CHP BURDUR MİLLETVEKİLİ DR. MEHMET GÖKER’İN 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ MESAJI

SİYASET 18.09.2018 - 11:06, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4740+ kez okundu.
 

CHP BURDUR MİLLETVEKİLİ DR. MEHMET GÖKER’İN 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ MESAJI

Türkiye Büyük Millet Meclisi, tarafından Muharip Gazilik mertebesi, savaşa katılan ve savaştan sağ olarak dönen kahramanlara verilen bir payedir
En büyük Gazi, söz konusu bu unvanı 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kararı ile alan vatanın kurtarıcısı ve kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür. Bu nedenle 19 Eylül günü ülkemizde Gaziler Günü olarak kutlanmaktadır. Unutulmamalıdır ki, o karanlık günlerde ülkemizin birliğinde, halkımızın dirliğinde gözü olanların oyunlarını Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşları nasıl bozdularsa, bugün de Mustafa Kemal'in askerleri o oyunları bozacak güçtedirler. Ülkemizi parçalamaya ve bölmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Gaziler Gününü kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarına, şehit ve gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum.  
Türkiye Büyük Millet Meclisi, tarafından Muharip Gazilik mertebesi, savaşa katılan ve savaştan sağ olarak dönen kahramanlara verilen bir payedir

En büyük Gazi, söz konusu bu unvanı 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kararı ile alan vatanın kurtarıcısı ve kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür. Bu nedenle 19 Eylül günü ülkemizde Gaziler Günü olarak kutlanmaktadır.

Unutulmamalıdır ki, o karanlık günlerde ülkemizin birliğinde, halkımızın dirliğinde gözü olanların oyunlarını Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşları nasıl bozdularsa, bugün de Mustafa Kemal'in askerleri o oyunları bozacak güçtedirler. Ülkemizi parçalamaya ve bölmeye kimsenin gücü yetmeyecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle Gaziler Gününü kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarına, şehit ve gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.