ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 102 YILI VE ŞEHİTLER TÖRENLE ANILDI

GÜNDEM 18.03.2017 - 13:21, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4081+ kez okundu.
 

ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 102 YILI VE ŞEHİTLER TÖRENLE ANILDI

Türk tarihinin önemli muharebelerinden biri olan Çanakkale Zaferinin 102 yılı Burdur da şehitlikte düzenlenen törenlerle anıldı, Şehit mezarları ziyaret edildi.
  Çanakkale kahramanları 18 Mart Çanakkale Zaferinin 102 yılında Burdur Şehitliğinde düzenlenen törenle anıldı. Atatürk anıtına çelenklerin konulmasıyla devam eden tören, Saygı Duruşu ve İstiklal marşının okunması ile devam etti. Bir manga asker tarafından saygı atışı yapıldı.   Çanakkale Zaferinin 102 yılı nedeniyle düzenlenen törende “S ilahlı Kuvvetler” adına bir subay ise günün önemini belirten konuşmayı yaptı. Çanakkale savaşı hem kazanan hem de kaybeden ülkeler  için dünya tarihinde hem kazanan hem de kaybeden için pahalıya mal olan önemli bir muharebeler içinde yer almaktadır. 490.000 asker ile gelen işgal kuvvetleri 300.000’den fazla şehit ve mühimmat ve askeri malzeme zayiatı verdi. Osmanlı ordusu ise 315.000 askerinden 250.000’e yakın askeri ana yurdunu korurken şehit düşmüştür. Dünyada emsali görülmemiş Çanakkale savaşında yarım milyon insan hayatını kaybetmiş kahraman Türk ordusu bütün imkansızlıklara rağmen galip çıkmasını bilmiş tarihin sayfalarına bu galibiyetini altın harflerle yazdırmıştır.                 Burdur Valisi Şerif Yılmaz; şehitlik defterine şunları yazdı; Hiçbir değerle ölçülmeyecek eşsiz fedakarlığınız milletimizin  kalbinde asırlar boyu yaşamaya devam edecek ve asla unutulmayacaktır. Bu vatanın evlatları tarih sahnesine çıktığı günden bu güne her türlü badireyi ve zorluğu, fedakarlıkla azimle, cesaretle atlatıp bağımsızlığını ve özgürlüğünü her şeye rağmen korumasını ve kollamasını bilmiştir. Göğüslerini, dini, namusu, bayrağı ve vatanının selameti için siper eden şehitlerimiz gözünü kırpmadan vatanı için canlarını feda etmişler, ölümün üzerine yürümüşlerdir. Nasıl 102 yıl önce Çanakkale’de vatanımızı parçalamak isteyenlere karşı yokluklara, imkansızlıklara rağmen eşsiz bir mücadele göstererek vatan uğruna şehit olan Milletimiz, bugün yine 102 yıl sonra aynı senaryoyu ülkemizde uygulamak isteyen aynı zihniyetin taşeronlarına 15 Temmuz Akşamı dur diyerek, ellerinde sadece bayrakları ile tanklara, silahlara karşı gövdesini siper etmiş ölümü göze alarak mermilerin üzerine yürüyerek gözlerini kırpmadan şehit düşmüşler, gazi olmuşlar ve bir kez daha bu necip milletin tarihine isimlerini altın harflerle yazdırmışlardır. Şehitleri anma günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıldönümünde bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum diye yazarak imzaladı. Tören Kur’an okunmasının arkasından Burdur Müftüsü Hıdır Bayrak tarafından dua edilerek burada sona erdi. Törenin ikinci bölümü Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi konferans ve Sergi Salonundaki anma töreni ile devam etti.    
Türk tarihinin önemli muharebelerinden biri olan Çanakkale Zaferinin 102 yılı Burdur da şehitlikte düzenlenen törenlerle anıldı, Şehit mezarları ziyaret edildi.

  Çanakkale kahramanları 18 Mart Çanakkale Zaferinin 102 yılında Burdur Şehitliğinde düzenlenen törenle anıldı. Atatürk anıtına çelenklerin konulmasıyla devam eden tören, Saygı Duruşu ve İstiklal marşının okunması ile devam etti. Bir manga asker tarafından saygı atışı yapıldı.

  Çanakkale Zaferinin 102 yılı nedeniyle düzenlenen törende “S ilahlı Kuvvetler” adına bir subay ise günün önemini belirten konuşmayı yaptı. Çanakkale savaşı hem kazanan hem de kaybeden ülkeler  için dünya tarihinde hem kazanan hem de kaybeden için pahalıya mal olan önemli bir muharebeler içinde yer almaktadır. 490.000 asker ile gelen işgal kuvvetleri 300.000’den fazla şehit ve mühimmat ve askeri malzeme zayiatı verdi. Osmanlı ordusu ise 315.000 askerinden 250.000’e yakın askeri ana yurdunu korurken şehit düşmüştür. Dünyada emsali görülmemiş Çanakkale savaşında yarım milyon insan hayatını kaybetmiş kahraman Türk ordusu bütün imkansızlıklara rağmen galip çıkmasını bilmiş tarihin sayfalarına bu galibiyetini altın harflerle yazdırmıştır.

                Burdur Valisi Şerif Yılmaz; şehitlik defterine şunları yazdı; Hiçbir değerle ölçülmeyecek eşsiz fedakarlığınız milletimizin  kalbinde asırlar boyu yaşamaya devam edecek ve asla unutulmayacaktır. Bu vatanın evlatları tarih sahnesine çıktığı günden bu güne her türlü badireyi ve zorluğu, fedakarlıkla azimle, cesaretle atlatıp bağımsızlığını ve özgürlüğünü her şeye rağmen korumasını ve kollamasını bilmiştir. Göğüslerini, dini, namusu, bayrağı ve vatanının selameti için siper eden şehitlerimiz gözünü kırpmadan vatanı için canlarını feda etmişler, ölümün üzerine yürümüşlerdir.

Nasıl 102 yıl önce Çanakkale’de vatanımızı parçalamak isteyenlere karşı yokluklara, imkansızlıklara rağmen eşsiz bir mücadele göstererek vatan uğruna şehit olan Milletimiz, bugün yine 102 yıl sonra aynı senaryoyu ülkemizde uygulamak isteyen aynı zihniyetin taşeronlarına 15 Temmuz Akşamı dur diyerek, ellerinde sadece bayrakları ile tanklara, silahlara karşı gövdesini siper etmiş ölümü göze alarak mermilerin üzerine yürüyerek gözlerini kırpmadan şehit düşmüşler, gazi olmuşlar ve bir kez daha bu necip milletin tarihine isimlerini altın harflerle yazdırmışlardır. Şehitleri anma günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıldönümünde bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum diye yazarak imzaladı.

Tören Kur’an okunmasının arkasından Burdur Müftüsü Hıdır Bayrak tarafından dua edilerek burada sona erdi. Törenin ikinci bölümü Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi konferans ve Sergi Salonundaki anma töreni ile devam etti.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.