BURDUR VALİLİĞİ 127 SAYILI İL HIFZISSIHHA KURULU KARARI

SAĞLIK 26.11.2020 - 17:30, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3272+ kez okundu.
 

BURDUR VALİLİĞİ 127 SAYILI İL HIFZISSIHHA KURULU KARARI

Umumi Hıfzıssıhha Kanunun 23. Maddesine göre, Burdur Valisi Ali ARSLANTAŞ başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından aşağıdaki kararlar alınmıştır.
Yapılan açıklamada; Koronavirüs salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmektedir. Tespit edilen vakaların değerlendirilmesi sonucunda; pozitif vaka ile aynı evde yaşamasına rağmen temaslı olmadığını beyan eden aile bireyleri arasında pozitifleşme oranının yüksek olduğu görülmüştür. Bu nedenle pozitif vaka ile aynı evde adreste oturan/mernis/beyan adresi aynı olan  herkesin, beyanına bakılmaksızın, temaslı olarak kaydının yapılmasına; aynı adreste oturmayıp pozitif vaka ile temaslı olanların tespitine yönelik filyasyon çalışması yapılmasına, Konu hakkında gerekli hassasiyetin gösterilerek uygulamanın yukarıda belirtilen çerçevede eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesinin sağlanmasına, tedbirlere uymayanlarla ilgili Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesine, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına;
Umumi Hıfzıssıhha Kanunun 23. Maddesine göre, Burdur Valisi Ali ARSLANTAŞ başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından aşağıdaki kararlar alınmıştır.

Yapılan açıklamada; Koronavirüs salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmektedir.

Tespit edilen vakaların değerlendirilmesi sonucunda; pozitif vaka ile aynı evde yaşamasına rağmen temaslı olmadığını beyan eden aile bireyleri arasında pozitifleşme oranının yüksek olduğu görülmüştür.

Bu nedenle pozitif vaka ile aynı evde adreste oturan/mernis/beyan adresi aynı olan  herkesin, beyanına bakılmaksızın, temaslı olarak kaydının yapılmasına; aynı adreste oturmayıp pozitif vaka ile temaslı olanların tespitine yönelik filyasyon çalışması yapılmasına,

Konu hakkında gerekli hassasiyetin gösterilerek uygulamanın yukarıda belirtilen çerçevede eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesinin sağlanmasına, tedbirlere uymayanlarla ilgili Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesine, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına;

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.