BURDUR’U TROYA DA SAKARYA İLKOKULU TEMSİL ETTİ

KÜLTÜR 02.05.2018 - 16:57, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3346+ kez okundu.
 

BURDUR’U TROYA DA SAKARYA İLKOKULU TEMSİL ETTİ

İlimizi temsilen Sakarya İlkokulu öğrencileri Çanakkale merkez de ve Biga ilçesinde teke yöresi halk oyunlarını sergilediler.
    TROYA’nın UNESCO Dünya Mirası Listesine girmesinin 20. Yılında  Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından ilan edilen 2018 TROYA YILI etkinlikleri kapsamında Çanakkale Valiliği ,İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Çanakkale Folklor Araştırma Derneği Gençlik ve Spor Kulübü (ÇAFAD) ortaklığında gerçekleştirilen Uluslararası Troya Çocuk Halk Dansları Festivalinde dünyanın ve ülkemizin dört bir tarafından gelen çocuklar, Çanakkale’de bayramlarını ve Troya Yılını büyük bir coşkuyla kutladılar.            Azerbaycan, Makedonya, Gürcistan,  Ukrayna, Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Karadağ, Kazakistan, Makedonya, Kırgızistan, Moldovya, Romanya, Kuzey Osetya, Sırbistan, Rusya Federasyonu ve  Nepal  başta olmak üzere  Ortadoğu, Balkanlar ve Avrupa’dan 20 Yabancı;Ülkemizden;   Mersin, Aydın, Burdur, Bursa, Mardin, Erzurum, İzmir Sivas, Bitlis, Artvin, Manisa’dan gelen Halk Oyunları Gruplarının  katılımıyla gerçekleştirildi.             İlimizi temsilen Sakarya İlkokulu öğrencileri Çanakkale merkez de ve Biga ilçesinde teke yöresi halk oyunlarını sergileyip kültürümüzü,halk oyunlarımızı sergilediler. Çanakkalelilerin ve festivale katılanların büyük ilgisini gören halk oyunları ekibimiz beğeniyle izlenmiştir. Çanakkale valiliğine ayrıca memleketimizin yöresel tadı ceviz ezmesi ikram edilmiştir.           Halk oyunu ekibimiz festival etkinlikleri kapsamında istiklal ve istikbalimiz konusunda kararlılığımızın tüm dünyaya bir kez daha kanıtlandığı tarihimizin önemli yerlerinden olan Çanakkale İlimizde  Şehitler Abidesi, Namazgah Tabyaları, Conk Bayırı, Nusret Mayın Gemisi, Kilitbahir Kalesi,57.Alay Şehitliği gibi tarihi mekanları tanıma imkanına sahip oldu.  
İlimizi temsilen Sakarya İlkokulu öğrencileri Çanakkale merkez de ve Biga ilçesinde teke yöresi halk oyunlarını sergilediler.

    TROYA’nın UNESCO Dünya Mirası Listesine girmesinin 20. Yılında  Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından ilan edilen 2018 TROYA YILI etkinlikleri kapsamında Çanakkale Valiliği ,İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Çanakkale Folklor Araştırma Derneği Gençlik ve Spor Kulübü (ÇAFAD) ortaklığında gerçekleştirilen Uluslararası Troya Çocuk Halk Dansları Festivalinde dünyanın ve ülkemizin dört bir tarafından gelen çocuklar, Çanakkale’de bayramlarını ve Troya Yılını büyük bir coşkuyla kutladılar. 

          Azerbaycan, Makedonya, Gürcistan,  Ukrayna, Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Karadağ, Kazakistan, Makedonya, Kırgızistan, Moldovya, Romanya, Kuzey Osetya, Sırbistan, Rusya Federasyonu ve  Nepal  başta olmak üzere  Ortadoğu, Balkanlar ve Avrupa’dan 20 Yabancı;Ülkemizden;   Mersin, Aydın, Burdur, Bursa, Mardin, Erzurum, İzmir Sivas, Bitlis, Artvin, Manisa’dan gelen Halk Oyunları Gruplarının  katılımıyla gerçekleştirildi.  

          İlimizi temsilen Sakarya İlkokulu öğrencileri Çanakkale merkez de ve Biga ilçesinde teke yöresi halk oyunlarını sergileyip kültürümüzü,halk oyunlarımızı sergilediler. Çanakkalelilerin ve festivale katılanların büyük ilgisini gören halk oyunları ekibimiz beğeniyle izlenmiştir. Çanakkale valiliğine ayrıca memleketimizin yöresel tadı ceviz ezmesi ikram edilmiştir.

          Halk oyunu ekibimiz festival etkinlikleri kapsamında istiklal ve istikbalimiz konusunda kararlılığımızın tüm dünyaya bir kez daha kanıtlandığı tarihimizin önemli yerlerinden olan Çanakkale İlimizde  Şehitler Abidesi, Namazgah Tabyaları, Conk Bayırı, Nusret Mayın Gemisi, Kilitbahir Kalesi,57.Alay Şehitliği gibi tarihi mekanları tanıma imkanına sahip oldu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.