ÇALIŞAN EMEKLİ'DEN DESTEK PRİMİ KESİLMEYECEK

YAŞAM 15.02.2016 - 17:16, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4267+ kez okundu.
 

ÇALIŞAN EMEKLİ'DEN DESTEK PRİMİ KESİLMEYECEK

Burdur Sosyal Güvenlik İl Müdürü Bayram Balban, çalışan emekliden bu güne kadar kesilen sosyal destek primi kesintilerinin kaldırıldığını açıkladı
Burdur Sosyal Güvenlik İl Müdürü  Bayram Balban; Yaptığı yazılı açıklamada, SGDP ve GSS’ li Vatandaşlarımıza Müjde! Gelir Testiyle İlgili Düzenlemeye gidildi Mart Ayı İtibariyle Emeklilerimizden kesilen SGDP Kaldırıldı…   Gelir Vergisi Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair 6663 Sayılı Kanun,  Resmî Gazete'nin 10 Şubat 2016 tarihli 29620 sayılı sayısı yayımlanarak yürürlüğe girdi… Yasaya istinaden; GELİR TESTİYLE İLGİLİ DÜZENLEMEYE GİDİLDİ 6663 Sayılı yasanın 26. ve 27. Maddelere istinaden 5510 sayılı Kanunun 60 ve 67 nci maddelerinde düzenlemeye gidilmiştir. Yapılan düzenleme ile lise ve dengi öğrenimden mezun olanlar 20 yaşını, yükseköğrenimden mezun olanlar da 25 yaşını geçmemeleri, bakmakla yükümlü olunan kişi olmamaları ya da GSS primleri devletçe karşılananlardan olmamaları halinde, Kuruma herhangi bir prim borçlarının olup olmadığına bakılmaksızın mezuniyetlerini takip eden 2 yıl boyunca sağlık hizmetlerinden faydalanma hakkı getirilmiştir. 2- ESNAFLARDAN VE MUHTARLARDAN KESİLEN SGDP KALDIRILDI “Köy ve mahalle muhtarları ile hizmet akdine bağlı olmaksızın kendi adına ve hesabına bağımsız çalışanlar” kapsamındaki Bağ-Kur’lu emeklilerden yapılan %10 oranındaki sosyal güvenlik destek primi, 6663 sayılı Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun başlığı altında yayınlanan 31. Madde'ye göre, 1 Mart 2016 tarihinden itibaren, mesleki faaliyetini sürdüren emekli esnaf sanatkârlarımızın maaşlarından SGDP kesintisi yapılmayacaktır.  Yani emekli vatandaşımız Mart Ayı Maaşını SGDP kesintisi olmadan alacaktır. Emekli olduktan sonra bu kapsamda çalışmaya başlayanların aylıklarından yapılan sosyal güvenlik destek primi kesintisi kaldırılacak. Vazife malullüğü aylığı almakta olanlardan bu kapsamda çalışanlardan da söz konusu prim alınmayacak. Aynı kapsamda çalışanlar, yaşlılık aylıkları kesilmeksizin, herhangi bir prim ödememeleri için sigortalı sayılmayacak.  Ancak; SGDP’den dolayı borcu bulunan vatandaşlarımızın bu borçları bitene kadar maaşlarından kesinti yapılmaya devam edilecektir.  
Burdur Sosyal Güvenlik İl Müdürü Bayram Balban, çalışan emekliden bu güne kadar kesilen sosyal destek primi kesintilerinin kaldırıldığını açıkladı

Burdur Sosyal Güvenlik İl Müdürü  Bayram Balban; Yaptığı yazılı açıklamada, SGDP ve GSS’ li Vatandaşlarımıza Müjde!

Gelir Testiyle İlgili Düzenlemeye gidildi

Mart Ayı İtibariyle Emeklilerimizden kesilen SGDP Kaldırıldı…

 

Gelir Vergisi Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair 6663 Sayılı Kanun,  Resmî Gazete'nin 10 Şubat 2016 tarihli 29620 sayılı sayısı yayımlanarak yürürlüğe girdi…

Yasaya istinaden;

GELİR TESTİYLE İLGİLİ DÜZENLEMEYE GİDİLDİ

6663 Sayılı yasanın 26. ve 27. Maddelere istinaden 5510 sayılı Kanunun 60 ve 67 nci maddelerinde düzenlemeye gidilmiştir.

Yapılan düzenleme ile lise ve dengi öğrenimden mezun olanlar 20 yaşını, yükseköğrenimden mezun olanlar da 25 yaşını geçmemeleri, bakmakla yükümlü olunan kişi olmamaları ya da GSS primleri devletçe karşılananlardan olmamaları halinde, Kuruma herhangi bir prim borçlarının olup olmadığına bakılmaksızın mezuniyetlerini takip eden 2 yıl boyunca sağlık hizmetlerinden faydalanma hakkı getirilmiştir.

2- ESNAFLARDAN VE MUHTARLARDAN KESİLEN SGDP KALDIRILDI

“Köy ve mahalle muhtarları ile hizmet akdine bağlı olmaksızın kendi adına ve hesabına bağımsız çalışanlar” kapsamındaki Bağ-Kur’lu emeklilerden yapılan %10 oranındaki sosyal güvenlik destek primi, 6663 sayılı Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun başlığı altında yayınlanan 31. Madde'ye göre, 1 Mart 2016 tarihinden itibaren, mesleki faaliyetini sürdüren emekli esnaf sanatkârlarımızın maaşlarından SGDP kesintisi yapılmayacaktır.  Yani emekli vatandaşımız Mart Ayı Maaşını SGDP kesintisi olmadan alacaktır. Emekli olduktan sonra bu kapsamda çalışmaya başlayanların aylıklarından yapılan sosyal güvenlik destek primi kesintisi kaldırılacak. Vazife malullüğü aylığı almakta olanlardan bu kapsamda çalışanlardan da söz konusu prim alınmayacak. Aynı kapsamda çalışanlar, yaşlılık aylıkları kesilmeksizin, herhangi bir prim ödememeleri için sigortalı sayılmayacak. 

Ancak; SGDP’den dolayı borcu bulunan vatandaşlarımızın bu borçları bitene kadar maaşlarından kesinti yapılmaya devam edilecektir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.