CESSNA 172SP TİPİ UÇAK KUMLUK ARAZİYE ZORUNLU İNİŞ YAPTI

EĞİTİM 25.06.2016 - 17:03, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3391+ kez okundu.
 

CESSNA 172SP TİPİ UÇAK KUMLUK ARAZİYE ZORUNLU İNİŞ YAPTI

Uçuş Okulu Genel Müdürü Erdoğan Caboğlu, "Uçağımızı mecburi iniş eğitimi kapsamında, Burdur sınırlarına iniş yapmıştır
Yetkililerden alınan bilgiye göre, Isparta'daki Er-Ah Pilot Uçuş Okuluna ait Cessna 172SP tipi eğitim uçağı, mecburi iniş eğitimi için bir öğrenci ve öğretmen pilot ile Süleyman Demirel Havalimanından kalkış yaptı. Uçak, rüzgarın da etkisiyle Burdur Gölü kıyısındaki kumluk alana sert iniş yaptı. Uçakta bulunan pilot ve öğrenci, kazadan yara almadan kurtuldu. Burdur Valisi Şerif Yılmaz, yaptığı açıklamada, özel bir uçuş okuluna ait tek motorlu eğitim uçağının Burdur Gölü kıyısına zorunlu iniş yaptığını bildirdi. Uçaktaki pilot ile öğrencide herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığını belirten Yılmaz, "Yine de tedbiren Burdur Devlet Hastanesinde müşahede altında tutuluyorlar. Önemli bir durum görülmediğinde taburcu edilecekler." dedi. RÜZGARIN ETKİSİYLE ZORUNLU İNİŞ Erah Uçuş Okulu Genel Müdürü Erdoğan Caboğlu, "Uçağımızı mecburi iniş eğitimi kapsamında, Burdur sınırlarına iniş yapmıştır. Uçağın kendisinde, pilot ve öğreticimizde bir sorun yok. Tamamen eğitim amaçlı bir iniş gerçekleştirilmiştir" dedi. Süleyman Demirel Havalimanı Başmüdürü İlhan Demir de, "Mecburi iniş eğitimi kapsamında uçak Burdur sınırlarında rüzgarın da etkisiyle zorunlu iniş yaptı. Düşme olarak algılanması doğru değil. Uçakta hasar yok, pilot ve öğrencinin yaralanması söz konusu olmadığı gibi sağlıkları yerinde" diye konuştu. .
Uçuş Okulu Genel Müdürü Erdoğan Caboğlu, "Uçağımızı mecburi iniş eğitimi kapsamında, Burdur sınırlarına iniş yapmıştır

Yetkililerden alınan bilgiye göre, Isparta'daki Er-Ah Pilot Uçuş Okuluna ait Cessna 172SP tipi eğitim uçağı, mecburi iniş eğitimi için bir öğrenci ve öğretmen pilot ile Süleyman Demirel Havalimanından kalkış yaptı.

Uçak, rüzgarın da etkisiyle Burdur Gölü kıyısındaki kumluk alana sert iniş yaptı. Uçakta bulunan pilot ve öğrenci, kazadan yara almadan kurtuldu.

Burdur Valisi Şerif Yılmaz, yaptığı açıklamada, özel bir uçuş okuluna ait tek motorlu eğitim uçağının Burdur Gölü kıyısına zorunlu iniş yaptığını bildirdi. Uçaktaki pilot ile öğrencide herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığını belirten Yılmaz, "Yine de tedbiren Burdur Devlet Hastanesinde müşahede altında tutuluyorlar. Önemli bir durum görülmediğinde taburcu edilecekler." dedi.

RÜZGARIN ETKİSİYLE ZORUNLU İNİŞ

Erah Uçuş Okulu Genel Müdürü Erdoğan Caboğlu, "Uçağımızı mecburi iniş eğitimi kapsamında, 
Burdur sınırlarına iniş yapmıştır. Uçağın kendisinde, pilot ve öğreticimizde bir sorun yok. Tamamen eğitim amaçlı bir iniş gerçekleştirilmiştir" dedi.

Süleyman Demirel Havalimanı Başmüdürü İlhan Demir de, "Mecburi iniş eğitimi kapsamında uçak 
Burdur sınırlarında rüzgarın da etkisiyle zorunlu iniş yaptı. Düşme olarak algılanması doğru değil. Uçakta hasar yok, pilot ve öğrencinin yaralanması söz konusu olmadığı gibi sağlıkları yerinde" diye konuştu.

.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.