BUTSO BAŞKANI YUSUF KEYİK ODA VE SEKTÖR KURULUŞLARI HAKKINDA BİLGİ VERDİ

GÜNDEM 28.07.2021 - 15:52, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3607+ kez okundu.
 

BUTSO BAŞKANI YUSUF KEYİK ODA VE SEKTÖR KURULUŞLARI HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, Burdur da görev yapan basın kuruluşları ve basın mensupları ile bir araya gelerek sektör kuruluşları ve oda çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, ülkemiz de ve Dünya da yaşanan pandemi nedeni ile Basın kuruluşları sahipleri ve basın mensupları ile bir araya gelemedik. Burdur da ticaret ve sektör temsilcilerinin kuruluşu olarak hem kamuoyunu hem de üyelerimizi bilgilendirmek adına 6 aylık süre içindeki çalışmalarımız hakkında bilgi aktarmak istiyorum. Burdur Ticaret ve Sanayi Odası olarak 2021 yılı faaliyetlerimize bakıldığında 1 Ocak ile 30 Haziran arası toplam işlem hacmimiz 34 anonim şirket 82 adet Limite şirket kurulmuştur.  3 aret kooperatif 4 adet şahıs işletmesi 123 toplam kayıt yapmışız. Borcu nedeni ile 302 üyemiz var bu altı aylık süre içinde ise borcunu ödediği için 149 üyemiz de askıdan indirildi. Elbette ki pandemi şartlarında üyelerimizin çoğu ekonomik olarak etkilense de faaliyetlerine devam etmişlerdir.   Yapılan toplantıda üzerinde durulan ve Burdur için önemli olan, Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nin Proje okulu haline getirilmesi ile ilgili açıklamada bulunan Keyik, “Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Proje okulu haline getirildi. Okul ile ilgili düşüncelerimiz arasında öğrencilerin ileride ne olacaklar? Nasıl bir meslek tercih edecekleri ile ilgili soruları kolaylaştırmak adına öğrencilerimiz için, onlara katkı sağlayacak öğretmenler sağlıyoruz. Okulumuz değerli makinelere sahip olduğu halde geçmişten gelen bir takım olumsuz sözler nedeni ile aileler başta olmak üzere öğrencilerimizin tercihleri ne yazık ki bu konuda isteksiz olduğunu tespit ettik. Okulumuz sanayi sektöründe yardımcı eleman olarak gençlerin tercih edeceği eğitim kurumları arasında sayılabilecektir. Basın olarak sizlerin ve halkın da desteği ile faydalı öğrenciler kazandırmak istiyoruz. Bizler de akabinde muhtarlara ve kooperatif başkanlarına yazı göndererek Proje Okulu'nun tanıtıma destek olduk. Ticaret ve Sanayi Odası olarak öğrencilerin bilgi ve becerilerini artırmak için yurtdışı gezleri ve bu konuda kendilerine söyleşiler ve eğitime katkı sağlayacak öğretmenlerin öğrencilere aktardığı alanlar yaratacağız ” İfadelerini kullandı. Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik; Basına verdiği bilgiler sonrasında basın sektörü sahiplerinin ve basın mensuplarının verdiği bilgiler ışığında mermer işletmeleri ve sorunlarının nasıl projelendirilmesi konusunda bilgiler aktarıldı. Basın mensuplarının sorularını cevapladı.    
Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, Burdur da görev yapan basın kuruluşları ve basın mensupları ile bir araya gelerek sektör kuruluşları ve oda çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, ülkemiz de ve Dünya da yaşanan pandemi nedeni ile Basın kuruluşları sahipleri ve basın mensupları ile bir araya gelemedik. Burdur da ticaret ve sektör temsilcilerinin kuruluşu olarak hem kamuoyunu hem de üyelerimizi bilgilendirmek adına 6 aylık süre içindeki çalışmalarımız hakkında bilgi aktarmak istiyorum.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası olarak 2021 yılı faaliyetlerimize bakıldığında 1 Ocak ile 30 Haziran arası toplam işlem hacmimiz 34 anonim şirket 82 adet Limite şirket kurulmuştur.  3 aret kooperatif 4 adet şahıs işletmesi 123 toplam kayıt yapmışız. Borcu nedeni ile 302 üyemiz var bu altı aylık süre içinde ise borcunu ödediği için 149 üyemiz de askıdan indirildi. Elbette ki pandemi şartlarında üyelerimizin çoğu ekonomik olarak etkilense de faaliyetlerine devam etmişlerdir.

 

Yapılan toplantıda üzerinde durulan ve Burdur için önemli olan, Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nin Proje okulu haline getirilmesi ile ilgili açıklamada bulunan Keyik, “Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Proje okulu haline getirildi. Okul ile ilgili düşüncelerimiz arasında öğrencilerin ileride ne olacaklar? Nasıl bir meslek tercih edecekleri ile ilgili soruları kolaylaştırmak adına öğrencilerimiz için, onlara katkı sağlayacak öğretmenler sağlıyoruz. Okulumuz değerli makinelere sahip olduğu halde geçmişten gelen bir takım olumsuz sözler nedeni ile aileler başta olmak üzere öğrencilerimizin tercihleri ne yazık ki bu konuda isteksiz olduğunu tespit ettik. Okulumuz sanayi sektöründe yardımcı eleman olarak gençlerin tercih edeceği eğitim kurumları arasında sayılabilecektir. Basın olarak sizlerin ve halkın da desteği ile faydalı öğrenciler kazandırmak istiyoruz. Bizler de akabinde muhtarlara ve kooperatif başkanlarına yazı göndererek Proje Okulu'nun tanıtıma destek olduk. Ticaret ve Sanayi Odası olarak öğrencilerin bilgi ve becerilerini artırmak için yurtdışı gezleri ve bu konuda kendilerine söyleşiler ve eğitime katkı sağlayacak öğretmenlerin öğrencilere aktardığı alanlar yaratacağız ” İfadelerini kullandı.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik; Basına verdiği bilgiler sonrasında basın sektörü sahiplerinin ve basın mensuplarının verdiği bilgiler ışığında mermer işletmeleri ve sorunlarının nasıl projelendirilmesi konusunda bilgiler aktarıldı. Basın mensuplarının sorularını cevapladı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.