CHP HEYETİ ŞEKER-İŞ SENDİKASI BAŞKANI VE YÖNETİMİNİ ZİYARET ETTİ

YAŞAM 27.12.2018 - 15:34, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2632+ kez okundu.
 

CHP HEYETİ ŞEKER-İŞ SENDİKASI BAŞKANI VE YÖNETİMİNİ ZİYARET ETTİ

Şeker-İş Sendikası Başkanı Mustafa Onay'ı Sendika binasında ziyaret eden CHP heyetine özelleştirme nedeniyle ortaya çıkan iptal kararından duydukları memnuniyeti dile getirdi.
 Geçtiğimiz aylarda özelleştirme kapsamına alınan ve ihalesi yapılan Burdur şeker Fabrikasını alan firmanın 3 kez süre uzatma talebinin ardından ihale şartnamesinde beyan ettiği bedeli ödeyememesi ve tekrar süre uzatımına gitme talebi özelleştirme idaresi yönetimi tarafından alıcı firma  şartların yerine getirilememesi nedeniyle reddederek satış işlemini alıcı firma aleyhine iptal edilmişti. Burdur'da büyük bir coşku ile karşılanan bu haberin ardından Şeker-İş Sendikası Burdur Şubesine ilk hayırlı olsun ziyaretini Burdur Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Dr. Mehmet Göker, Burdur Belediye Başkanı Ecz.Ali Orkun Ercengiz ve CHP Burdur İl Başkanı İzzet Akbulut gerçekleştirdi. Şeker-İş Sendikası Başkanı Mustafa Onay'ı Sendika binasında ziyaret eden CHP heyeti karardan duydukları memnuniyeti dile getirdi.  CHP'li Vekil Göker "Burdur Şeker Fabrikası Burdur’undur diye tüm var gücümüzle mücadele ettik. Bu kadar insanı, bunca çiftçiyi zor duruma sokacak olan bu satışın ihaleyi alan firmanın sorumluluklarını yerine getirememesinden dolayı iptali hem bizim hem de üretici açısından sevindirici bir durum" ifadelerini kullandı.  Burdur Belediye Başkanı Ecz.Ali Orkun Ercengiz ise "Özelleştirme sürecine başından bu yana karşı çıktık. Burdur şeker Fabrikası Burdur’undur, Burdurlunundur dedik. Yanlış hesap Bağdat'tan döner misali bu satış şartnamedeki yükümlülüklerini yerine getiremeyen firmanın tekrar süre uzatımı istemesiyle iptal edildi. Burdur’umuza, halkımıza, fabrika çalışanlarımıza ve tüm Türkiye'ye hayırlı olsun" dedi.  CHP Burdur İl Başkanı Akbulut ise "Her fabrika bir kaledir. Kalemiz yıkılmadı, Şeker Fabrikamız Burdur'da kaldı. Bugüne kadar AKP hükümetinin özelleştirme adı altında peşkeş çektiği kurumların durumu belli.Telekomu özelleştirdiler para alamadılar halkın cebine yansıdı , SEKA Kağıt Fabrikalarını özelleştirdiler , fabrikalar kapandı ülkede Resmi Gazeteyi basacak kağıdı yurt dışından aldı getirdiler. Burdur Şeker fabrikasının satışının iptal edilmesiyle birlikte aslında vatandaşımızın da sağlığı kurtuldu, çiftçimizin ekonomisi korundu. Bu bağlamda halkımıza tekrar hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.  
Şeker-İş Sendikası Başkanı Mustafa Onay'ı Sendika binasında ziyaret eden CHP heyetine özelleştirme nedeniyle ortaya çıkan iptal kararından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

 Geçtiğimiz aylarda özelleştirme kapsamına alınan ve ihalesi yapılan Burdur şeker Fabrikasını alan firmanın 3 kez süre uzatma talebinin ardından ihale şartnamesinde beyan ettiği bedeli ödeyememesi ve tekrar süre uzatımına gitme talebi özelleştirme idaresi yönetimi tarafından alıcı firma  şartların yerine getirilememesi nedeniyle reddederek satış işlemini alıcı firma aleyhine iptal edilmişti.


Burdur'da büyük bir coşku ile karşılanan bu haberin ardından Şeker-İş Sendikası Burdur Şubesine ilk hayırlı olsun ziyaretini Burdur Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Dr. Mehmet Göker, Burdur Belediye Başkanı Ecz.Ali Orkun Ercengiz ve CHP Burdur İl Başkanı İzzet Akbulut gerçekleştirdi. Şeker-İş Sendikası Başkanı Mustafa Onay'ı Sendika binasında ziyaret eden CHP heyeti karardan duydukları memnuniyeti dile getirdi. 

CHP'li Vekil Göker "Burdur Şeker Fabrikası Burdur’undur diye tüm var gücümüzle mücadele ettik. Bu kadar insanı, bunca çiftçiyi zor duruma sokacak olan bu satışın ihaleyi alan firmanın sorumluluklarını yerine getirememesinden dolayı iptali hem bizim hem de üretici açısından sevindirici bir durum" ifadelerini kullandı. 

Burdur Belediye Başkanı Ecz.Ali Orkun Ercengiz ise "Özelleştirme sürecine başından bu yana karşı çıktık. Burdur şeker Fabrikası Burdur’undur, Burdurlunundur dedik. Yanlış hesap Bağdat'tan döner misali bu satış şartnamedeki yükümlülüklerini yerine getiremeyen firmanın tekrar süre uzatımı istemesiyle iptal edildi. Burdur’umuza, halkımıza, fabrika çalışanlarımıza ve tüm Türkiye'ye hayırlı olsun" dedi. 

CHP Burdur İl Başkanı Akbulut ise "Her fabrika bir kaledir. Kalemiz yıkılmadı, Şeker Fabrikamız Burdur'da kaldı. Bugüne kadar AKP hükümetinin özelleştirme adı altında peşkeş çektiği kurumların durumu belli.Telekomu özelleştirdiler para alamadılar halkın cebine yansıdı , SEKA Kağıt Fabrikalarını özelleştirdiler , fabrikalar kapandı ülkede Resmi Gazeteyi basacak kağıdı yurt dışından aldı getirdiler. Burdur Şeker fabrikasının satışının iptal edilmesiyle birlikte aslında vatandaşımızın da sağlığı kurtuldu, çiftçimizin ekonomisi korundu. Bu bağlamda halkımıza tekrar hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.