ÇİN, 53 ÜLKEYE AŞI YARDIMI YAPTI, 22 ÜLKEYE DE AŞI İHRAÇ ETTİ

DÜNYA 09.02.2021 - 14:38, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3065+ kez okundu.
 

ÇİN, 53 ÜLKEYE AŞI YARDIMI YAPTI, 22 ÜLKEYE DE AŞI İHRAÇ ETTİ

Çin’in gelişmekte olan 53 ülkeye Covid-19 aşısı yardımında bulunduğu ve 22 ülkeye aşı ihraç ettiği belirtildi.
Çin Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Çin’in gelişmekte olan 53 ülkeye Covid-19 aşısı yardımında bulunduğu ve 22 ülkeye aşı ihraç ettiği belirtildi. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, günlük basın toplantısında Çin tarafından bağışlanan Covid-19 aşılarının ilk partilerinin Pakistan, Kamboçya ve Laos’a ulaştığını, Ekvator Ginesi’ne ilk parti aşının da yarın yollanacağını kaydetti. Çin’in önümüzdeki günlerde farklı ülkelere aşı göndermeyi sürdüreceğini belirten sözcü, ilgili ülkelerin Çin’e şükranlarını sunduklarını dile getirdi.   Wang, Çin’in yerli şirketlerin aşı geliştirme çalışmalarında farklı ülkelerdeki ortaklarıyla işbirliği yapmalarına destek verdiği gibi, ilgili şirketleri aşıya acilen ihtiyaç duyan ve Çin aşılarını onaylayan ülkelere aşı ihraç etmeye teşvik ettiğini belirtti.   Sözcü, Çin’in farklı ülkelerden aşı şirketlerinin, yarı mamul durumundaki aşılarının imalat süreçlerini Çin’de devam ettirmelerine ve diğer ülkelere sunmalarına da destek verdiğini dile getirdi. Çinli sözcü, “Çin, ilgili ülkelerle işbirliği yapmayı, bu ülkelere elinden geldiğince destek ve yardım sağlamayı sürdürecek, salgın karşısında bir an önce zafer elde edilmesi ve insanlık için sağlık ortaklığının oluşturulması yolunda somut katkılar yapmaya devam edecek” dedi.  
Çin’in gelişmekte olan 53 ülkeye Covid-19 aşısı yardımında bulunduğu ve 22 ülkeye aşı ihraç ettiği belirtildi.

Çin Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Çin’in gelişmekte olan 53 ülkeye Covid-19 aşısı yardımında bulunduğu ve 22 ülkeye aşı ihraç ettiği belirtildi. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, günlük basın toplantısında Çin tarafından bağışlanan Covid-19 aşılarının ilk partilerinin Pakistan, Kamboçya ve Laos’a ulaştığını, Ekvator Ginesi’ne ilk parti aşının da yarın yollanacağını kaydetti. Çin’in önümüzdeki günlerde farklı ülkelere aşı göndermeyi sürdüreceğini belirten sözcü, ilgili ülkelerin Çin’e şükranlarını sunduklarını dile getirdi.
 
Wang, Çin’in yerli şirketlerin aşı geliştirme çalışmalarında farklı ülkelerdeki ortaklarıyla işbirliği yapmalarına destek verdiği gibi, ilgili şirketleri aşıya acilen ihtiyaç duyan ve Çin aşılarını onaylayan ülkelere aşı ihraç etmeye teşvik ettiğini belirtti.
 
Sözcü, Çin’in farklı ülkelerden aşı şirketlerinin, yarı mamul durumundaki aşılarının imalat süreçlerini Çin’de devam ettirmelerine ve diğer ülkelere sunmalarına da destek verdiğini dile getirdi. Çinli sözcü, “Çin, ilgili ülkelerle işbirliği yapmayı, bu ülkelere elinden geldiğince destek ve yardım sağlamayı sürdürecek, salgın karşısında bir an önce zafer elde edilmesi ve insanlık için sağlık ortaklığının oluşturulması yolunda somut katkılar yapmaya devam edecek” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.