BURDUR MESLİK YÜKSEK OKULU 40'INCI YILINI KUTLADI

GÜNDEM 26.05.2016 - 14:48, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3898+ kez okundu.
 

BURDUR MESLİK YÜKSEK OKULU 40'INCI YILINI KUTLADI

Burdur Meslek Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokullarının 40. Kuruluş Yıldönümü ve Vefa Buluşması, Üniversitemiz merkez yemekhanesinde gerçekleştirildi.
Açılış konuşmasını Meslek Yüksekokulları adına Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Serkan ÖKTEM yaptı. Serkan ÖKTEM, “1976 yılında Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nun birkaç sınıfında başladı eğitim serüvenimiz. Sonra şimdiki Anadolu Lisesi ve Mehmetçik İlkokulunun sıraları tanıklık etti eğitim hayatımıza. 1982 yılında Akdeniz Üniversitesi’ne 1992 yılında Süleyman Demirel Üniversitesine bağlı bir akademik birim haline geldi yüksekokulumuz. 17 Mart 2006’da ise Burdur’un yıllarca özlemini çektiği üniversitesine kavuşmasıyla Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nda başlayan serüven yine Mehmet Akif Ersoy Ersoy’un adını taşıyan üniversitemizde Meslek Yüksekokulu adıyla devam etti. Bu köklü akademik birim 2012 yılında üç farklı disiplinde öğretim yapan meslek yüksekokullarına ayrıldı. 1976’da 2 bölümle başlayan yolculukta şu anda yani 40 yıl sonra 22 farklı bölümle yola devam ediyoruz. Elbette bu serüveni kısacık bir konuşma metnine sığdırmak mümkün değil. Geçen 40 yıl içinde yaşanılan zorlukları, verile emekleri, kurulan dostlukları kelimelerle anlatmak kolay değil. Verdiğimiz on binlerce mezuna yine on binlerce mezun katabilmek, ülkemize, milletimize hayırlı çalışmalarla katkılar sunacak yeni nesiller yetiştirmek için gece gündüz çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı. Daha sonra konuşan emekli akademik personel adına konuşan Ramazan BİÇER ise öğretim hayatları boyunca hem öğretim üyeleriyle hem de öğrencilerle birçok mutluluğu ve hüznü paylaştıklarına dikkat çekerek artık Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin başarılarını medyadan takip ettiklerini vurguladı. “Söylemesi kolay ama zamanın dili olsa da 40 yıla nelerin sığdırıldığını bizlere söylese” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Adem KORKMAZ ise “Meslek Yüksekokullarımız Türkiye’mizin gelişmesinde ve kalkınmasında hayati derecede öneme sahip akademik birimlerdir. Meslek Yüksekokullarının dokusunun ne olduğunu ilk görev yerim olan Meslek Yüksekokulu’nda müdürlük yaptığı zamanlardan biliyorum. O dönemleri unutmam mümkün değil. Aramızda lise yıllarında matematik hocam olan şimdi de Üniversitemizde öğretim üyesi olan Ali ÇALIŞKAN hocam da aramızda. Onu da burada görmek ayrı bir mutluluk benim için.  40. yılını kutlayan Meslek Yüksekokullarımız neredeyse ömrümüz kadar hikâyesi olan köklü bir kurum. Bu günü düzenleyen ve bizleri bir araya getiren herkese çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından üniversitemize katkılarından dolayı Meslek Yüksekokulu personellerine anmalık takdimi yapıldı. Meslek Yüksekokullarında görev yapmış merhum personellerin yakınlarına, yüksekokullarda görev yapmış ve emekli olmuş idari personellere, yüksekokullarda görev yapmış ve emekli olmuş akademik personellere, meslek hayatında 25.yılını durdurmuş ve bu süreç içinde meslek yüksekokullarında görev yapmış idari ve akademik personele ve yüksekokullarda müdürlük görevini yapmış olan akademik personele anmalıklarını Rektörümüz Prof. Dr. Adem KORKMAZ taktim etti.  
Burdur Meslek Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokullarının 40. Kuruluş Yıldönümü ve Vefa Buluşması, Üniversitemiz merkez yemekhanesinde gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını Meslek Yüksekokulları adına Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Serkan ÖKTEM yaptı. Serkan ÖKTEM, “1976 yılında Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nun birkaç sınıfında başladı eğitim serüvenimiz. Sonra şimdiki Anadolu Lisesi ve Mehmetçik İlkokulunun sıraları tanıklık etti eğitim hayatımıza. 1982 yılında Akdeniz Üniversitesi’ne 1992 yılında Süleyman Demirel Üniversitesine bağlı bir akademik birim haline geldi yüksekokulumuz. 17 Mart 2006’da ise Burdur’un yıllarca özlemini çektiği üniversitesine kavuşmasıyla Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nda başlayan serüven yine Mehmet Akif Ersoy Ersoy’un adını taşıyan üniversitemizde Meslek Yüksekokulu adıyla devam etti. Bu köklü akademik birim 2012 yılında üç farklı disiplinde öğretim yapan meslek yüksekokullarına ayrıldı. 1976’da 2 bölümle başlayan yolculukta şu anda yani 40 yıl sonra 22 farklı bölümle yola devam ediyoruz. Elbette bu serüveni kısacık bir konuşma metnine sığdırmak mümkün değil. Geçen 40 yıl içinde yaşanılan zorlukları, verile emekleri, kurulan dostlukları kelimelerle anlatmak kolay değil. Verdiğimiz on binlerce mezuna yine on binlerce mezun katabilmek, ülkemize, milletimize hayırlı çalışmalarla katkılar sunacak yeni nesiller yetiştirmek için gece gündüz çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra konuşan emekli akademik personel adına konuşan Ramazan BİÇER ise öğretim hayatları boyunca hem öğretim üyeleriyle hem de öğrencilerle birçok mutluluğu ve hüznü paylaştıklarına dikkat çekerek artık Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin başarılarını medyadan takip ettiklerini vurguladı.

“Söylemesi kolay ama zamanın dili olsa da 40 yıla nelerin sığdırıldığını bizlere söylese” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Adem KORKMAZ ise “Meslek Yüksekokullarımız Türkiye’mizin gelişmesinde ve kalkınmasında hayati derecede öneme sahip akademik birimlerdir. Meslek Yüksekokullarının dokusunun ne olduğunu ilk görev yerim olan Meslek Yüksekokulu’nda müdürlük yaptığı zamanlardan biliyorum. O dönemleri unutmam mümkün değil. Aramızda lise yıllarında matematik hocam olan şimdi de Üniversitemizde öğretim üyesi olan Ali ÇALIŞKAN hocam da aramızda. Onu da burada görmek ayrı bir mutluluk benim için.  40. yılını kutlayan Meslek Yüksekokullarımız neredeyse ömrümüz kadar hikâyesi olan köklü bir kurum. Bu günü düzenleyen ve bizleri bir araya getiren herkese çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından üniversitemize katkılarından dolayı Meslek Yüksekokulu personellerine anmalık takdimi yapıldı.

Meslek Yüksekokullarında görev yapmış merhum personellerin yakınlarına, yüksekokullarda görev yapmış ve emekli olmuş idari personellere, yüksekokullarda görev yapmış ve emekli olmuş akademik personellere, meslek hayatında 25.yılını durdurmuş ve bu süreç içinde meslek yüksekokullarında görev yapmış idari ve akademik personele ve yüksekokullarda müdürlük görevini yapmış olan akademik personele anmalıklarını Rektörümüz Prof. Dr. Adem KORKMAZ taktim etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.