ÇİN 1585 ÜRÜNDE GÜMRÜK TARİFE ORANLARINI DÜŞÜRÜYOR

DÜNYA 01.10.2018 - 12:38, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2941+ kez okundu.
 

ÇİN 1585 ÜRÜNDE GÜMRÜK TARİFE ORANLARINI DÜŞÜRÜYOR

Pazar günü yapılan resmi bir açıklamada, Çin bu yıl 1 Kasım'dan itibaren ülkenin ulusal pazarını dışa daha da açmak için, gümrük tarife oranlarını düşürüyor
Pazar günü yapılan resmi bir açıklamada, Çin bu yıl 1 Kasım'dan itibaren ülkenin ulusal pazarını dışa daha da açmak için, ülke gümrük vergi oranlarını 1.585 vergiye tabi ürün için düşüreceğini duyurdu.  Devlet Konseyi Gümrük Tarifesi Komisyonu,  ortalama tarife oranının yüzde 10,5'ten yüzde 7,8'e düşürüleceğini söyledi. Vergi indirime tabii olan ürünler toplam vergilendirilebilir malların yüzde 19'unu oluşturuyor. Ayarlamanın ardından, Çin'in genel tarife oranı geçen yıl yüzde 9,8 olan düzeyinin altına inerek; yüzde 7,5 seviyesinde olacak. Komisyon, bu oranın Avrupa Birliği'nden biraz yüksek, ancak gelişmekte olan ülkelerin çoğundan daha düşük olduğunu söyledi. Tarife indirimleri tekstil, seramik, çelik, makine ve bazı kaynak bazlı ürünler ile işlenmiş ürünler sektörlerini kapsıyor. Komisyon, ayrıca tarifelerin uygun bir seviyeye indirilmesi ile dış ticaretin dengeli bir şekilde gelişmesinin ve ekonominin dışa açılmasının sağlanacağını da bildirdi. Bu yeni tarife indirimleri Çin'in, 1 Mayıs'tan itibaren ithal edilen ilaçların çoğuna sıfır gümrük vergisi uygulamaya başlaması ve 1 Temmuz'dan itibaren bazı tüketim mallarının yanı sıra araç ve otomobil parçaları üzerindeki tarifelerin azaltılması sonrasında gerçekleşti.  
Pazar günü yapılan resmi bir açıklamada, Çin bu yıl 1 Kasım'dan itibaren ülkenin ulusal pazarını dışa daha da açmak için, gümrük tarife oranlarını düşürüyor

Pazar günü yapılan resmi bir açıklamada, Çin bu yıl 1 Kasım'dan itibaren ülkenin ulusal pazarını dışa daha da açmak için, ülke gümrük vergi oranlarını 1.585 vergiye tabi ürün için düşüreceğini duyurdu.  Devlet Konseyi Gümrük Tarifesi Komisyonu,  ortalama tarife oranının yüzde 10,5'ten yüzde 7,8'e düşürüleceğini söyledi.

Vergi indirime tabii olan ürünler toplam vergilendirilebilir malların yüzde 19'unu oluşturuyor. Ayarlamanın ardından, Çin'in genel tarife oranı geçen yıl yüzde 9,8 olan düzeyinin altına inerek; yüzde 7,5 seviyesinde olacak. Komisyon, bu oranın Avrupa Birliği'nden biraz yüksek, ancak gelişmekte olan ülkelerin çoğundan daha düşük olduğunu söyledi.

Tarife indirimleri tekstil, seramik, çelik, makine ve bazı kaynak bazlı ürünler ile işlenmiş ürünler sektörlerini kapsıyor. Komisyon, ayrıca tarifelerin uygun bir seviyeye indirilmesi ile dış ticaretin dengeli bir şekilde gelişmesinin ve ekonominin dışa açılmasının sağlanacağını da bildirdi.

Bu yeni tarife indirimleri Çin'in, 1 Mayıs'tan itibaren ithal edilen ilaçların çoğuna sıfır gümrük vergisi uygulamaya başlaması ve 1 Temmuz'dan itibaren bazı tüketim mallarının yanı sıra araç ve otomobil parçaları üzerindeki tarifelerin azaltılması sonrasında gerçekleşti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.