BURDUR TARİHİ KENTLER ZİRVESİNE HAZIRLANIYOR

KÜLTÜR 18.04.2018 - 19:35, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3524+ kez okundu.
 

BURDUR TARİHİ KENTLER ZİRVESİNE HAZIRLANIYOR

Burdur, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, İstasyon Park tesislerinde yaptığı basın açıklamasında; “Tarihi Kentler Zirvesi’ne” hazırlandıklarını söyledi.
   Burdur Belediyesi başkanlığı görevine başladığımız günden bu güne kadar farklı olan her alanda “Marka kent” olmaya çalıştık. Katıldığımız toplantılarda gördük ki her kent kendi bu konuda kendi hikayesini yazarak bu hikayeler üzerinden marka yaratmaya çalışıyor. Elbette Burdur’un şu andaki kaynaklarıyla zaten yeterince hikayeye sahiptir. Belediye olarak bu hikayeleri açığa çıkarıp bunları birçok insana ulaştırmak ve kentin dokusunda yaklaşık on bin yıllık tarihini Dünya insanlığı Burdur gibi bir kentin değerlerinden haberdar etmek için “Tarihi Kentler Zirvesi” ilimiz için önemli sayılan bir fırsattır. Bu toplantılara ev sahipliği yapmak bizim açımızdan önem kazanmaktadır. Göreve geldiğimiz günden bu yana devam eden çalışmaların yanı sıra kent dokusu içinde yer alan bazı çalışmalar içinde girişimlerde bulunduk. Bu durumda restorasyona muhtaç ve restorasyonu bitmiş, yapıların satın alınması ve bu yapıların Burdur belediyesi envanterine kaydının yapılması ile başladık. Kültür varlıklarımızın tespitinin ardından “Gümüş’ün Değirmeni” olarak anılan bizim envanterimiz de kayıtlı olan bu yapıyı kent turizminin envanterine kayıt edilmesi için katkısının olacağını düşünüyoruz. Bunun sahibi öve yetkilisi kim ise sahip çıkılması gerektiğini düşünüyoruz. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’tan kültür varlıklarımıza sahip çıkılmasını istedik. Bu konuda istemeye de devam edeceğiz Ev sahipliğini yapacağımız “Tarihi Kentler Zinvesinin” Bize proje desteği vereceğini söyleyebilirim. Yukarı pazarda sokak sağlıklaştırma projesine de devam edeceğiz. Bu projelere de “Tarihi kentler zirvesinin” proje desteği olacak. Ardından da bu bölgede ticari faaliyetlerin artırılması için proje oluşturarak artırma cihetine gideceğiz. Başkan Ercengiz ilimiz de düzenlenecek olan “Tarihi Kentler zirvesi” sonrasında ise Burdur’un kültürel değerleri konusundaki çalışmalar devam edecek.
Burdur, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, İstasyon Park tesislerinde yaptığı basın açıklamasında; “Tarihi Kentler Zirvesi’ne” hazırlandıklarını söyledi.

   Burdur Belediyesi başkanlığı görevine başladığımız günden bu güne kadar farklı olan her alanda “Marka kent” olmaya çalıştık. Katıldığımız toplantılarda gördük ki her kent kendi bu konuda kendi hikayesini yazarak bu hikayeler üzerinden marka yaratmaya çalışıyor. Elbette Burdur’un şu andaki kaynaklarıyla zaten yeterince hikayeye sahiptir. Belediye olarak bu hikayeleri açığa çıkarıp bunları birçok insana ulaştırmak ve kentin dokusunda yaklaşık on bin yıllık tarihini Dünya insanlığı Burdur gibi bir kentin değerlerinden haberdar etmek için “Tarihi Kentler Zirvesi” ilimiz için önemli sayılan bir fırsattır. Bu toplantılara ev sahipliği yapmak bizim açımızdan önem kazanmaktadır.

Göreve geldiğimiz günden bu yana devam eden çalışmaların yanı sıra kent dokusu içinde yer alan bazı çalışmalar içinde girişimlerde bulunduk. Bu durumda restorasyona muhtaç ve restorasyonu bitmiş, yapıların satın alınması ve bu yapıların Burdur belediyesi envanterine kaydının yapılması ile başladık. Kültür varlıklarımızın tespitinin ardından “Gümüş’ün Değirmeni” olarak anılan bizim envanterimiz de kayıtlı olan bu yapıyı kent turizminin envanterine kayıt edilmesi için katkısının olacağını düşünüyoruz. Bunun sahibi öve yetkilisi kim ise sahip çıkılması gerektiğini düşünüyoruz. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’tan kültür varlıklarımıza sahip çıkılmasını istedik. Bu konuda istemeye de devam edeceğiz

Ev sahipliğini yapacağımız “Tarihi Kentler Zinvesinin” Bize proje desteği vereceğini söyleyebilirim. Yukarı pazarda sokak sağlıklaştırma projesine de devam edeceğiz. Bu projelere de “Tarihi kentler zirvesinin” proje desteği olacak. Ardından da bu bölgede ticari faaliyetlerin artırılması için proje oluşturarak artırma cihetine gideceğiz. Başkan Ercengiz ilimiz de düzenlenecek olan “Tarihi Kentler zirvesi” sonrasında ise Burdur’un kültürel değerleri konusundaki çalışmalar devam edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.