BUTSO, BASININ SORUNLARINI DEĞERLENDİRDİ

DİĞER 13.09.2019 - 09:55, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3396+ kez okundu.
 

BUTSO, BASININ SORUNLARINI DEĞERLENDİRDİ

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, basın yayın organları, basın çalışanları ve yerel basına dair hassasiyet gösterdiklerini belirtti.
Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik: “Türkiye Gazeteciler Konfederasyonunca (TGK) 1 Eylül 2019 tarihinde yerel bir gazetemizde yayınlanan “Yerel Basın Acil Durum” konulu haberi gündemimize aldık. Oda olarak yerel basının yaşadığı sorunları ve çözüm önerilerini içeren bu raporu inceleyip, yönetim kurulumuzca değerlendirmede bulunduk” dedi. Yerel basının günlük hayatta ve kamuoyunda gündem belirlediğini kaydeden Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik “Bir kentte veya bölgede kamuoyunun haber alma önceliği ve özgürlüğü için yerel basın büyük önem taşımaktadır. Burdur gibi küçük ölçekli illerde günlük, haftalık ve aylık olarak bu gibi yayınların çıkmaması ve yakın illerden karşılanması halinde kent halkının yanlış bilgilerle kamuoyunun eksik ve yanlış bilgilerle meşgul edileceği muhakkak gözüyle bakılacaktır. Bu kapsamda bizler gerek yerel ve gerekse ulusal basın için hassasiyet göstermekte, günlük ve güncel olarak yerel ve ulusal basını takip etmekteyiz” şeklinde konuştu. RAPORUN İÇERİĞİ TGK tarafından yayınlanan raporun içeriği hakkında da açıklamada bulunan Başkan Yusuf Keyik; “Raporu incelediğimizde yerel basın yayın organlarının ‘Gazetecilik Meslek Yasasının tamamıyla hayata geçirilmesi’, ‘İstihdam’, ‘Ulusal ölçekli ekonomik sıkıntıların yerel basını etkilemesi’, ‘Dolar kuru hareketliliğinin girdi maliyetlerini yükseltmesi’, ‘Girdi ve maliyet fiyatlarının yükselmesiyle birlikte asgari ücretin de artması’, ‘Yayınlanan resmi ilan ve özel ilanlarda eskiye göre düşüş olması’ gibi konulardan etkilendiğini gördük” dedi. Başkan Yusuf Keyik, raporun Burdur Ticaret ve Sanayi Odasınca resmi yazıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TOBB Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nun görüşlerine sunulduğunu ifade etti.  
Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, basın yayın organları, basın çalışanları ve yerel basına dair hassasiyet gösterdiklerini belirtti.

Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik: “Türkiye Gazeteciler Konfederasyonunca (TGK) 1 Eylül 2019 tarihinde yerel bir gazetemizde yayınlanan “Yerel Basın Acil Durum” konulu haberi gündemimize aldık. Oda olarak yerel basının yaşadığı sorunları ve çözüm önerilerini içeren bu raporu inceleyip, yönetim kurulumuzca değerlendirmede bulunduk” dedi.

Yerel basının günlük hayatta ve kamuoyunda gündem belirlediğini kaydeden Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik “Bir kentte veya bölgede kamuoyunun haber alma önceliği ve özgürlüğü için yerel basın büyük önem taşımaktadır. Burdur gibi küçük ölçekli illerde günlük, haftalık ve aylık olarak bu gibi yayınların çıkmaması ve yakın illerden karşılanması halinde kent halkının yanlış bilgilerle kamuoyunun eksik ve yanlış bilgilerle meşgul edileceği muhakkak gözüyle bakılacaktır. Bu kapsamda bizler gerek yerel ve gerekse ulusal basın için hassasiyet göstermekte, günlük ve güncel olarak yerel ve ulusal basını takip etmekteyiz” şeklinde konuştu.

RAPORUN İÇERİĞİ

TGK tarafından yayınlanan raporun içeriği hakkında da açıklamada bulunan Başkan Yusuf Keyik; “Raporu incelediğimizde yerel basın yayın organlarının ‘Gazetecilik Meslek Yasasının tamamıyla hayata geçirilmesi’, ‘İstihdam’, ‘Ulusal ölçekli ekonomik sıkıntıların yerel basını etkilemesi’, ‘Dolar kuru hareketliliğinin girdi maliyetlerini yükseltmesi’, ‘Girdi ve maliyet fiyatlarının yükselmesiyle birlikte asgari ücretin de artması’, ‘Yayınlanan resmi ilan ve özel ilanlarda eskiye göre düşüş olması’ gibi konulardan etkilendiğini gördük” dedi.

Başkan Yusuf Keyik, raporun Burdur Ticaret ve Sanayi Odasınca resmi yazıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TOBB Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nun görüşlerine sunulduğunu ifade etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.