CENAZE YIKAMA KURSUNA HANIMLARDAN BÜYÜK İLGİ

YAŞAM 21.10.2016 - 14:37, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3626+ kez okundu.
 

CENAZE YIKAMA KURSUNA HANIMLARDAN BÜYÜK İLGİ

Bucak Belediyesi ile Halk Eğitim Merkezi işbirliği yaparak Bucak Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğünde cenaze yıkama kursu açtı.
Bucak Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü eğitmenleri 57 kursiyerle eğitime başladı. Derslerde ölüm gerçeği, ölmek üzere olan kişiye yapılması gereken görevler, şehit ve şehit cenazesi, dinimizde temizlik, abdest ve gusül, cenazenin yıkanması, kefenlenmesi, cenaze namazı ve duaları, taşıma ve defin, taziye konuları anlatıldı. Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu, “ Özellikle bayanların cenaze yıkama işlemlerinde Bucak’ta ciddi sıkıntı çekiliyordu. Mezarlıklar Müdürlüğümüz ile Halk Eğitimin ortaklaşa açmış olduğu bu kursla bunun önüne geçilmiş olacak. Kadınların en çok istedikleri kurs, cenaze yıkama elemanı yetiştirme, yani Gasallık kursu. Ahirete intikal eden vatandaşlarımızın usulüne uygun definlerinin sağlanması ve dini vecibelerinin yerine getirilmesi konusunda halkı bilgilendirmek amacıyla açtığımız bu kurslara, kadın kursiyerlerimiz de büyük ilgi gösterdi. İlçemizde imamlarımız, erkek cenazeleri için yıkama ve kefenleme işlemini yerine getiriyor ancak kadın cenazelerinin yıkanması ve kefenlenmesi konusunda çeşitli zorluklar yaşanıyor. Bu yöndeki ihtiyaç nedeniyle vatandaşlarımızın da talepleri doğrultusunda kurs açtık. Kurslarımız pratik ve teorik olarak yapılıyor. Cenaze yıkama kursunun sonunda, kursiyerlerimize kurs sonunda sertifika vereceğiz; kursların düzenlenmesinde desteklerini esirgemeyen Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne ve Belediyemiz Mezarlıklar Müdürlüğü ekiplerine teşekkür ediyorum. ”dedi.  
Bucak Belediyesi ile Halk Eğitim Merkezi işbirliği yaparak Bucak Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğünde cenaze yıkama kursu açtı.

Bucak Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü eğitmenleri 57 kursiyerle eğitime başladı. Derslerde ölüm gerçeği, ölmek üzere olan kişiye yapılması gereken görevler, şehit ve şehit cenazesi, dinimizde temizlik, abdest ve gusül, cenazenin yıkanması, kefenlenmesi, cenaze namazı ve duaları, taşıma ve defin, taziye konuları anlatıldı.

Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu, “ Özellikle bayanların cenaze yıkama işlemlerinde Bucak’ta ciddi sıkıntı çekiliyordu. Mezarlıklar Müdürlüğümüz ile Halk Eğitimin ortaklaşa açmış olduğu bu kursla bunun önüne geçilmiş olacak. Kadınların en çok istedikleri kurs, cenaze yıkama elemanı yetiştirme, yani Gasallık kursu. Ahirete intikal eden vatandaşlarımızın usulüne uygun definlerinin sağlanması ve dini vecibelerinin yerine getirilmesi konusunda halkı bilgilendirmek amacıyla açtığımız bu kurslara, kadın kursiyerlerimiz de büyük ilgi gösterdi. İlçemizde imamlarımız, erkek cenazeleri için yıkama ve kefenleme işlemini yerine getiriyor ancak kadın cenazelerinin yıkanması ve kefenlenmesi konusunda çeşitli zorluklar yaşanıyor. Bu yöndeki ihtiyaç nedeniyle vatandaşlarımızın da talepleri doğrultusunda kurs açtık. Kurslarımız pratik ve teorik olarak yapılıyor. Cenaze yıkama kursunun sonunda, kursiyerlerimize kurs sonunda sertifika vereceğiz; kursların düzenlenmesinde desteklerini esirgemeyen Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne ve Belediyemiz Mezarlıklar Müdürlüğü ekiplerine teşekkür ediyorum. ”dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.