ÇAY KAHVE KAKAO

SAĞLIK 21.08.2019 - 10:55, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4467+ kez okundu.
 

ÇAY KAHVE KAKAO

Kahve ya da çayınızı çok sıcak içiyorsanız, yemek borusu kanseri riski taşıyorsunuz. Bunu yeni bir araştırma ortaya koymaktadır. Çalışma: Kanser Riski Yüzde 90 Arttı
Sıcak İçecekler Kanser Riskimizi Nasıl Artırır? Çay ya da kahvenizi içmeden önce soğumasına izin veriyor musunuz? Yoksa ne kadar sıcak olursa olsun, bardağa koyduktan hemen sonra içen daha sabırsız insanlardan biri misiniz? İkincisi gruptansanız, bir gün Yemek Borusu Kanseri gelişme riskini alırsınız. Büyük çaplı bir çalışma, sıcak içecekler ve Yemek Borusu Kanseri arasında bir ilişki olduğunu ortaya koydu. İranlı Bilim Adamları, on yıl boyunca 40-75 yaşları arasındaki 50.000’den fazla insanın içme alışkanlıklarını izlediler. Bu bireylerden 317’sinde Skuamöz Hücreli Karsinom gelişmişti ve bundan rahatsızdılar – etkilenenlerin tümü, çaylarını çok sıcak içmeyi severdi. Araştırmacılar şu sonuca ulaştı: Günde 0,7 Litreden fazla, en az 60 derece sıcak çay içen kimseler, Yemek Borusu’nda istenmeyen tümörlerin gelişme riskini yüzde 90 oranında arttırmış olmaktadırlar. En İyisi Daha Uzun Üflemek! İlk defa içme sıcaklıklarını ölçen araştırma, önceki çalışmaların sonuçlarını onaylamaktadır. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) zaten “65 derece Santigrat dereceden çok sıcak içeceklerin içilmesini” “muhtemelen kanserojen” olarak ve açıkça Kahve ve Kakao dahil olarak sınıflandırdı. Alman Kanser Araştırma Merkezi (DKFZ) de Yemek Borusu Kanseri ile bağlantılı olarak sıcak içecekler konusunda uyarımaktadır. Geleneksel olarak çok miktarda çayın içildiği Doğu Asya’da Karsinom, daha sık ortaya çıkmaktadır. Araştırmacılar sıcaklığın, hücre hasarına ve Yemek Borusunun İltihaplanması’na neden olabileceğini, bunun da DNA’ya zarar verdiğini düşünmekteler. Geç bir sonuç olarak, kanser olabilir. “Handelsblatt” a göre İngiliz Reading Üniversitesi’nden Gunter Kuhnle, “Sıcak içecekler Yemek Borusu’nda yaralanmalara ve zararlara yolaçabilir. Böylece kanser riskini arttırmaktadır”. ifadesini doğrulamaktadır. Neyse ki; Yemek Borusu Kanseri, Almanya’da sıklıkla sigara ve alkolden kaynaklanan nispeten nadir bir hastalıktır. Ancak sık sık özellikle işkenceli bir acı çektirir ve çok az iyileşme şansı vardır. Bu nedenle: Sıcak içmeyi sevdiğiniz içeceğinizin biraz daha soğumasını sağlayın ve bekleyin! Başka bir şey değil: “Bekleyin ve Çayınızı için.”  
Kahve ya da çayınızı çok sıcak içiyorsanız, yemek borusu kanseri riski taşıyorsunuz. Bunu yeni bir araştırma ortaya koymaktadır. Çalışma: Kanser Riski Yüzde 90 Arttı

Sıcak İçecekler Kanser Riskimizi Nasıl Artırır?

Çay ya da kahvenizi içmeden önce soğumasına izin veriyor musunuz? Yoksa ne kadar sıcak olursa olsun, bardağa koyduktan hemen sonra içen daha sabırsız insanlardan biri misiniz? İkincisi gruptansanız, bir gün Yemek Borusu Kanseri gelişme riskini alırsınız.

Büyük çaplı bir çalışma, sıcak içecekler ve Yemek Borusu Kanseri arasında bir ilişki olduğunu ortaya koydu. İranlı Bilim Adamları, on yıl boyunca 40-75 yaşları arasındaki 50.000’den fazla insanın içme alışkanlıklarını izlediler. Bu bireylerden 317’sinde Skuamöz Hücreli Karsinom gelişmişti ve bundan rahatsızdılar – etkilenenlerin tümü, çaylarını çok sıcak içmeyi severdi.

Araştırmacılar şu sonuca ulaştı: Günde 0,7 Litreden fazla, en az 60 derece sıcak çay içen kimseler, Yemek Borusu’nda istenmeyen tümörlerin gelişme riskini yüzde 90 oranında arttırmış olmaktadırlar.

En İyisi Daha Uzun Üflemek!

İlk defa içme sıcaklıklarını ölçen araştırma, önceki çalışmaların sonuçlarını onaylamaktadır. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) zaten “65 derece Santigrat dereceden çok sıcak içeceklerin içilmesini” “muhtemelen kanserojen” olarak ve açıkça Kahve ve Kakao dahil olarak sınıflandırdı. Alman Kanser Araştırma Merkezi (DKFZ) de Yemek Borusu Kanseri ile bağlantılı olarak sıcak içecekler konusunda uyarımaktadır. Geleneksel olarak çok miktarda çayın içildiği Doğu Asya’da Karsinom, daha sık ortaya çıkmaktadır.

Araştırmacılar sıcaklığın, hücre hasarına ve Yemek Borusunun İltihaplanması’na neden olabileceğini, bunun da DNA’ya zarar verdiğini düşünmekteler. Geç bir sonuç olarak, kanser olabilir. “Handelsblatt” a göre İngiliz Reading Üniversitesi’nden Gunter Kuhnle, “Sıcak içecekler Yemek Borusu’nda yaralanmalara ve zararlara yolaçabilir. Böylece kanser riskini arttırmaktadır”. ifadesini doğrulamaktadır.

Neyse ki; Yemek Borusu Kanseri, Almanya’da sıklıkla sigara ve alkolden kaynaklanan nispeten nadir bir hastalıktır. Ancak sık sık özellikle işkenceli bir acı çektirir ve çok az iyileşme şansı vardır. Bu nedenle: Sıcak içmeyi sevdiğiniz içeceğinizin biraz daha soğumasını sağlayın ve bekleyin! Başka bir şey değil: “Bekleyin ve Çayınızı için.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.