ÇİN 2020 YILINDA HAVA TAŞIMACIĞINDA EN BÜYÜK OLACAK

DÜNYA 25.10.2018 - 17:22, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2759+ kez okundu.
 

ÇİN 2020 YILINDA HAVA TAŞIMACIĞINDA EN BÜYÜK OLACAK

Çin, 2020'lerin Ortalarında Dünya ülkeleri arasında En Büyük Küresel Havacılık Pazarı Olacak
                         Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) Çarşamba günü yaptığı açıklamada, yayımladığı 20 Yıllık Havayolu Yolcu Tahmini raporunda 2020'lerin ortasında Çin'in Amerika ile yer değiştirerek dünyanın en büyük havacılık pazarı olacağının öngörüldüğünü söyledi. Çin ekonomisinin tüketim yönlü bir büyüme patikasına girmesi nedeniyle uzun vadede güçlü yolcu talebini destekleyeceğini ortaya koyan IATA raporunda, Çin havacılık piyasası ülkeden dışarıya ve ülke içindeki trafik olarak tanımlanıyor. IATA raporuna göre havayolu taşımacılığındaki mevcut eğilimler dikkate alındığında yıllık ortalama % 3,5 bileşik büyüme oranı ile 2037 yılında küresel yolcu sayısının ikiye katlanarak 8,2 milyara çıkabileceği öngörülüyor. Asya-Pasifik bölgesi,  gelecek 20 yıl içinde pazardaki toplam yeni yolcu sayısının yarısından fazlası üreterek küresel havacılık sektöründeki büyümenin en büyük destekçisi olacak. Bu pazardaki büyümeyi devam eden güçlü ekonomik büyüme, hanehalkı gelirlerindeki artış ve demografik değişim yönlendirecek. Asya Pasifik bölgesinde Çin dışında Hindistan ve Endonezya da sektörde önemli bir büyüme etkisi yaratacak. Rapora göre Hindistan’ın, İngiltere'yi 2024’de geçerek dünya havacılık piyasasında 3. sırada yer alması bekleniyor. Endonezya’nın da iyi bir büyüme performansı göstererek 2017 yılında küresel havacılık pazarındaki onuncu konumundan 2030’da dördüncülüğe yükselmesi öngörülüyor.      
Çin, 2020'lerin Ortalarında Dünya ülkeleri arasında En Büyük Küresel Havacılık Pazarı Olacak

    

 


                  Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) Çarşamba günü yaptığı açıklamada, yayımladığı 20 Yıllık Havayolu Yolcu Tahmini raporunda 2020'lerin ortasında Çin'in Amerika ile yer değiştirerek dünyanın en büyük havacılık pazarı olacağının öngörüldüğünü söyledi. Çin ekonomisinin tüketim yönlü bir büyüme patikasına girmesi nedeniyle uzun vadede güçlü yolcu talebini destekleyeceğini ortaya koyan IATA raporunda, Çin havacılık piyasası ülkeden dışarıya ve ülke içindeki trafik olarak tanımlanıyor.

IATA raporuna göre havayolu taşımacılığındaki mevcut eğilimler dikkate alındığında yıllık ortalama % 3,5 bileşik büyüme oranı ile 2037 yılında küresel yolcu sayısının ikiye katlanarak 8,2 milyara çıkabileceği öngörülüyor. Asya-Pasifik bölgesi,  gelecek 20 yıl içinde pazardaki toplam yeni yolcu sayısının yarısından fazlası üreterek küresel havacılık sektöründeki büyümenin en büyük destekçisi olacak. Bu pazardaki büyümeyi devam eden güçlü ekonomik büyüme, hanehalkı gelirlerindeki artış ve demografik değişim yönlendirecek.

Asya Pasifik bölgesinde Çin dışında Hindistan ve Endonezya da sektörde önemli bir büyüme etkisi yaratacak. Rapora göre Hindistan’ın, İngiltere'yi 2024’de geçerek dünya havacılık piyasasında 3. sırada yer alması bekleniyor. Endonezya’nın da iyi bir büyüme performansı göstererek 2017 yılında küresel havacılık pazarındaki onuncu konumundan 2030’da dördüncülüğe yükselmesi öngörülüyor
.

 
 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.