CHP'Lİ AKBULUT: ESNAF YENİ BİR ERTELEME BEKLİYOR

SİYASET 30.09.2020 - 20:04, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3673+ kez okundu.
 

CHP'Lİ AKBULUT: ESNAF YENİ BİR ERTELEME BEKLİYOR

CHP Burdur İl Başkanı İzzet Akbulut, Açıklanan Yeni Ekonomi Programı umut vermiyor. Esnaf yeni bir erteleme bekliyor" uyarısı yaptı
CHP Burdur İl Başkanı İzzet Akbulut, iş dünyasına kısa sürede olsa nefes aldıran vergi ve SGK prim ödemelerinin ilk taksitlerinin ekim ayında ödenmeye başlayacağını anımsatarak, "Açıklanan Yeni Ekonomi Programı umut vermiyor. Esnaf yeni bir erteleme bekliyor" uyarısı yaptı. Cumhuriyet Halk Partisi Burdur İl Başkanı İzzet Akbulut, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı Yeni Ekonomi Programı'nı değerlendirdi. Programın umut vermediğini ifade eden Başkan Akbulut, "Türkiye uzun süredir adı konmamış bir ekonomik kriz yaşıyor. Dün açıklanan Yeni Ekonomi Programı da krizle mücadeleyi ortaya koyacak bir program değil. İşsizliği ortadan kaldıracak, istihdamı artıracak tedbirler yok. Hatta işsizliğin daha önce açıklanan programın üstünde olacağı öngörülüyor. Programın açıklanması ile kur yükselişe geçti. İthalatın arttığı ülkemizde ihracatçı kara kara düşünmeye başladı" dedi. BORÇLARI DA KAPSAYACAK YENİ BİR YAPILANDIRMA YAPILMALI Pandemi döneminde uzun süre işyerlerinin kapalı olduğuna da değinen Başkan Akbulut, "Yeni normalleşme denilen sürece geçildi. Yeni normalin ne olduğu net değil. Esnafı, çiftçiyi, sanayiciyi rahatlatacak yeni bir önlem yok. Salgın döneminde vergi ve SGK prim ödemelerinin ekim ayına ertelenmesiyle iş dünyası kısa süreli de olsa bir nefes almıştı. Ertelenen kredi, vergi ve SGK ödemelerinin ilk taksitleri Ekim ayında başlayacak. Ancak esnaf yeni bir erteleme bekliyor. Vergi ve SGK borçları ertelemeli. Borçları da kapsayacak yeni bir yapılandırma yapılması gerekiyor ifadelerini kullandı.
CHP Burdur İl Başkanı İzzet Akbulut, Açıklanan Yeni Ekonomi Programı umut vermiyor. Esnaf yeni bir erteleme bekliyor" uyarısı yaptı

CHP Burdur İl Başkanı İzzet Akbulut, iş dünyasına kısa sürede olsa nefes aldıran vergi ve SGK prim ödemelerinin ilk taksitlerinin ekim ayında ödenmeye başlayacağını anımsatarak, "Açıklanan Yeni Ekonomi Programı umut vermiyor. Esnaf yeni bir erteleme bekliyor" uyarısı yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi Burdur İl Başkanı İzzet Akbulut, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı Yeni Ekonomi Programı'nı değerlendirdi.
Programın umut vermediğini ifade eden Başkan Akbulut, "Türkiye uzun süredir adı konmamış bir ekonomik kriz yaşıyor. Dün açıklanan Yeni Ekonomi Programı da krizle mücadeleyi ortaya koyacak bir program değil. İşsizliği ortadan kaldıracak, istihdamı artıracak tedbirler yok. Hatta işsizliğin daha önce açıklanan programın üstünde olacağı öngörülüyor. Programın açıklanması ile kur yükselişe geçti. İthalatın arttığı ülkemizde ihracatçı kara kara düşünmeye başladı" dedi.

BORÇLARI DA KAPSAYACAK YENİ BİR YAPILANDIRMA YAPILMALI
Pandemi döneminde uzun süre işyerlerinin kapalı olduğuna da değinen Başkan Akbulut, "Yeni normalleşme denilen sürece geçildi. Yeni normalin ne olduğu net değil. Esnafı, çiftçiyi, sanayiciyi rahatlatacak yeni bir önlem yok. Salgın döneminde vergi ve SGK prim ödemelerinin ekim ayına ertelenmesiyle iş dünyası kısa süreli de olsa bir nefes almıştı. Ertelenen kredi, vergi ve SGK ödemelerinin ilk taksitleri Ekim ayında başlayacak. Ancak esnaf yeni bir erteleme bekliyor. Vergi ve SGK borçları ertelemeli. Borçları da kapsayacak yeni bir yapılandırma yapılması gerekiyor ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.