BURDUR MÜFTÜSÜ HIDIR BAYRAK’IN KADİR GECESİ VE RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

KÜLTÜR 07.06.2018 - 10:16, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3368+ kez okundu.
 

BURDUR MÜFTÜSÜ HIDIR BAYRAK’IN KADİR GECESİ VE RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

Ramazan Ayının sonuna yaklaştığımız bu günlerde Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı hakkında Burdur İl Müftüsü Hıdır Bayrak açıklama yaptı.
Ramazan Ayının sonuna yaklaştığımız bu günlerde Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı hakkında açıklama yapan Burdur İl Müftüsü Hıdır Bayrak:  “ Ramazan ayı, sahuruyla, iftarıyla, ibadetin neşe ve coşkusunu bütün topluma yayan, teravihiyle, okunan ve dinlenen Kur’an’ın feyziyle toplumun sosyal yaralarını şifalı elleriyle saran zekât ve fitreleri ile sevgi ve kardeşliğimizi tazeleyen rahmet ve mağfiret ayı Ramazanın sonuna yaklaşırken bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesine erişmenin heyecan ve mutluluğunu yaşamaktayız.  Yüce Allah’ın lütfu ile 10 Haziran Pazar gününü Pazartesiye bağlayan gece ‘Kadir Gecesini idrak edeceğiz. Gelişi ile birlikte oluşturduğu mana iklimi ile gönül dünyamızı ma’mur eden, iç âlemimizi zenginleştiren Kadir Gecesi, kâinata anlam getiren gecedir. O yaratılış bilgisinin ders kitabı ve bütün kâinatın ve varoluşun özeti olan Kur’an’ın indirildiği gecedir. Kadir gecesi Kur’an’ın övdüğü, esenlik ve güvenliğin her tarafa yayıldığı dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu bir gündür. Diğer kutlu zamanlar gibi Kadir Gecesi de hayatımızın çok hızlı seyreden akışı içinde geçmişimizi değerlendirerek gafletle geçen günlerimizi sorgulama, unutarak veya bilmeyerek işlediğimiz hatalara tövbe edip af ve bağışlanma dileme zamanıdır. Nitekim Sevgili Peygamberimiz bu gecede “Allah’ım, sen af edicisin, affı seversin, günahlarımı affeyle” şeklinde dua etmemizi tavsiye buyurmuştur. Mükâfatların sınırsız olarak verildiği bu gece kalplerimizin, duygu ve davranışlarımızın her türlü kötülükten arınması, iyi ve güzel davranışlarımızın çoğalıp, kötü davranışlarımızın azalması, dinimiz hakkında sağlıklı ve doğru bilgimizin artması, aramızda sevgi ve kardeşliğin hepimizi kucaklaması için yeni adımlar atma imkânıdır. Ramazan ayında yaptığımız tüm ibadetlerin sevincini ve mutluluğunun yaşadığımız mübarek Ramazan Bayramına ise 15 Haziran 2018 Cuma günü kavuşacağız inşaallah.                                                              Bayramlar, milletçe büyüklerimizi aradığımız, küçüklerimize sevgi gösterdiğimiz toplum olarak birlik ve beraberliğimizi daha da geliştirdiğimiz müstesna günlerimizdir. Cenabı Allah, bizleri sağlık ve mutluluk içerisinde daha nice bayramlara kavuştursun. İlimizde bayram namazı saat 06:20’ de kılınacaktır. Tüm halkımızın Kadir Gecesini ve Ramazan Bayramını kutluyorum” dedi.  
Ramazan Ayının sonuna yaklaştığımız bu günlerde Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı hakkında Burdur İl Müftüsü Hıdır Bayrak açıklama yaptı.

Ramazan Ayının sonuna yaklaştığımız bu günlerde Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı hakkında açıklama yapan Burdur İl Müftüsü Hıdır Bayrak:  “ Ramazan ayı, sahuruyla, iftarıyla, ibadetin neşe ve coşkusunu bütün topluma yayan, teravihiyle, okunan ve dinlenen Kur’an’ın feyziyle toplumun sosyal yaralarını şifalı elleriyle saran zekât ve fitreleri ile sevgi ve kardeşliğimizi tazeleyen rahmet ve mağfiret ayı Ramazanın sonuna yaklaşırken bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesine erişmenin heyecan ve mutluluğunu yaşamaktayız.

 Yüce Allah’ın lütfu ile 10 Haziran Pazar gününü Pazartesiye bağlayan gece ‘Kadir Gecesini idrak edeceğiz. Gelişi ile birlikte oluşturduğu mana iklimi ile gönül dünyamızı ma’mur eden, iç âlemimizi zenginleştiren Kadir Gecesi, kâinata anlam getiren gecedir. O yaratılış bilgisinin ders kitabı ve bütün kâinatın ve varoluşun özeti olan Kur’an’ın indirildiği gecedir. Kadir gecesi Kur’an’ın övdüğü, esenlik ve güvenliğin her tarafa yayıldığı dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu bir gündür. Diğer kutlu zamanlar gibi Kadir Gecesi de hayatımızın çok hızlı seyreden akışı içinde geçmişimizi değerlendirerek gafletle geçen günlerimizi sorgulama, unutarak veya bilmeyerek işlediğimiz hatalara tövbe edip af ve bağışlanma dileme zamanıdır. Nitekim Sevgili Peygamberimiz bu gecede “Allah’ım, sen af edicisin, affı seversin, günahlarımı affeyle” şeklinde dua etmemizi tavsiye buyurmuştur. Mükâfatların sınırsız olarak verildiği bu gece kalplerimizin, duygu ve davranışlarımızın her türlü kötülükten arınması, iyi ve güzel davranışlarımızın çoğalıp, kötü davranışlarımızın azalması, dinimiz hakkında sağlıklı ve doğru bilgimizin artması, aramızda sevgi ve kardeşliğin hepimizi kucaklaması için yeni adımlar atma imkânıdır. Ramazan ayında yaptığımız tüm ibadetlerin sevincini ve mutluluğunun yaşadığımız mübarek Ramazan Bayramına ise 15 Haziran 2018 Cuma günü kavuşacağız inşaallah.                                                             

Bayramlar, milletçe büyüklerimizi aradığımız, küçüklerimize sevgi gösterdiğimiz toplum olarak birlik ve beraberliğimizi daha da geliştirdiğimiz müstesna günlerimizdir. Cenabı Allah, bizleri sağlık ve mutluluk içerisinde daha nice bayramlara kavuştursun. İlimizde bayram namazı saat 06:20’ de kılınacaktır. Tüm halkımızın Kadir Gecesini ve Ramazan Bayramını kutluyorum” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.