CHP'li AYLİN NAZLIAKA KESİN İHRAÇ TALEBİYLE DİSİPLİN KURULUNA SEVK EDİLDİ

SİYASET 03.02.2016 - 18:59, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3635+ kez okundu.
 

CHP'li AYLİN NAZLIAKA KESİN İHRAÇ TALEBİYLE DİSİPLİN KURULUNA SEVK EDİLDİ

CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke CHP’li Aylin Nazlıaka’nın disiplin kuruluna sevk edildiğini duyurdu. Böke “Aylin Nazlıaka tedbirli olarak kesin ihraç istemiyle Disiplin Kurulu’na sevk edildi” dedi.
Böke, “Nazlıaka’nın ihraç istemi gerekçesi nedir?” sorusuna, ”Ek yorum yapmam parti irsadesine saygısızlık olur. Yaptığım açıklamanın ötesinde birşey söylemem doğru olmaz” diye yanıt verdi. ATATÜRK PORTRESİ SKANDALIYLA İSMİ ANILMIŞTI   Aylin Nazlıaka’nın ismison olarak CHP’li bir MYK üyesinin “odasındaki Atatürk portresini indirmesi” skandalında geçmişti.CHP’de yaklaşık 45 gün önce Aylin Nazlıaka’nın TBMM kulisinde, aralarında İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin de olduğu bir ortamda, bir vekilin odasındaki Atatürk portresini indirdiğine yönelik iddiasıyla birlikte tartışma başlamıştı. Üç milletvekilinden oluşan muhakkik heyette yer alan milletvekilleri Engin Özkoç, Rıza Yalçınkaya ve Haydar Akar incelemeyi tamamlayarak 6 sayfalık bir rapor oluşturmuştu.   Muhakkik heyet olayda adı geçen vekilleri dinledi. Nazlıaka, muhakkik heyete “İspiyoncu pozisyonuna düşmek istemem” diyerek isim vermemiş diğer isimler de konuyu Nazlıaka’dan öğrendiklerini bizzat tanıklıklarının olmadığını söylemişlerdi.   NAZLIAKA’DAN İLK AÇIKLAMA: MÜCADELEM SÜRECEK   Öte yandan suçlamaların odağındaki Nazlıaka konuyla ilgili açıklama yaptı. Nazlıaka “Makamlar mevkiler gelir geçer onurlu duruşları ise tarih yazar. Atatürk değerleri ve devrimleri için verdiğim mücadele son nefesine kadar sürecektir” dedi.  
CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke CHP’li Aylin Nazlıaka’nın disiplin kuruluna sevk edildiğini duyurdu. Böke “Aylin Nazlıaka tedbirli olarak kesin ihraç istemiyle Disiplin Kurulu’na sevk edildi” dedi.

Böke, “Nazlıaka’nın ihraç istemi gerekçesi nedir?” sorusuna, ”Ek yorum yapmam parti irsadesine saygısızlık olur. Yaptığım açıklamanın ötesinde birşey söylemem doğru olmaz” diye yanıt verdi.

ATATÜRK PORTRESİ SKANDALIYLA İSMİ ANILMIŞTI

 

Aylin Nazlıaka’nın ismison olarak CHP’li bir MYK üyesinin “odasındaki Atatürk portresini indirmesi” skandalında geçmişti.CHP’de yaklaşık 45 gün önce Aylin Nazlıaka’nın TBMM kulisinde, aralarında İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin de olduğu bir ortamda, bir vekilin odasındaki Atatürk portresini indirdiğine yönelik iddiasıyla birlikte tartışma başlamıştı.

Üç milletvekilinden oluşan muhakkik heyette yer alan milletvekilleri Engin Özkoç, Rıza Yalçınkaya ve Haydar Akar incelemeyi tamamlayarak 6 sayfalık bir rapor oluşturmuştu.

 

Muhakkik heyet olayda adı geçen vekilleri dinledi. Nazlıaka, muhakkik heyete “İspiyoncu pozisyonuna düşmek istemem” diyerek isim vermemiş diğer isimler de konuyu Nazlıaka’dan öğrendiklerini bizzat tanıklıklarının olmadığını söylemişlerdi.

 

NAZLIAKA’DAN İLK AÇIKLAMA: MÜCADELEM SÜRECEK

 

Öte yandan suçlamaların odağındaki Nazlıaka konuyla ilgili açıklama yaptı. Nazlıaka “Makamlar mevkiler gelir geçer onurlu duruşları ise tarih yazar. Atatürk değerleri ve devrimleri için verdiğim mücadele son nefesine kadar sürecektir” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.