ile Gazeteci Gürkan Hacır okuyucularına kitaplarını imzalayarak söyleşi yapacak Burdur kitap fuarının açılışını yapan belediye başkanı Ali Orkun Ercengiz, açılışta yaptığı konuşma da; Turizm ve Kültür eski Bakanı Ertuğrul Günay görevi döneminde Burdur’un kültürüne ve tarihine büyük katkı vermişti. Burdur Müzesi envanterinde bulunan eserlerin aslında sadece 10’luk bir bölümünün sergileyemediği alanı görevi döneminde kazandırmıştır. Bizleri Kültürün, Sanatın ve Tarihin baş kenti Burdur da aydınlanma sürecinde başlayan yanan o mumun hala sönmediğini söyleyebilirim. Eğitim de halen adından söz ettiren, evlatlarını iyi yerlerde okutmak için cebindeki son kuruya kadar harcayan ailelerin olduğu Burdur her zaman okumaya, okutmaya değer vermektedir. Bizde Burdur Belediyesi olarak kitap fuarımızı önemsiyoruz. 40 yazar ve 60 yayınevinin binlerce kitap bulunan stantların 10 gün boyunca sizlerle buluşacağı kitap fuarımızda kitap kurtları için adeta sudan ucuza düşmüş kitapları Burdur halkı tarafından satın alınacağına inanıyoruz. Sadece satın alınmasını değil okunmasını ve dostlarına da tavsiye edilmesini istiyoruz. Halkımızın soğuk ve yağışlı havalarda araç beklemesi için korunaklı duraklar yapmıştık. Oralara halkımızın beklerken veya evine okuması için kitaplıklar yaparak kitaplar koymuştuk. Mesai arkadaşlarım bana buralara koyduğumuz kitapları alıyorlar hatta “kötü bir tabir ile çalıyorlar” dediler. Bende kendilerine bırakın çalsınlar okusunlar ve bilgi sahibi olsunlar dedim. Bilgi paylaşıldıkça çoğalır ve paylaşılabildikçe toplumlar gelişir. İnsanlığın var olduğu günden bu yana mağara duvarlarına kazıdıkları yazılan çizilen resmettikleri o figürler bu gün insanlığın gelişmesine vesile olmuş bize ışık tutmuş motiflerdir. Okumak zorundayız bilgiyi paylaşmak ve bilimi yükseltmek zorundayız. İnsan olmanın gereği olarak da birbirimize saygı duymak zorundayız. Her görüşü kabul etmek zorunda değiliz ama her görüşü de saygı çerçevesinde biz yöneticiler olarak da eşit mesafede durmalıyız. Kibirden uzak yönetici hassasiyeti içerisinde her fikrin her insanı her yurttaşı dinlemek zorundayız. Bu anlamda da kitap fuarımız da her fikre hitap eden yazarlarımızın eserlerine yer vermeye çalıştık. Bu kitap fuarında her yurttaşımızın düşüncesi ve kendini ifade edebildiği bu kitapları okuyabilmesini istedik.  
Burdur belediyesi tarafından bir kültür hizmeti olarak geleneksel hale getirdiği kitap fuarı 9 kez kitap kurtları için kapılarını ziyarete açtı.

Burdur belediyesi kitap fuarı için belediye konferans ve sergi salonunda 60 yayınevi ve 40 yazarın da katılımı ile stantlarını düzenlerken, Gazeteci yazar Mustafa Balbay, Gazeteci- Sunucu Kitap Yazarı da olan Serhan Asker ve Gazeteci- Yazar Saygı Öztürk okuyucuları için kitaplarını imzalamış ve kitaplarını alan okuyucuları ile söyleşiler düzenlemişti. Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve eski kültür bakanı Ertuğrul Günay ile Gazeteci Gürkan Hacır okuyucularına kitaplarını imzalayarak söyleşi yapacak

Burdur kitap fuarının açılışını yapan belediye başkanı Ali Orkun Ercengiz, açılışta yaptığı konuşma da; Turizm ve Kültür eski Bakanı Ertuğrul Günay görevi döneminde Burdur’un kültürüne ve tarihine büyük katkı vermişti. Burdur Müzesi envanterinde bulunan eserlerin aslında sadece 10’luk bir bölümünün sergileyemediği alanı görevi döneminde kazandırmıştır. Bizleri Kültürün, Sanatın ve Tarihin baş kenti Burdur da aydınlanma sürecinde başlayan yanan o mumun hala sönmediğini söyleyebilirim. Eğitim de halen adından söz ettiren, evlatlarını iyi yerlerde okutmak için cebindeki son kuruya kadar harcayan ailelerin olduğu Burdur her zaman okumaya, okutmaya değer vermektedir.

Bizde Burdur Belediyesi olarak kitap fuarımızı önemsiyoruz. 40 yazar ve 60 yayınevinin binlerce kitap bulunan stantların 10 gün boyunca sizlerle buluşacağı kitap fuarımızda kitap kurtları için adeta sudan ucuza düşmüş kitapları Burdur halkı tarafından satın alınacağına inanıyoruz. Sadece satın alınmasını değil okunmasını ve dostlarına da tavsiye edilmesini istiyoruz. Halkımızın soğuk ve yağışlı havalarda araç beklemesi için korunaklı duraklar yapmıştık. Oralara halkımızın beklerken veya evine okuması için kitaplıklar yaparak kitaplar koymuştuk. Mesai arkadaşlarım bana buralara koyduğumuz kitapları alıyorlar hatta “kötü bir tabir ile çalıyorlar” dediler. Bende kendilerine bırakın çalsınlar okusunlar ve bilgi sahibi olsunlar dedim. Bilgi paylaşıldıkça çoğalır ve paylaşılabildikçe toplumlar gelişir.

İnsanlığın var olduğu günden bu yana mağara duvarlarına kazıdıkları yazılan çizilen resmettikleri o figürler bu gün insanlığın gelişmesine vesile olmuş bize ışık tutmuş motiflerdir. Okumak zorundayız bilgiyi paylaşmak ve bilimi yükseltmek zorundayız. İnsan olmanın gereği olarak da birbirimize saygı duymak zorundayız. Her görüşü kabul etmek zorunda değiliz ama her görüşü de saygı çerçevesinde biz yöneticiler olarak da eşit mesafede durmalıyız. Kibirden uzak yönetici hassasiyeti içerisinde her fikrin her insanı her yurttaşı dinlemek zorundayız. Bu anlamda da kitap fuarımız da her fikre hitap eden yazarlarımızın eserlerine yer vermeye çalıştık. Bu kitap fuarında her yurttaşımızın düşüncesi ve kendini ifade edebildiği bu kitapları okuyabilmesini istedik.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.