ÇAVDIR MESLEK YÜKSEK OKULU 128 MEZUN VERİYOR

EĞİTİM 08.05.2018 - 11:56, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3683+ kez okundu.
 

ÇAVDIR MESLEK YÜKSEK OKULU 128 MEZUN VERİYOR

Burdur’un Çavdır ilçesinde 2011 yılında eğitim ve öğretime başlayan Çavdır Meslek Yüksek Okulu ilk mezunlarını 2012-2013 öğretim yılında 27 öğrenci mezun etmişti.
Burdur- Çavdır Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç Dr. Duygu Periha Samav Cantürk ve 3. Ayrı branşta en yüksek sayıda öğrencisini 2017-2018 eğitim yılı içinde 128 mezun verdi. Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz’ın da katıldığı törenler gelen ani dolu ve yağmur nedeni ile okul içindeki salonda devam edildi. Dolu ile karışık yağmurun gelmesi ile “Yüksek Okul Müdürü” Yrd. Doç Dr. Duygu Periha Samav Cantürk’ün konuşması yarıda kaldı. Burdur- Çavdır Belediye Başkanı Mustafa Uysal, yaptığı konuşmada; Meslek Yüksek Okulu için büyük çaba gösterdiklerini belirterek Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ve ilçelerde kurulacak Yüksek Okullar için bir toplantı da kendisinin söz alarak Çavdır İlçesi’ne bu okulu kazandırmak için gerekirse ceketimi satarım dediğini ifade etti. Ben halkımın da desteği ile ceketimi satmadım. Ama Çavdır İlçesi kendisi binasını yapmak kaydı ile bir okul kazandı. Okulumuz 3 branşta bu yıl 128 öğrenci mezun etmektedir. Yaklaşık 90 öğrenci ile eğitime başlayan yüksek okulumuzun bu gün 460 öğrenci mevcudu vardır. Ben şartların zorlaması ile eğitim hayatımı yarıda bıraktım ve daha sonrasında lise tahsilimi dışarıdan  ek dersleri vererek diplomamı aldım. Okulumuzun her türlü ihtiyacını Başkan olduğum dönem içinde söz veriyorum karşılayacağım. Siz gençler için gerekirse tekrar ceketimi satar ihtiyaçları karşılamanın çaresini bulmaya çalışırım. Şimdi görülüyor ki öğrenci sayısının artması ile yeni bir bina gerekmektedir ve bunun için gerekli çabayı göstermenin zamanının geldiğine inanıyorum.                                BİZ İLÇELERİMİZDEKİ YÜKSEK OKULLARA YENİ BÖLÜMLER AÇACAĞIZ Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Adem Korkmaz, konuşmasında; Çavdır Meslek Yüksek Okulunda şu anda 3 bölümde öğrenci alıyoruz. Bilgisayar, İşçi Sağlığı ve Uİş Güvenliği, Sosyal Hizmet Uzmanı ve 2018- 2019 yılında açılacak yeni bir bölüm olan “Yaşlı ve Hasta Bakım”ı ile ilgili yeni bir bölüm daha açılarak öğrenci alacak. Bu bölümün açılmasıyla öğrenci sayımız daha da artacaktır. Biz yeni eğitim ve öğretim döneminde üniversite yerleşkesi içinde açamadığımız bölümleri ilçelerdeki bizim Yüksek Okullarımızda açmaya gayret ediyoruz. Örneğin Yeşilova İlçemizde bulunan Yüksek okulumuzda Turizm ağırlıklı bölümleri açıyoruz. Bu uygulamalara ağırlık vereceğiz dedi. Konuşmaların ardından okul da bölümlerinde üstün başarılar sağlayan öğrencilere protokol üyeleri ise çeşitli hediyeler verdi. Başta Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Adem Korkmaz ve Çavdır İlçe Belediye Başkanı Mustafa Uysal olmak üzere kendilerine okul yöneticileri tarafından plaket verildi. Tören yeniden düzenlenen ve açılışı yapılan "Kahve Kokulu Kütüphane" açılışı ile sona erdi    
Burdur’un Çavdır ilçesinde 2011 yılında eğitim ve öğretime başlayan Çavdır Meslek Yüksek Okulu ilk mezunlarını 2012-2013 öğretim yılında 27 öğrenci mezun etmişti.

Burdur- Çavdır Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç Dr. Duygu Periha Samav Cantürk ve 3. Ayrı branşta en yüksek sayıda öğrencisini 2017-2018 eğitim yılı içinde 128 mezun verdi. Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz’ın da katıldığı törenler gelen ani dolu ve yağmur nedeni ile okul içindeki salonda devam edildi. Dolu ile karışık yağmurun gelmesi ile “Yüksek Okul Müdürü” Yrd. Doç Dr. Duygu Periha Samav Cantürk’ün konuşması yarıda kaldı.

Burdur- Çavdır Belediye Başkanı Mustafa Uysal, yaptığı konuşmada; Meslek Yüksek Okulu için büyük çaba gösterdiklerini belirterek Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ve ilçelerde kurulacak Yüksek Okullar için bir toplantı da kendisinin söz alarak Çavdır İlçesi’ne bu okulu kazandırmak için gerekirse ceketimi satarım dediğini ifade etti. Ben halkımın da desteği ile ceketimi satmadım. Ama Çavdır İlçesi kendisi binasını yapmak kaydı ile bir okul kazandı. Okulumuz 3 branşta bu yıl 128 öğrenci mezun etmektedir. Yaklaşık 90 öğrenci ile eğitime başlayan yüksek okulumuzun bu gün 460 öğrenci mevcudu vardır.

Ben şartların zorlaması ile eğitim hayatımı yarıda bıraktım ve daha sonrasında lise tahsilimi dışarıdan  ek dersleri vererek diplomamı aldım. Okulumuzun her türlü ihtiyacını Başkan olduğum dönem içinde söz veriyorum karşılayacağım. Siz gençler için gerekirse tekrar ceketimi satar ihtiyaçları karşılamanın çaresini bulmaya çalışırım. Şimdi görülüyor ki öğrenci sayısının artması ile yeni bir bina gerekmektedir ve bunun için gerekli çabayı göstermenin zamanının geldiğine inanıyorum.

                               BİZ İLÇELERİMİZDEKİ YÜKSEK OKULLARA YENİ BÖLÜMLER AÇACAĞIZ

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Adem Korkmaz, konuşmasında; Çavdır Meslek Yüksek Okulunda şu anda 3 bölümde öğrenci alıyoruz. Bilgisayar, İşçi Sağlığı ve Uİş Güvenliği, Sosyal Hizmet Uzmanı ve 2018- 2019 yılında açılacak yeni bir bölüm olan “Yaşlı ve Hasta Bakım”ı ile ilgili yeni bir bölüm daha açılarak öğrenci alacak. Bu bölümün açılmasıyla öğrenci sayımız daha da artacaktır. Biz yeni eğitim ve öğretim döneminde üniversite yerleşkesi içinde açamadığımız bölümleri ilçelerdeki bizim Yüksek Okullarımızda açmaya gayret ediyoruz. Örneğin Yeşilova İlçemizde bulunan Yüksek okulumuzda Turizm ağırlıklı bölümleri açıyoruz. Bu uygulamalara ağırlık vereceğiz dedi.

Konuşmaların ardından okul da bölümlerinde üstün başarılar sağlayan öğrencilere protokol üyeleri ise çeşitli hediyeler verdi. Başta Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Adem Korkmaz ve Çavdır İlçe Belediye Başkanı Mustafa Uysal olmak üzere kendilerine okul yöneticileri tarafından plaket verildi. Tören yeniden düzenlenen ve açılışı yapılan "Kahve Kokulu Kütüphane" açılışı ile sona erdi  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.