ÇİN 40 GÜN İÇİNDE YENİ KORONAVİRÜSÜ AŞISI ÜRETECEK

DÜNYA 29.01.2020 - 11:09, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3731+ kez okundu.
 

ÇİN 40 GÜN İÇİNDE YENİ KORONAVİRÜSÜ AŞISI ÜRETECEK

Tongji Üniversitesi Doğu Shanghai Hastanesi, yeni koronavirüsü (2019-nCoV) hedefleyen bir mRNA aşısının geliştirilmesi projesi acilen onaylandı.
Yeni koronavirüsünün yayılımını önlemek ve tedavisini sağlamak için çalışmalarını sürdüren ve önceki gün hastalığın tanısını kolaylaştıran kitlerin lisansını alan Çin, aşı geliştirme çalışmalarını hızlandırdı. Bu amaçla, Tongji Üniversitesi Doğu Shanghai Hastanesi, yeni koronavirüsü (2019-nCoV) hedefleyen bir mRNA aşısının geliştirilmesi projesi acilen onaylandı.   Aşı hastane ve Stermirna Therapeutics Co., Ltd. tarafından birlikte geliştirilecek. Stermirna Therapeutics’in CEO’su Li Hangwen, yeni nesil mRNA teknolojisine ve bazı ön prosedürlere dayanan aşı örneklerinin üretilmesi için 40 günden fazla süreye ihtiyaç duyulmayacağını söyledi.   Numuneler testler için gönderilecek ve mümkün olan en kısa sürede kliniklere getirilecek. Geleneksel aşıların üretim döngüsü beş ila altı ay kadar sürebilirken, mRNA aşısı daha kısa bir geliştirme ve üretim döngüsü avantajına sahiptir.  
Tongji Üniversitesi Doğu Shanghai Hastanesi, yeni koronavirüsü (2019-nCoV) hedefleyen bir mRNA aşısının geliştirilmesi projesi acilen onaylandı.

Yeni koronavirüsünün yayılımını önlemek ve tedavisini sağlamak için çalışmalarını sürdüren ve önceki gün hastalığın tanısını kolaylaştıran kitlerin lisansını alan Çin, aşı geliştirme çalışmalarını hızlandırdı. Bu amaçla, Tongji Üniversitesi Doğu Shanghai Hastanesi, yeni koronavirüsü (2019-nCoV) hedefleyen bir mRNA aşısının geliştirilmesi projesi acilen onaylandı.
 
Aşı hastane ve Stermirna Therapeutics Co., Ltd. tarafından birlikte geliştirilecek. Stermirna Therapeutics’in CEO’su Li Hangwen, yeni nesil mRNA teknolojisine ve bazı ön prosedürlere dayanan aşı örneklerinin üretilmesi için 40 günden fazla süreye ihtiyaç duyulmayacağını söyledi.
 
Numuneler testler için gönderilecek ve mümkün olan en kısa sürede kliniklere getirilecek. Geleneksel aşıların üretim döngüsü beş ila altı ay kadar sürebilirken, mRNA aşısı daha kısa bir geliştirme ve üretim döngüsü avantajına sahiptir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.