"ÇİN- PAKİSTAN EKONOMİK KORUDORU AFGANİSTAN’A UZATILABİLİR "

DÜNYA 27.12.2017 - 09:46, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2514+ kez okundu.
 

"ÇİN- PAKİSTAN EKONOMİK KORUDORU AFGANİSTAN’A UZATILABİLİR "

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, "Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru"nun uygun bir şekilde Afganistan'a uzatılmasının değerlendirilebileceğini belirtti.
Wang Yi, dün Afganistan Dışişleri Bakanı Selahattin Rabbani ve Pakistan Dışişleri Bakanı Hoca Muhammed Asıf ile birlikte ortak bir basın toplantısı düzenledi. Wang Yi, "Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru"na ilişkin değerlendirmesinde, projenin her iki ülkenin taleplerine uygun olduğu gibi, iki ülkenin ortak kalkınmasını da hedeflediğini belirtti. Wang, projenin, aradan geçen dört sene boyunca Pakistan halkının yaşam koşullarını iyileştirme ve altyapı tesisleri inşasını hızlandırma konularında önemli rol oynadığına dikkat çekti. Wang, "Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru"nun hiçbir üçüncü tarafı karşısına almadığını, tam tersi üçüncü bir tarafın veya bütün bölgenin projenin fırsatlarından faydalanmasını sağlamayı amaçladığını ifade etti. Afganistan'ın, hem Çin'in hem de Pakistan'ın önemli bir komşusu olduğuna işaret eden Wang, iki ülkenin Afganistan'la birlikte, karşılıklı yarara dayalı ortak kazanç ilkesinde, "Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru"nun uygun bir şekilde Afganistan'a uzatılmasını ele almaya hazır olduklarını dile getirdi. Wang ayrıca, "Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru"nu uzun vadede Afganistan aracılığıyla "Çin-Orta ve Batı Asya Ekonomik Koridoru"yla birleştirmek istediklerini belirtti. Wang, son olarak üç tarafın da Kuşak ve Yol çerçevesinde daha geniş bağlarla, bölgenin kalkınması ve refahı için katkılarda bulunmaya hazır olduğunu sözlerine ekledi.  
Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, "Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru"nun uygun bir şekilde Afganistan'a uzatılmasının değerlendirilebileceğini belirtti.

Wang Yi, dün Afganistan Dışişleri Bakanı Selahattin Rabbani ve Pakistan Dışişleri Bakanı Hoca Muhammed Asıf ile birlikte ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Wang Yi, "Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru"na ilişkin değerlendirmesinde, projenin her iki ülkenin taleplerine uygun olduğu gibi, iki ülkenin ortak kalkınmasını da hedeflediğini belirtti.

Wang, projenin, aradan geçen dört sene boyunca Pakistan halkının yaşam koşullarını iyileştirme ve altyapı tesisleri inşasını hızlandırma konularında önemli rol oynadığına dikkat çekti.

Wang, "Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru"nun hiçbir üçüncü tarafı karşısına almadığını, tam tersi üçüncü bir tarafın veya bütün bölgenin projenin fırsatlarından faydalanmasını sağlamayı amaçladığını ifade etti.

Afganistan'ın, hem Çin'in hem de Pakistan'ın önemli bir komşusu olduğuna işaret eden Wang, iki ülkenin Afganistan'la birlikte, karşılıklı yarara dayalı ortak kazanç ilkesinde, "Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru"nun uygun bir şekilde Afganistan'a uzatılmasını ele almaya hazır olduklarını dile getirdi.

Wang ayrıca, "Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru"nu uzun vadede Afganistan aracılığıyla "Çin-Orta ve Batı Asya Ekonomik Koridoru"yla birleştirmek istediklerini belirtti.

Wang, son olarak üç tarafın da Kuşak ve Yol çerçevesinde daha geniş bağlarla, bölgenin kalkınması ve refahı için katkılarda bulunmaya hazır olduğunu sözlerine ekledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.