BURDURLU İŞ ADAMLARI 4-0 FORMÜLÜNÜ İZLEDİ

EKONOMİ 09.05.2016 - 11:19, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3866+ kez okundu.
 

BURDURLU İŞ ADAMLARI 4-0 FORMÜLÜNÜ İZLEDİ

Dünya Gazetesi yazarlarından Dr. Rüştü Bozkurt, BUTSO’da, Burdurlu iş adamlarına verdiği konferansta, Büyük Fırsatın Kapısını ‘Endüstri 4.0’la araladı.
Geçtiğimiz Cuma günü, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Meclis Salonunda yapılan, aylık olağan Meclis Toplantısının ardından,  Dünya Gazetesi yazarı Dr. Rüştü Bozkurt, “Büyük Fırsatın Kapısı ‘Endüstri 4.0” adlı konferans verdi. BUTSO Meclis Başkanı Feyzi Oktay’ın takdimiyle başlayan Konferans, BUTSO Meclis Üyeleri ve işadamları tarafından ilgi ile izlendi.  “Artık, endüstriyel ekonomi devri bitti. Yerine ‘İnternet Ekonomisi’ geldi. İşimiz bu yeni devri anlamak ve geçiş sürecini hızlandırmak olmalıdır” diyen Rüştü Bozkurt, Endüstri 4.0’ı “1. Ürün, 2.Akıllı Ürün, 3.Akıllı Bağlantılı Ürün, 4.Ürün Sistemi” şeklinde formülledi. Bozkurt şunları vurguladı:   BİR ADIM ÖNDE OLMAK “Bugünkü ürünlerin, dünkülerinin yerini pekiştirmesini sağlayan da sürdüren yeniliklerdir. Sürdüren yenilikler, ürünün işlevlerini geliştirir; performansını artırır. Üretim süreçlerinde, dağıtım sistemlerinde, satış ve satış sonrası hizmetlerde, kapsamlı bir farklılaşma yaratmadığı için, istihdam artırıcı etkisi sınırlıdır. Sürdürülen yenilikler, ürün farklılaştırmasına dayanır; farklılaştırma, endüstriyel ekonomi döneminin önemli rekabet araçlarından biridir. Üretilen mal ve hizmette, kullanma kolaylığı yanında hız, esneklik, güvenilirlik ve konfor işlevlerini iyileştirir; ürünleri insan yaşamını kolaylaştırıcı hale getirir. Sürdürülen yeniliklerin temel amacı, ‘Rakiplerin ataklarını’ karşılayarak, tüketici nezdinde, bir adım önde olmayı güven altına alabilmektir.”           İlgiyle izlenen konferansın sonunda, BUTSO Meclis Başkanı Feyzi Oktay ve Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik tarafından, Dr. Rüştü Bozkurt’a bir teşekkür plaketi verildi.    
Dünya Gazetesi yazarlarından Dr. Rüştü Bozkurt, BUTSO’da, Burdurlu iş adamlarına verdiği konferansta, Büyük Fırsatın Kapısını ‘Endüstri 4.0’la araladı.

Geçtiğimiz Cuma günü, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Meclis Salonunda yapılan, aylık olağan Meclis Toplantısının ardından,  Dünya Gazetesi yazarı Dr. Rüştü Bozkurt, “Büyük Fırsatın Kapısı ‘Endüstri 4.0” adlı konferans verdi. BUTSO Meclis Başkanı Feyzi Oktay’ın takdimiyle başlayan Konferans, BUTSO Meclis Üyeleri ve işadamları tarafından ilgi ile izlendi.  “Artık, endüstriyel ekonomi devri bitti. Yerine ‘İnternet Ekonomisi’ geldi. İşimiz bu yeni devri anlamak ve geçiş sürecini hızlandırmak olmalıdır” diyen Rüştü Bozkurt, Endüstri 4.0’ı “1. Ürün, 2.Akıllı Ürün, 3.Akıllı Bağlantılı Ürün, 4.Ürün Sistemi” şeklinde formülledi. Bozkurt şunları vurguladı:

 

BİR ADIM ÖNDE OLMAK

“Bugünkü ürünlerin, dünkülerinin yerini pekiştirmesini sağlayan da sürdüren yeniliklerdir. Sürdüren yenilikler, ürünün işlevlerini geliştirir; performansını artırır. Üretim süreçlerinde, dağıtım sistemlerinde, satış ve satış sonrası hizmetlerde, kapsamlı bir farklılaşma yaratmadığı için, istihdam artırıcı etkisi sınırlıdır.

Sürdürülen yenilikler, ürün farklılaştırmasına dayanır; farklılaştırma, endüstriyel ekonomi döneminin önemli rekabet araçlarından biridir. Üretilen mal ve hizmette, kullanma kolaylığı yanında hız, esneklik, güvenilirlik ve konfor işlevlerini iyileştirir; ürünleri insan yaşamını kolaylaştırıcı hale getirir. Sürdürülen yeniliklerin temel amacı, ‘Rakiplerin ataklarını’ karşılayarak, tüketici nezdinde, bir adım önde olmayı güven altına alabilmektir.”

 

        İlgiyle izlenen konferansın sonunda, BUTSO Meclis Başkanı Feyzi Oktay ve Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik tarafından, Dr. Rüştü Bozkurt’a bir teşekkür plaketi verildi.  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.