ÇAVDIR VE HASANPAŞA HALKI BU DEVİRDEN NE KAZANACAK

SİYASET 25.06.2021 - 18:26, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4466+ kez okundu.
 

ÇAVDIR VE HASANPAŞA HALKI BU DEVİRDEN NE KAZANACAK

CHP İl Örgütü Olarak yaptığımız açıklama ile Çavdır halkının dikkatini çekmek istiyorum. Ayrıca Tefenni Hasanpaşa halkını da buna dahil ediyorum.
Her iki yerleşim yerinde “Özel İdare” ve Milli emlak arasında bir ilçe ve bir köy halkına haber bile verme ihtiyacı duymadan bir trampa olayı gerçekleştirilmektedir. Çavdır ilçesinde 552 bin 667 metre karelik !. alan Özel İdareye devir edilmektedir. Bu devir sonucu Çavdır ilçe halkının almış olduğu herhangi bunun karşılığı olan eline geçen kayda değer karşılık yoktur. Buradan ilan ediyorum burada siyasi bizler burada siyasi bir çıkar aramıyoruz. Ancak burada yaşayan halkın malı olan bu yerlerin haraç mezat bir yerlerin eline geçmesine de gönlümüz razı olmamaktadır. Tefenni Hasanpaşa Köyünde bir değiş tokuş yaşanmaktadır. Hasanpaşa köyündeki 332. 656 metre kara taşınmaz “Milli Emlak” Özel İdareye devir edilmiştir. Burası içinde karşılığında verilen taşınmaz veya bu konuda ortaya konulmuş bir parasal kaynak bulunmamaktadır. Biz şimdi diyoruz ki Hasanpaşa ve Çavdır halkı olarak bu devredilen veya elimizden alanın yerler karşısında ne gibi kazanım sağladık bunu halkım lehine bilmek istiyoruz. Biz köy tüzel kişiliği olarak bunun karşılığında bir hizmet veya bedel alacak mıyız Çavdır ilçesinde ise TOKİ Konut yapacak deniliyormuş Çavdır da aldığınız yer 600 dönemlük yer bunun ne kadarına TOKİ konut yapacak burada yaşayan halk olarak bilmek istiyoruz. Elbette ki buraya yatırım yapacağız veya Söğüt beldesinde domates çok bunu değerlendirmek için biz buraya salça fabrikası kuracağız derlerse biz de bunu alkışlarız ama ilçe halkının rızası veya haberlerinin olmadığı bir değiş tokuşu da oldu bitti olarak kabul edemeyiz. Yanımda bulunan arkadaşlarım da bizim bu açıklamamızı desteklemektedirler. Ben en kısa sürede valilikten bir açıklama bekliyorum.
CHP İl Örgütü Olarak yaptığımız açıklama ile Çavdır halkının dikkatini çekmek istiyorum. Ayrıca Tefenni Hasanpaşa halkını da buna dahil ediyorum.

Her iki yerleşim yerinde “Özel İdare” ve Milli emlak arasında bir ilçe ve bir köy halkına haber bile verme ihtiyacı duymadan bir trampa olayı gerçekleştirilmektedir. Çavdır ilçesinde 552 bin 667 metre karelik !. alan Özel İdareye devir edilmektedir. Bu devir sonucu Çavdır ilçe halkının almış olduğu herhangi bunun karşılığı olan eline geçen kayda değer karşılık yoktur. Buradan ilan ediyorum burada siyasi bizler burada siyasi bir çıkar aramıyoruz. Ancak burada yaşayan halkın malı olan bu yerlerin haraç mezat bir yerlerin eline geçmesine de gönlümüz razı olmamaktadır.

Tefenni Hasanpaşa Köyünde bir değiş tokuş yaşanmaktadır. Hasanpaşa köyündeki 332. 656 metre kara taşınmaz “Milli Emlak” Özel İdareye devir edilmiştir. Burası içinde karşılığında verilen taşınmaz veya bu konuda ortaya konulmuş bir parasal kaynak bulunmamaktadır. Biz şimdi diyoruz ki Hasanpaşa ve Çavdır halkı olarak bu devredilen veya elimizden alanın yerler karşısında ne gibi kazanım sağladık bunu halkım lehine bilmek istiyoruz. Biz köy tüzel kişiliği olarak bunun karşılığında bir hizmet veya bedel alacak mıyız Çavdır ilçesinde ise TOKİ Konut yapacak deniliyormuş Çavdır da aldığınız yer 600 dönemlük yer bunun ne kadarına TOKİ konut yapacak burada yaşayan halk olarak bilmek istiyoruz.

Elbette ki buraya yatırım yapacağız veya Söğüt beldesinde domates çok bunu değerlendirmek için biz buraya salça fabrikası kuracağız derlerse biz de bunu alkışlarız ama ilçe halkının rızası veya haberlerinin olmadığı bir değiş tokuşu da oldu bitti olarak kabul edemeyiz. Yanımda bulunan arkadaşlarım da bizim bu açıklamamızı desteklemektedirler. Ben en kısa sürede valilikten bir açıklama bekliyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.