BURDURLULAR ÜNLÜ KLARNET USTASİ ŞENLENDİRİCİ İLE COŞTU

KÜLTÜR 26.06.2016 - 16:55, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4076+ kez okundu.
 

BURDURLULAR ÜNLÜ KLARNET USTASİ ŞENLENDİRİCİ İLE COŞTU

Burdur Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan Eğlencelerinde sahne alan ünlü “Klarnet” ustası Hüsnü Şenlendirici unutulmaz bir gece yaşattı.
   Burdur Belediyesi’nin düzenlediği geleneksel Ramazan eğlencelerinde sahna alan Ünlü “Klarnet” ustası Hüsnü Şenlendirici birbirinden güzel eserleri Klarneti ve eşlik eden orkestrası ile geleneksel Ramazan eğlenceleri için eski otogar meydanına gelen Burdurlulara unutulmaz bir gece yaşattı. Bilinen şarkılarını seslendiren Şenlendirici Klarneti ile çaldığı şarkılara seyircilerde iştirak ederek birlikte söylediler.   Burdur’a ikinci kez geldiğini belirten sanatçı neden daha sık gelmiyoruz diyerek bu konudaki eksikliği sorguladı. Yaklaşık 5 bin kişinin izlediği konserde seyirciler ile diyalog kurma amacı ile sesinin kendilerine ulaşıp ulaşmadığını sordu. Seyircilerden olumlu cevap alarak programına devam etti.      Konserin sonlarına doğru sahneye davet edilen Ali Orkun Ercengiz, Doğu da PKK ile mücadele eden Asker ve Polis tarafından verilen mücadelede şehitlerin olduğunu ve bu nedenle kendisine neden böyle bir eğlence konseptini devam ettirdiği şeklinde eleştirilerin geldiğini ifade etti. Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, konuşmasında biz burada bu güne kadar düzenleyeceğimiz etkinlikleri birkaç kez yapmadık, burada biz insanımızı bir araya getiriyoruz aralarında dostluğun ve kardeşliğin pekişmesini sağlıyoruz. Elbette şehit olan her çocuğumuz bizim bir parçamız ama ulus ve ülkenin düşmanlarına onların istediklerini vermemenin de mücadelesini veriyoruz.   Başkan Ercengiz Sanatçı Hüsnü Şenlendirici’nin İzmir Bergama ilçesi doğumlu bir sanatçı olduğunu buradaki yaşamları gereği kendi kültürleri olan sanatlarına çocuk yaşlarında başlamaktadırlar. Kendisini Burdur da ağırlamaktan onur duyuyoruz. Biz ülke sevdamızın yanında sanat ve sanatçıya da sahip çıkmaya çalışıyoruz. Sanatçının doğduğu yer olan İzmir Bergama ilçesi tarihi itibarıyla Dünya mirası listesinde yerini almıştır. Dileğim odur ki gelecekte Sagalasoss ve Kibyra da Dünya değerleri listesin de yerine alacaktır dedi.   Başkan Ercengiz, Daha sonra sanatçının plaketini takdim ederek orkestra elemanları da kendisinden bir buket çiçek aldı. Sanatçı Hüsnü Şenlendirici sahnede 1.5 saat’lik bir konser vererek Burdur’dan ayrıldı.  
Burdur Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan Eğlencelerinde sahne alan ünlü “Klarnet” ustası Hüsnü Şenlendirici unutulmaz bir gece yaşattı.

   Burdur Belediyesi’nin düzenlediği geleneksel Ramazan eğlencelerinde sahna alan Ünlü “Klarnet” ustası Hüsnü Şenlendirici birbirinden güzel eserleri Klarneti ve eşlik eden orkestrası ile geleneksel Ramazan eğlenceleri için eski otogar meydanına gelen Burdurlulara unutulmaz bir gece yaşattı. Bilinen şarkılarını seslendiren Şenlendirici Klarneti ile çaldığı şarkılara seyircilerde iştirak ederek birlikte söylediler.

 

Burdur’a ikinci kez geldiğini belirten sanatçı neden daha sık gelmiyoruz diyerek bu konudaki eksikliği sorguladı. Yaklaşık 5 bin kişinin izlediği konserde seyirciler ile diyalog kurma amacı ile sesinin kendilerine ulaşıp ulaşmadığını sordu. Seyircilerden olumlu cevap alarak programına devam etti.

 

   Konserin sonlarına doğru sahneye davet edilen Ali Orkun Ercengiz, Doğu da PKK ile mücadele eden Asker ve Polis tarafından verilen mücadelede şehitlerin olduğunu ve bu nedenle kendisine neden böyle bir eğlence konseptini devam ettirdiği şeklinde eleştirilerin geldiğini ifade etti. Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, konuşmasında biz burada bu güne kadar düzenleyeceğimiz etkinlikleri birkaç kez yapmadık, burada biz insanımızı bir araya getiriyoruz aralarında dostluğun ve kardeşliğin pekişmesini sağlıyoruz. Elbette şehit olan her çocuğumuz bizim bir parçamız ama ulus ve ülkenin düşmanlarına onların istediklerini vermemenin de mücadelesini veriyoruz.

 

Başkan Ercengiz Sanatçı Hüsnü Şenlendirici’nin İzmir Bergama ilçesi doğumlu bir sanatçı olduğunu buradaki yaşamları gereği kendi kültürleri olan sanatlarına çocuk yaşlarında başlamaktadırlar. Kendisini Burdur da ağırlamaktan onur duyuyoruz. Biz ülke sevdamızın yanında sanat ve sanatçıya da sahip çıkmaya çalışıyoruz. Sanatçının doğduğu yer olan İzmir Bergama ilçesi tarihi itibarıyla Dünya mirası listesinde yerini almıştır. Dileğim odur ki gelecekte Sagalasoss ve Kibyra da Dünya değerleri listesin de yerine alacaktır dedi.

 

Başkan Ercengiz, Daha sonra sanatçının plaketini takdim ederek orkestra elemanları da kendisinden bir buket çiçek aldı. Sanatçı Hüsnü Şenlendirici sahnede 1.5 saat’lik bir konser vererek Burdur’dan ayrıldı.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.