CHP BURDUR MİLLETVEKİLİ DR. MEHMET GÖKER HİV VİRÜSÜNE DİKKAT ÇEKTİ

SİYASET 26.01.2017 - 10:24, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3663+ kez okundu.
 

CHP BURDUR MİLLETVEKİLİ DR. MEHMET GÖKER HİV VİRÜSÜNE DİKKAT ÇEKTİ

Bilinen ilk AIDS vakaları, 1981’de ABD’nin New York ve Kaliforniya eyaletlerinde rapor edilmiş olup, söz konusu hastalığın Afrika kıtasından yayıldığı bilinmektedir.
Burdur CHP Milletvekili Dr. Mehmet Göker, yaptığı açıklamada; 1980’lerin ilk yarısında başta Afrika’da olmak üzere AIDS vakalarında salgın düzeyinde artış görülmüştür.Tüm dünyada yaklaşık 35 milyon kişi HIV virüsü ile yaşamakta ve AİDS’ten ölüm oranlarında Afrika başı çekmektedir. Sahra Altı Afrika olarak adlandırılan bu bölgede 5,7 milyon, Nijerya’da 2,6 milyon, Mozambik’te 2,4 milyon, Tanzanya’da 1,4 milyon, Zimbabve ve Zambia’da ise 1,3 milyon kişi HIV pozitiftir.   Öte yandan, hükümet tarafından Afrika kıtasında bulunan pek çok ülke ile karşılıklı vize uygulamaları kaldırılmış olup, bu ülkelere vizesiz olarak seyahat edilebilmektedir. Ülkemizde son yıllarda HIV virüsü vakası görülmemiş olması bundan sonra da görülmeyeceği anlamına gelmemektedir. Bu durumda bazı soruların cevap bulması gerekmektedir.   Ülkemizde HIV virüsü ile yaşayan kaç kişi vardır?    Bunların ne kadarı düzenli ilaç kullanabilmekte ve tedaviye ulaşabilmektedir?   Ülkemizde bulunan hava, kara ve deniz ulaşım noktalarında HIV virüsüne karşı ne gibi önleyici tedbirler alınmıştır?   Özellikle HIV virüsünün yoğun olduğu bölgelerden ülkemize gelen vatandaşlara sınır kapılarında HIV testi uygulanmakta mıdır?   Ülkemizde bir HIV salgını görülmesi durumuna yönelik olarak Sağlık Bakanlığınca ne gibi önlemler alınmıştır?   HIV Virüsüne karşı tüm vatandaşlarımızı uyanık olmaya, bilinçlenmeye ve çevresini bilinçlendirmeye davet ediyorum.  
Bilinen ilk AIDS vakaları, 1981’de ABD’nin New York ve Kaliforniya eyaletlerinde rapor edilmiş olup, söz konusu hastalığın Afrika kıtasından yayıldığı bilinmektedir.

Burdur CHP Milletvekili Dr. Mehmet Göker, yaptığı açıklamada; 1980’lerin ilk yarısında başta Afrika’da olmak üzere AIDS vakalarında salgın düzeyinde artış görülmüştür.Tüm dünyada yaklaşık 35 milyon kişi HIV virüsü ile yaşamakta ve AİDS’ten ölüm oranlarında Afrika başı çekmektedir. Sahra Altı Afrika olarak adlandırılan bu bölgede 5,7 milyon, Nijerya’da 2,6 milyon, Mozambik’te 2,4 milyon, Tanzanya’da 1,4 milyon, Zimbabve ve Zambia’da ise 1,3 milyon kişi HIV pozitiftir.

 

Öte yandan, hükümet tarafından Afrika kıtasında bulunan pek çok ülke ile karşılıklı vize uygulamaları kaldırılmış olup, bu ülkelere vizesiz olarak seyahat edilebilmektedir. Ülkemizde son yıllarda HIV virüsü vakası görülmemiş olması bundan sonra da görülmeyeceği anlamına gelmemektedir. Bu durumda bazı soruların cevap bulması gerekmektedir.

 

Ülkemizde HIV virüsü ile yaşayan kaç kişi vardır? 

 

Bunların ne kadarı düzenli ilaç kullanabilmekte ve tedaviye ulaşabilmektedir?

 

Ülkemizde bulunan hava, kara ve deniz ulaşım noktalarında HIV virüsüne karşı ne gibi önleyici tedbirler alınmıştır?

 

Özellikle HIV virüsünün yoğun olduğu bölgelerden ülkemize gelen vatandaşlara sınır kapılarında HIV testi uygulanmakta mıdır?

 

Ülkemizde bir HIV salgını görülmesi durumuna yönelik olarak Sağlık Bakanlığınca ne gibi önlemler alınmıştır?

 

HIV Virüsüne karşı tüm vatandaşlarımızı uyanık olmaya, bilinçlenmeye ve çevresini bilinçlendirmeye davet ediyorum.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.