BURDUR OTOGARI VİRÜS NEDENİYLE İLAÇLANDI

SAĞLIK 13.03.2020 - 11:13, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3529+ kez okundu.
 

BURDUR OTOGARI VİRÜS NEDENİYLE İLAÇLANDI

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Covit-19 Korona virüsü nedeniyle üniversite tatilleri öğrencilerin ailelerinin yanına gitmek öğrenciler yoğunluk oluşturdu
Üniversitelerin Covit-19 Korona virüsü nedeniyle tatil edilmesi nedeniyle otogarlarda yoğunluk oldu bu nedenle otogarlarda ilaçlama yapıldığını iade etti. Üniversitelerin 3 hafta tatil edilmesinin ardından memleketlerine gitmek için Otogara akın eden ve yoğunluk oluşturan öğrencilerin sağlıklarına dikkat etmesi konusunda uyardı. Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz de sosyal medya hesabından açıklamada bulunarak "Okulların tatil edilmesiyle birlikte otogarlara akın eden sevgili gençler; istemeden, varsa virüsün kendinize bulaşmasına neden olabilirsiniz. Bilet almak için internet üzerinden satış seçeceğini tercih etmeniz daha uygun olacaktır. Sağ salim ailelerinize kavuşmanız dileğiyle" ifadelerini kullandı. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi öğrencileri, memleketlerine gitmek için Burdur Otogarı’nda uzun kuyruklar oluşturdu. Özellikle üniversite öğrencileri Burdur Otogarına adeta akın etti. Kararı duyan öğrencilerin büyük çoğunluğu soluğu otogardaki otobüs firmaları gişeleri önünde alırken, birçok firmanın internet sitesinde de yine bilet yoğunluğu yaşandı. Otobüs firmaları çalışanları ise ani gelen tatil kararının ardından öğrencilerin bilet taleplerine cevap verebilmek için büyük çaba sarf etti. Otobüs terminalinde yaşanan yoğunluğun hemen ardından Başkan Ercengiz’in talimatı ile şehirlerarası otobüs terminalinde dezenfeksiyon için ilaçlama yapıldı. Tedbirleri arttırdıklarını ifade eden Burdur Belediye Başkanı Ercengiz, “Bizler toplumu yönetenler olarak, topluma yön vermemiz gerekir. Vatandaşlarımızın sağlığı için tedbirlerimizi arttırarak üstümüze düşen ne varsa yapmaya gayret gösteriyoruz. Vatandaşlarımızın da bu konuda kendi sağlıkları için kişisel tedbirlerini almalarını, uyarıları dikkate almalarını rica ediyoruz.” Şeklinde konuştu.  
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Covit-19 Korona virüsü nedeniyle üniversite tatilleri öğrencilerin ailelerinin yanına gitmek öğrenciler yoğunluk oluşturdu

Üniversitelerin Covit-19 Korona virüsü nedeniyle tatil edilmesi nedeniyle otogarlarda yoğunluk oldu bu nedenle otogarlarda ilaçlama yapıldığını iade etti. Üniversitelerin 3 hafta tatil edilmesinin ardından memleketlerine gitmek için Otogara akın eden ve yoğunluk oluşturan öğrencilerin sağlıklarına dikkat etmesi konusunda uyardı.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz de sosyal medya hesabından açıklamada bulunarak "Okulların tatil edilmesiyle birlikte otogarlara akın eden sevgili gençler; istemeden, varsa virüsün kendinize bulaşmasına neden olabilirsiniz. Bilet almak için internet üzerinden satış seçeceğini tercih etmeniz daha uygun olacaktır. Sağ salim ailelerinize kavuşmanız dileğiyle" ifadelerini kullandı.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi öğrencileri, memleketlerine gitmek için Burdur Otogarı’nda uzun kuyruklar oluşturdu. Özellikle üniversite öğrencileri Burdur Otogarına adeta akın etti. Kararı duyan öğrencilerin büyük çoğunluğu soluğu otogardaki otobüs firmaları gişeleri önünde alırken, birçok firmanın internet sitesinde de yine bilet yoğunluğu yaşandı. Otobüs firmaları çalışanları ise ani gelen tatil kararının ardından öğrencilerin bilet taleplerine cevap verebilmek için büyük çaba sarf etti.

Otobüs terminalinde yaşanan yoğunluğun hemen ardından Başkan Ercengiz’in talimatı ile şehirlerarası otobüs terminalinde dezenfeksiyon için ilaçlama yapıldı. Tedbirleri arttırdıklarını ifade eden Burdur Belediye Başkanı Ercengiz, “Bizler toplumu yönetenler olarak, topluma yön vermemiz gerekir. Vatandaşlarımızın sağlığı için tedbirlerimizi arttırarak üstümüze düşen ne varsa yapmaya gayret gösteriyoruz. Vatandaşlarımızın da bu konuda kendi sağlıkları için kişisel tedbirlerini almalarını, uyarıları dikkate almalarını rica ediyoruz.” Şeklinde konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.