BURDUR TARİHİ ve KÜLTÜRÜ İÇİN BÜYÜK PROJE

KÜLTÜR 19.02.2018 - 11:38, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3900+ kez okundu.
 

BURDUR TARİHİ ve KÜLTÜRÜ İÇİN BÜYÜK PROJE

AK Parti Burdur Milletvekili, Bayram Özçelik, Burdur Merkez, Ulu Camii ve Çevresi Kentsel Tasarım ve Tarihi Kent Merkezi Sağlıklaştırılması çalışmaları ile ilgili açıklamada bulundu.
“27 YAPININ RESTORASYON PROJELERİ İLE KENTSEL TASARIM VE ALTYAPI PROJELERİ HAZIR” Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2005 yılı yatırım programından aktarılan ödeneklerle çalışmaların başladığını belirten Burdur Milletvekili Bayram Özçelik “ Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğümüz tarafından 2005 Yılı Yatırım Programından aktarılan ödeneklerle yapılan “Burdur Sokak Sağlıklaştırma Projesi Yapımı İşi” kapsamında Merkez İlçe, Hükümet Caddesinde bulunan 12 adet geleneksel, 15 adet tescilli olmak üzere toplam 27 adet yapının rölöve, restorasyon projeleri ile kentsel tasarım ve altyapı projeleri İlimize kazandırılmıştır. 2007 ve 2009 Yılı Yatırım Programlarından aktarılan ödeneklerle yapılan “Burdur Sokak Sağlıklaştırma Uygulaması İşi” kapsamında, Merkez İlçe, Hükümet Caddesi üzerinde yer alan 20 adet tescilli yapının cephe restorasyonları, çatı, sıva, boya, kapı ve pencere doğramalarının imalatları yapılmıştı.” ifadelerini kullandı. “2018 YILINDA ULU CAMİ VE ÇEVRESİNDE ÇALIŞMALAR BAŞLAYACAK” Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünün Burdur İlinde birçok çalışmayı gerçekleştirdiğini, Ulu Camii ve etrafının yapılan çalışmalarla güzelleşeceğini belirten Özçelik “ Kültür Varlıkları Genel Müdürlüğümüz 2018 Yılı Yatırım Programında “Tarihi Kent Merkezi ve Dokularının İhyası” başlığı altında “Burdur Merkez Ulu Camii ve Çevresi Kentsel Tasarım ve Tarihi Kent Merkezi Sağlıklaştırma İşi” çalışmaları gerçekleştirecek. Söz konusu çalışmalar kapsamında Ulucami ve Saat Kulesi çevresinde bulunan konut, dükkan, çeşme ve cami yapılarında çalışma başlatılacaktır. Yapılarda; çatılar, sokağa bakan cephelerinde sıva sağlamlaştırma (yenileme, koruma vb.) işlemleri, dış cephe boyaları, kapı ve pencere doğramalarının yenilenmesi, boyanması, kent mobilyaları (sokak düzenlemesi, kaldırımlar, aydınlatma vb.) çalışmaları yapılması öngörülmektedir. Tüm bu çalışmaların ödeneğini Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından karşılanacaktır.” şeklinde ifade etti. Milletvekili Bayram Özçelik açıklamasında son olarak “Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğümüz tarafından yürütülecek proje sonrasında ULU CAMİ ve çevresi tamamen Kültür Hazinesi olarak Tarihi görüntüsüne dönmüş olacaktır. Desteklerinden dolayı, katkılarından dolayı Kıymetli Bakanımız Prof. Dr. Numan KURTULMUŞ’a şükranlarımızı sunarım.”dedi.  
AK Parti Burdur Milletvekili, Bayram Özçelik, Burdur Merkez, Ulu Camii ve Çevresi Kentsel Tasarım ve Tarihi Kent Merkezi Sağlıklaştırılması çalışmaları ile ilgili açıklamada bulundu.

“27 YAPININ RESTORASYON PROJELERİ İLE KENTSEL TASARIM VE ALTYAPI PROJELERİ HAZIR”

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2005 yılı yatırım programından aktarılan ödeneklerle çalışmaların başladığını belirten Burdur Milletvekili Bayram Özçelik “ Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğümüz tarafından 2005 Yılı Yatırım Programından aktarılan ödeneklerle yapılan “Burdur Sokak Sağlıklaştırma Projesi Yapımı İşi” kapsamında Merkez İlçe, Hükümet Caddesinde bulunan 12 adet geleneksel, 15 adet tescilli olmak üzere toplam 27 adet yapının rölöve, restorasyon projeleri ile kentsel tasarım ve altyapı projeleri İlimize kazandırılmıştır. 2007 ve 2009 Yılı Yatırım Programlarından aktarılan ödeneklerle yapılan “Burdur Sokak Sağlıklaştırma Uygulaması İşi” kapsamında, Merkez İlçe, Hükümet Caddesi üzerinde yer alan 20 adet tescilli yapının cephe restorasyonları, çatı, sıva, boya, kapı ve pencere doğramalarının imalatları yapılmıştı.” ifadelerini kullandı.

“2018 YILINDA ULU CAMİ VE ÇEVRESİNDE ÇALIŞMALAR BAŞLAYACAK”

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünün Burdur İlinde birçok çalışmayı gerçekleştirdiğini, Ulu Camii ve etrafının yapılan çalışmalarla güzelleşeceğini belirten Özçelik “ Kültür Varlıkları Genel Müdürlüğümüz 2018 Yılı Yatırım Programında “Tarihi Kent Merkezi ve Dokularının İhyası” başlığı altında “Burdur Merkez Ulu Camii ve Çevresi Kentsel Tasarım ve Tarihi Kent Merkezi Sağlıklaştırma İşi” çalışmaları gerçekleştirecek. Söz konusu çalışmalar kapsamında Ulucami ve Saat Kulesi çevresinde bulunan konut, dükkan, çeşme ve cami yapılarında çalışma başlatılacaktır. Yapılarda; çatılar, sokağa bakan cephelerinde sıva sağlamlaştırma (yenileme, koruma vb.) işlemleri, dış cephe boyaları, kapı ve pencere doğramalarının yenilenmesi, boyanması, kent mobilyaları (sokak düzenlemesi, kaldırımlar, aydınlatma vb.) çalışmaları yapılması öngörülmektedir. Tüm bu çalışmaların ödeneğini Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından karşılanacaktır.” şeklinde ifade etti.
Milletvekili Bayram Özçelik açıklamasında son olarak “Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğümüz tarafından yürütülecek proje sonrasında ULU CAMİ ve çevresi tamamen Kültür Hazinesi olarak Tarihi görüntüsüne dönmüş olacaktır. Desteklerinden dolayı, katkılarından dolayı Kıymetli Bakanımız Prof. Dr. Numan KURTULMUŞ’a şükranlarımızı sunarım.”dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.