CHP VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDAN 30 AĞUSTOS TÖRENİ

GÜNDEM 30.08.2016 - 15:08, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4397+ kez okundu.
 

CHP VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDAN 30 AĞUSTOS TÖRENİ

Burdur CHP İl Teşkilatı ve odalar 30 Ağustos da sivil toplum kuruluşları birlikte Atatürk anıtına tören düzenleyerek çelenk koydular
      Burdur Cumhuriyet Meydanı geçtiğimiz yıl olduğu gibi iki ayrı törene sahne oldu. Sabah saatlerinde Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Hakan Tutucu, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, tarafından halkın, askeri erkan ve öğrencilerin katıldığı 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama törenleri. Bir diğeri de CHP ve sivil toplum kuruluşlarının töreni olarak yapıldı.            CHP ve Sivil Toplum Kuruluşları tarafından düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı törenleri Cumhuriyet Halk Partisi Burdur İl Örgütü. Vatan Partisi, Tüm Emekli Astsubaylar Derneği Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Burdur-Isparta Tabip Odası, Burdur Veterinerler Odası Atatürk anıtına sıra ile çelenk surdular çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşu ve istiklal marşı okundu.      Burdur CHP İl Başkanı Barış Ayten, törende yaptığı konuşmada; “ 30 Ağustos Zafer Bayramının 94 yılını kutladığımız şu günlerde Atatürkçü Öğretmenlerimiz  ve yine Atatürkçü Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımız yapılan operasyonların sonucunda açığa alındığı ve kimilerinin tutuklandığını ibretle izliyoruz. Mağdur olan arkadaşlarımızın ülkemizin milli birlik ve beraberliğine olan inancı, Atatürk devrimlerine olan bağlılığı toplumun her kesimi tarafından netlikle bilinmektedir. Bugün bir kez daha bayramlarını buruk olarak kutlayan arkadaşlarımıza yapılan yanlış ve hatalı uygulamadan biran evvel dönülmesi gerekliliğini beyan ediyorum   Buradan bir hassa konuya daha değinmek istiyorum. Ordumuz bu süreçte en çok tartışılan kurumdur. Darbe teşebbüsünde bulunan Silahlı Kuvvetlerimize sızmış bir gurubun üzerinden, Ordumuzun tamamını bu ihanete ortak olmuş gibi suçlu göstermek, asıl en büyük ihanettir. Demokratik Parlamenter sistemi yok sayan ve askıya almaya çalışanlara karşı İlk olarak Atatürkçü subaylar engel olmuştur Ergenekon ve Balyoz kumpasında tutsak edilen askerlerimizdir bu ihanet örgütü ve şebekesine dur diyen dedi.      Konuşmaların ardından CHP ve sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen tören sona erdi Burdur Belediyesi tarafından Akşam saat 20.oo de köprübaşından Şeker meydanına kadar düzenlenecek ve konser ile devam edecek kutlamalar da buluşmak üzere ayrıldılar.
Burdur CHP İl Teşkilatı ve odalar 30 Ağustos da sivil toplum kuruluşları birlikte Atatürk anıtına tören düzenleyerek çelenk koydular

      Burdur Cumhuriyet Meydanı geçtiğimiz yıl olduğu gibi iki ayrı törene sahne oldu. Sabah saatlerinde Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Hakan Tutucu, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, tarafından halkın, askeri erkan ve öğrencilerin katıldığı 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama törenleri. Bir diğeri de CHP ve sivil toplum kuruluşlarının töreni olarak yapıldı.

 

         CHP ve Sivil Toplum Kuruluşları tarafından düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı törenleri Cumhuriyet Halk Partisi Burdur İl Örgütü. Vatan Partisi, Tüm Emekli Astsubaylar Derneği Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Burdur-Isparta Tabip Odası, Burdur Veterinerler Odası Atatürk anıtına sıra ile çelenk surdular çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşu ve istiklal marşı okundu.

 

   Burdur CHP İl Başkanı Barış Ayten, törende yaptığı konuşmada; “ 30 Ağustos Zafer Bayramının 94 yılını kutladığımız şu günlerde Atatürkçü Öğretmenlerimiz  ve yine Atatürkçü Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımız yapılan operasyonların sonucunda açığa alındığı ve kimilerinin tutuklandığını ibretle izliyoruz. Mağdur olan arkadaşlarımızın ülkemizin milli birlik ve beraberliğine olan inancı, Atatürk devrimlerine olan bağlılığı toplumun her kesimi tarafından netlikle bilinmektedir. Bugün bir kez daha bayramlarını buruk olarak kutlayan arkadaşlarımıza yapılan yanlış ve hatalı uygulamadan biran evvel dönülmesi gerekliliğini beyan ediyorum

 

Buradan bir hassa konuya daha değinmek istiyorum. Ordumuz bu süreçte en çok tartışılan kurumdur. Darbe teşebbüsünde bulunan Silahlı Kuvvetlerimize sızmış bir gurubun üzerinden, Ordumuzun tamamını bu ihanete ortak olmuş gibi suçlu göstermek, asıl en büyük ihanettir. Demokratik Parlamenter sistemi yok sayan ve askıya almaya çalışanlara karşı İlk olarak Atatürkçü subaylar engel olmuştur Ergenekon ve Balyoz kumpasında tutsak edilen askerlerimizdir bu ihanet örgütü ve şebekesine dur diyen dedi.

 

   Konuşmaların ardından CHP ve sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen tören sona erdi Burdur Belediyesi tarafından Akşam saat 20.oo de köprübaşından Şeker meydanına kadar düzenlenecek ve konser ile devam edecek kutlamalar da buluşmak üzere ayrıldılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.