BURDUR MERKEZ VE İLÇELERİNDE DAMIZLIK KOÇ DAĞITIMI YAPILDI

GÜNDEM 24.08.2020 - 17:02, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4638+ kez okundu.
 

BURDUR MERKEZ VE İLÇELERİNDE DAMIZLIK KOÇ DAĞITIMI YAPILDI

Burdur merkez hayvan pazarında ve ilçelerde küçükbaş hayvan yetiştiricilerine törenle damızlık Anadolu Merinos koç dağıtımı sağlanmıştır.
   Burdur merkez hayvan pazarında; Vali Ali Arslantaş ve Burdur Milletvekili Bayram Özçelik ve AK Parti İl Başkanı Volkan Mengi, Burdur Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Tuğrul, Damızlık Koyun ve Keçi Birliği Merkez Birliği Başkanı Mustafa Yıldız, ve damızlık Koç alma hakkı elde eden üreciler katıldı. Burdur İlçe ve Merkez Hayvan Pazarında üreticilere 71 yetiştiriciye 71 adet damızlık koç Burdur Yeşilova ilçesinde 45 yetiştiriciye 60 adet Gölhisar İlçesinde 40 yetiştiriciye 67 adet Karamanlı İlçesinde 2 yetiştiriciye 2 adet olmak üzere 200 Adet Anadolu Irkı Merinos damızlık koç dağıtılmıştır. Burdur İli Damızlık Birliği Başkanı Mustafa Yıldız; Burdur İli Merkez Damızlık Birliği ile Burdur Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Birlikte koordine ettiğimiz Anadolu Merinosu damızlık koçlarımızı üreticilerimize dağıtacağız gerek bakanlıktan gerek bakanlığa bağlı kurumlardan gerekli desteği aldığımız süre içinde de üretimi artırma gayreti içinde olacağız.  Burdur hayvancılığını küçükbaş hayvancılıkta önemli merkezlerin arasında olmasını sağlayacağız. Birim hayvandan istenilen yavru almayı gaye edindik. Burdur Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Tuğrul; Bakanlığımızın küçükbaş hayvancılık için ilk etap da 80 bin bölge üreticilerinin talebi ve milletvekillerimizin talebi ile 140 bin daha sonra da 200 bir liraya kadar artırıldı. Bu miktarların artırılması demek üreticimize bir fazla küçükbaş hayvan dağıtımı demektir. Dolaysı ile bizim burada amacımız bakanlık olarak hastalıklardan ari ırkların getirilmesi ayrıca bu bölgeye uygun bir ırk olması nedeniyle tercin edilmektedir. Bakanlık ve üreticilerden Anadolu Merinosu tercih edildi. Bu çalışmalarda kan değişimi ve veril önemli faktördür ayrıca akrabalık bağları küçükbaş ırklarda ne kadar çok olursa hastalıklar daha yoğun görünmektedirler. Hepimizin bilgisinde Verimler düşmekte ve yavru atmalar artmaktadır. Kan değişiminin önemine binaen dışarıdan koçlarımızı getirdik. Konuşmaların ardından üreticilerin kuraları çekilerek damızlık koçlar teslim edilmeye başlandı. İlk kura ise Burdur valisi Ali Arslantaş tarafından çekilerek üreticiye teslim edildi. Daha sonra 71 üreticinin küçük baş hayvanlarının koçları teslimi yapıldı.
Burdur merkez hayvan pazarında ve ilçelerde küçükbaş hayvan yetiştiricilerine törenle damızlık Anadolu Merinos koç dağıtımı sağlanmıştır.

   Burdur merkez hayvan pazarında; Vali Ali Arslantaş ve Burdur Milletvekili Bayram Özçelik ve AK Parti İl Başkanı Volkan Mengi, Burdur Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Tuğrul, Damızlık Koyun ve Keçi Birliği Merkez Birliği Başkanı Mustafa Yıldız, ve damızlık Koç alma hakkı elde eden üreciler katıldı. Burdur İlçe ve Merkez Hayvan Pazarında üreticilere 71 yetiştiriciye 71 adet damızlık koç Burdur Yeşilova ilçesinde 45 yetiştiriciye 60 adet Gölhisar İlçesinde 40 yetiştiriciye 67 adet Karamanlı İlçesinde 2 yetiştiriciye 2 adet olmak üzere 200 Adet Anadolu Irkı Merinos damızlık koç dağıtılmıştır.

Burdur İli Damızlık Birliği Başkanı Mustafa Yıldız; Burdur İli Merkez Damızlık Birliği ile Burdur Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Birlikte koordine ettiğimiz Anadolu Merinosu damızlık koçlarımızı üreticilerimize dağıtacağız gerek bakanlıktan gerek bakanlığa bağlı kurumlardan gerekli desteği aldığımız süre içinde de üretimi artırma gayreti içinde olacağız.  Burdur hayvancılığını küçükbaş hayvancılıkta önemli merkezlerin arasında olmasını sağlayacağız. Birim hayvandan istenilen yavru almayı gaye edindik.

Burdur Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Tuğrul; Bakanlığımızın küçükbaş hayvancılık için ilk etap da 80 bin bölge üreticilerinin talebi ve milletvekillerimizin talebi ile 140 bin daha sonra da 200 bir liraya kadar artırıldı. Bu miktarların artırılması demek üreticimize bir fazla küçükbaş hayvan dağıtımı demektir. Dolaysı ile bizim burada amacımız bakanlık olarak hastalıklardan ari ırkların getirilmesi ayrıca bu bölgeye uygun bir ırk olması nedeniyle tercin edilmektedir. Bakanlık ve üreticilerden Anadolu Merinosu tercih edildi. Bu çalışmalarda kan değişimi ve veril önemli faktördür ayrıca akrabalık bağları küçükbaş ırklarda ne kadar çok olursa hastalıklar daha yoğun görünmektedirler. Hepimizin bilgisinde Verimler düşmekte ve yavru atmalar artmaktadır. Kan değişiminin önemine binaen dışarıdan koçlarımızı getirdik.

Konuşmaların ardından üreticilerin kuraları çekilerek damızlık koçlar teslim edilmeye başlandı. İlk kura ise Burdur valisi Ali Arslantaş tarafından çekilerek üreticiye teslim edildi. Daha sonra 71 üreticinin küçük baş hayvanlarının koçları teslimi yapıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.