CHP’Lİ İL BAŞKANLARI BURDUR’DA YATIRIMLARI GEZDİ

GÜNDEM 05.07.2020 - 14:45, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3549+ kez okundu.
 

CHP’Lİ İL BAŞKANLARI BURDUR’DA YATIRIMLARI GEZDİ

CHP'li İl Belediye Başkanlarının gerçekleştirdiği toplantının 3.sü Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ’in ev sahipliğinde Burdur’da yapıldı.
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'in ev sahipliğinde yapılan toplantıya Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Sinop Belediye Başkanı Barış Yalova Belediye Başkanı Sefa Salman katıldığı toplantıda kuruların bütçe karşılaştırılması ve yapılan yatırımlar hakkında görüşmeler yapılarak, verilecek hizmetler hakkında bilgi alış verişinde bulundular. Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, gerçekleştirdikleri toplantının ardından İl Belediye Başkanlarını Burdur Belediyesi’ne kazandırdığı ve Türkiye’de örnek olan proje sahalarını gezdirerek, yatırımlar hakkında bilgi verdi. Başkan Ercengiz, ilk olarak yıllardır vahşi depolama sistemi ile bertaraf edilen çöp depolama alanının, çevre kirliliğine ve yangınlara sebep olması nedeni ile hayata geçirdikleri Katı Atık Bertaraf Tesisleri hakkında bilgi aktardı ÇÖPTEN ENERJİ ÜRETEREK TASARRUF EDİYORUZ Başkan Ercengiz, çöpten enerji ürettiklerini belirterek “Burdur Belediyeler Birliği ortaklığı ile Katı atıkların yinelenebilir enerji sistemi ile sağlıklı ve en ekonomik şekilde uzaklaştırılması, ekonomik gelir sağlanması amaçlanarak çevreci bir şekilde vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Bu projeyle tesisin üreteceği biogaz ve tıbbi atık dönüşümü ile yaklaşık 5000 hanenin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek şekilde hizmet sunuyoruz. Burdur Merkez köylerden toplanan hayvansal atıkların, doğaya zarar vermeden en hızlı şekilde işlenerek kullanılabilir, kalitesi yüksek hayvansal organik gübre olarak çiftçinin kullanımına sunuluyor.” bilgilerini verdi. ÇÖPLÜKTEN, LAVANTA BAHÇESİNE Başkan Ercengiz, Katı atık bertaraf tesisinin faaliyete geçmesi ile birlikte önceden vahşi depolama alanı olarak kullanılan sahanın, gerekli hafriyat ve çevre düzenlemelerinin tamamlanmasının ardından Burdur’un yeni meraka değeri olan 15000 kök lavanta dikilerek mevcut çöplüğün artık çöp, değil lavanta koktuğunu ifade etti. ÜRETİMDEN VE ENERJİDEN TASARRUF EDİYORUZ İl Belediye Başkanlarını Belediye Bünyesinde bulunan Sultandere Fen İşleri Kampüsü’nü de gezdiren Başkan Ercengiz, Kampüs atölyelerinde yapılan üretimlerle birlikte kapmüsün çatısında bulunan ve enerjiden tasarruf edilen GES projesi hakkında da bilgi aktardı. Toplamda 10.000 m2 alanda yer alan ve bünyesinde 6 adet atölye 3 adet büyük depo ve itfaiye istasyonu ile birlikte birim müdürlüklerinin de içerisinde bulunduğu hizmet kampüsün çatısında bulunan 600 kW’lık güneş enerji santralinin ile ihtiyaç duyulan elektrik enerjisinin 16’sı karşılandığını belirten Başkan Ercengiz ‘Hem üreten hem de tasarruf eden, bölgenin en büyük hizmet kampüsü olarak Burdur Halkına hizmet veriyoruz.” şeklinde bilgi aktardı.  
CHP'li İl Belediye Başkanlarının gerçekleştirdiği toplantının 3.sü Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ’in ev sahipliğinde Burdur’da yapıldı.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'in ev sahipliğinde yapılan toplantıya Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Sinop Belediye Başkanı Barış Yalova Belediye Başkanı Sefa Salman katıldığı toplantıda kuruların bütçe karşılaştırılması ve yapılan yatırımlar hakkında görüşmeler yapılarak, verilecek hizmetler hakkında bilgi alış verişinde bulundular.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, gerçekleştirdikleri toplantının ardından İl Belediye Başkanlarını Burdur Belediyesi’ne kazandırdığı ve Türkiye’de örnek olan proje sahalarını gezdirerek, yatırımlar hakkında bilgi verdi. Başkan Ercengiz, ilk olarak yıllardır vahşi depolama sistemi ile bertaraf edilen çöp depolama alanının, çevre kirliliğine ve yangınlara sebep olması nedeni ile hayata geçirdikleri Katı Atık Bertaraf Tesisleri hakkında bilgi aktardı

ÇÖPTEN ENERJİ ÜRETEREK TASARRUF EDİYORUZ

Başkan Ercengiz, çöpten enerji ürettiklerini belirterek “Burdur Belediyeler Birliği ortaklığı ile Katı atıkların yinelenebilir enerji sistemi ile sağlıklı ve en ekonomik şekilde uzaklaştırılması, ekonomik gelir sağlanması amaçlanarak çevreci bir şekilde vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Bu projeyle tesisin üreteceği biogaz ve tıbbi atık dönüşümü ile yaklaşık 5000 hanenin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek şekilde hizmet sunuyoruz. Burdur Merkez köylerden toplanan hayvansal atıkların, doğaya zarar vermeden en hızlı şekilde işlenerek kullanılabilir, kalitesi yüksek hayvansal organik gübre olarak çiftçinin kullanımına sunuluyor.” bilgilerini verdi.

ÇÖPLÜKTEN, LAVANTA BAHÇESİNE

Başkan Ercengiz, Katı atık bertaraf tesisinin faaliyete geçmesi ile birlikte önceden vahşi depolama alanı olarak kullanılan sahanın, gerekli hafriyat ve çevre düzenlemelerinin tamamlanmasının ardından Burdur’un yeni meraka değeri olan 15000 kök lavanta dikilerek mevcut çöplüğün artık çöp, değil lavanta koktuğunu ifade etti.

ÜRETİMDEN VE ENERJİDEN TASARRUF EDİYORUZ

İl Belediye Başkanlarını Belediye Bünyesinde bulunan Sultandere Fen İşleri Kampüsü’nü de gezdiren Başkan Ercengiz, Kampüs atölyelerinde yapılan üretimlerle birlikte kapmüsün çatısında bulunan ve enerjiden tasarruf edilen GES projesi hakkında da bilgi aktardı. Toplamda 10.000 m2 alanda yer alan ve bünyesinde 6 adet atölye 3 adet büyük depo ve itfaiye istasyonu ile birlikte birim müdürlüklerinin de içerisinde bulunduğu hizmet kampüsün çatısında bulunan 600 kW’lık güneş enerji santralinin ile ihtiyaç duyulan elektrik enerjisinin 16’sı karşılandığını belirten Başkan Ercengiz ‘Hem üreten hem de tasarruf eden, bölgenin en büyük hizmet kampüsü olarak Burdur Halkına hizmet veriyoruz.” şeklinde bilgi aktardı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.