CHP KADIN KOLLARI;” ALTENNATİF DÜNYA KADINI ŞİDDET GÜNÜ DÜZENLENDİ.”

GÜNDEM 25.11.2018 - 16:33, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2456+ kez okundu.
 

CHP KADIN KOLLARI;” ALTENNATİF DÜNYA KADINI ŞİDDET GÜNÜ DÜZENLENDİ.”

Burdur CHP Kadın Kolları, tarafından Cumhuriyet Meydanında Partili kadınlar ve CHP Kadın Kolları İl Başkanı İzzet Akbulut Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz eşi ile katıldı.
Burdur CHP Kadın Kolları Başkanı Ziynet Gezer, “ Tarafından okunun basın bildirisinde; Kadınlar her gün  şiddete, tacize veya tecavüze uğruyor. Tıpkı Dominik Cumhuriyetinde 58 yıl önce Mirabel Kız kardeşlere yapıldığı gibi ülkemiz de şiddet o kadar arttı ki artık gazete ve televizyonlarda sıradan bir vaka gibi algılı yer bulmaktadır. Ünlü yada ünsüz toplumun her kesiminden kadına yönelik şiddete tanıklık ediyoruz.  Ülkemizde 2018 yılının ilk 9 ayında 183 kadın ve on çocuk öldürüldü. Elli kadına tecavüz edildi. 162 kadın tacize uğradı. 375 kadına zorla seks işçiliği yaptırıldı. 279 kız çocuğu cinsel istismara maruz kaldı. Bunların haricinde ise 316 kadın şiddet nedeniyle yaralandı. Bunlar sadece basın kuruluşlarının haberlerinde bizler tarafından tespit edilenlerdir. Bu hadiseler evde, sokakta, belediye otobüslerinde yaşandı yani kadınların yerde güvende olduğunu söyleyemeyiz. Ülkemizde kol kırılır yen içinde kalır anlayışı ile bilinmeyen hatta aile içinde saklanan hadiseler bilinmemektedir.  Şiddeti artıran en önemli etkenlerden bir diğeri de yoksulluktur. Kadınların mutlaka güvenlikle çalışmalar yapılacağı alanlar sağlanmalıdır. Kadınlar kendi yaşamlarını bağımsız şekilde sürdürebilecek şekilde gelir elde edebilmelidirler. Kız çocuklarının erken yaşta evlendirilmesinin önüne geçilmeli. Çocuk gelinler artık bizim ülkemizde hiç olmamalıdır. Bunun için gerekirse cezalar artırılarak önlenmelidir.       
Burdur CHP Kadın Kolları, tarafından Cumhuriyet Meydanında Partili kadınlar ve CHP Kadın Kolları İl Başkanı İzzet Akbulut Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz eşi ile katıldı.

Burdur CHP Kadın Kolları Başkanı Ziynet Gezer, “ Tarafından okunun basın bildirisinde; Kadınlar her gün  şiddete, tacize veya tecavüze uğruyor. Tıpkı Dominik Cumhuriyetinde 58 yıl önce Mirabel Kız kardeşlere yapıldığı gibi ülkemiz de şiddet o kadar arttı ki artık gazete ve televizyonlarda sıradan bir vaka gibi algılı yer bulmaktadır. Ünlü yada ünsüz toplumun her kesiminden kadına yönelik şiddete tanıklık ediyoruz. 

Ülkemizde 2018 yılının ilk 9 ayında 183 kadın ve on çocuk öldürüldü. Elli kadına tecavüz edildi. 162 kadın tacize uğradı. 375 kadına zorla seks işçiliği yaptırıldı. 279 kız çocuğu cinsel istismara maruz kaldı. Bunların haricinde ise 316 kadın şiddet nedeniyle yaralandı. Bunlar sadece basın kuruluşlarının haberlerinde bizler tarafından tespit edilenlerdir. Bu hadiseler evde, sokakta, belediye otobüslerinde yaşandı yani kadınların yerde güvende olduğunu söyleyemeyiz. Ülkemizde kol kırılır yen içinde kalır anlayışı ile bilinmeyen hatta aile içinde saklanan hadiseler bilinmemektedir. 

Şiddeti artıran en önemli etkenlerden bir diğeri de yoksulluktur. Kadınların mutlaka güvenlikle çalışmalar yapılacağı alanlar sağlanmalıdır. Kadınlar kendi yaşamlarını bağımsız şekilde sürdürebilecek şekilde gelir elde edebilmelidirler. Kız çocuklarının erken yaşta evlendirilmesinin önüne geçilmeli. Çocuk gelinler artık bizim ülkemizde hiç olmamalıdır. Bunun için gerekirse cezalar artırılarak önlenmelidir.   

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.