ÇİN 200 BİN AFRİKALI PROFESYONEL PERSONEL YETİŞTİRDİ!

DÜNYA 03.09.2018 - 13:34, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4120+ kez okundu.
 

ÇİN 200 BİN AFRİKALI PROFESYONEL PERSONEL YETİŞTİRDİ!

Çin, 2015 yılından bu yana Afrika kıtasına 30 bin hükümet bursu sağlayarak 200 bin profesyonel teknik personel yetiştirdi.
2018 Çin-Afrika İşbirliği Forumu Beijing Zirvesi dolayısıyla 1 Eylül'de düzenlenen medya bilgilendirme toplantısında, Çin Dışişleri Bakanlığı Afrika dairesinin 3 eski başkanı, Çin-Afrika ilişkileriyle ilgili bilgi verdi. Dışişleri Bakanlığı Afrika dairesi eski başkanı Xu Jinghu, Afrika liderlerinin gençlerin eğitimine ve istihdamına büyük önem verdiklerini hatırlatarak, Afrika tarafının önem verdiği alanların, Çin-Afrika İşbirliği Forumu çerçevesinde belirlenen başlıca işbirliği alanlarıyla örtüştüğünü ifade etti. 2015 yılındaki Johannesburg Zirvesi'nden bu yana Çin, 200 bin Afrikalı profesyonel teknik personel yetiştirdi ve Afrikalı gençlere 3 yıl içinde 30 bin hükümet bursu sağladı. Yoksullukla mücadelede işbirliği, Çin-Afrika işbirliğinin önemli alanlarından biri. Dışişleri Bakanlığı Afrika dairesi eski başkanlarından Liu Guijin, 2015 yılındaki Johannesburg Zirvesi'nde, Çin ve Afrika'nın son derece güçlü bir yoksulluktan kurtarma planı saptadıklarını hatırlattı. Kültürel iletişim, son yıllarda Çin-Afrika işbirliğinin önemli noktalarından biri. Xu Jinghu, Çin ile Afrika arasındaki kültürel temasın gittikçe sıkılaşmasının, karşılıklı anlayış ve dostluğu bir hayli artırdığına işaret etti. 200'den fazla kültürel işbirliği projesinin uygulanmakta olduğuna dikkati çeken Xu, Çin'in Afrika'daki 25 ülkenin televizyona ulaşmasını amaçlayan bir proje yürüttüğünü söyledi. Afrika dairesi eski başkanlarından Cheng Tao, Çin'in "Çin Yapımı" ürünleri Afrika piyasasına göndermekle kalmayıp, Afrikalıların "Afrika Yapımı" ürünler yaratmalarına yardım sağlayacağını da kaydetti.
Çin, 2015 yılından bu yana Afrika kıtasına 30 bin hükümet bursu sağlayarak 200 bin profesyonel teknik personel yetiştirdi.

2018 Çin-Afrika İşbirliği Forumu Beijing Zirvesi dolayısıyla 1 Eylül'de düzenlenen medya bilgilendirme toplantısında, Çin Dışişleri Bakanlığı Afrika dairesinin 3 eski başkanı, Çin-Afrika ilişkileriyle ilgili bilgi verdi.

Dışişleri Bakanlığı Afrika dairesi eski başkanı Xu Jinghu, Afrika liderlerinin gençlerin eğitimine ve istihdamına büyük önem verdiklerini hatırlatarak, Afrika tarafının önem verdiği alanların, Çin-Afrika İşbirliği Forumu çerçevesinde belirlenen başlıca işbirliği alanlarıyla örtüştüğünü ifade etti.

2015 yılındaki Johannesburg Zirvesi'nden bu yana Çin, 200 bin Afrikalı profesyonel teknik personel yetiştirdi ve Afrikalı gençlere 3 yıl içinde 30 bin hükümet bursu sağladı.

Yoksullukla mücadelede işbirliği, Çin-Afrika işbirliğinin önemli alanlarından biri. Dışişleri Bakanlığı Afrika dairesi eski başkanlarından Liu Guijin, 2015 yılındaki Johannesburg Zirvesi'nde, Çin ve Afrika'nın son derece güçlü bir yoksulluktan kurtarma planı saptadıklarını hatırlattı.

Kültürel iletişim, son yıllarda Çin-Afrika işbirliğinin önemli noktalarından biri. Xu Jinghu, Çin ile Afrika arasındaki kültürel temasın gittikçe sıkılaşmasının, karşılıklı anlayış ve dostluğu bir hayli artırdığına işaret etti. 200'den fazla kültürel işbirliği projesinin uygulanmakta olduğuna dikkati çeken Xu, Çin'in Afrika'daki 25 ülkenin televizyona ulaşmasını amaçlayan bir proje yürüttüğünü söyledi.

Afrika dairesi eski başkanlarından Cheng Tao, Çin'in "Çin Yapımı" ürünleri Afrika piyasasına göndermekle kalmayıp, Afrikalıların "Afrika Yapımı" ürünler yaratmalarına yardım sağlayacağını da kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.