"ÇİN AB İLE KAPSAMLI İŞBİRLİĞİNİ GENİŞLETECEK"

DÜNYA 18.12.2018 - 16:33, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3526+ kez okundu.
 

"ÇİN AB İLE KAPSAMLI İŞBİRLİĞİNİ GENİŞLETECEK"

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Chunying, Çin hükümeti tarafından yayınlanan AB politikası raporu hakkında açıklamalarda bulunarak, AB ile kapsamlı işbirliğinin geliştirileceğini söyledi.
Hua Chunying günlük olağan basın toplantısında, Çin hükümetinin yayınladığı AB politikası raporu hakkında bilgi vergi. Çin'in 2003 ve 2014'ün ardından üçüncü kez AB politikası raporu yayınladığını kaydeden Hua, söz konusu raporun Çin'in yeni dönemde AB'ye yönelik politika hedeflerini ortaya koyduğunu dile getirdi. Sözcü, raporda Çin ile AB arasında birçok alanı kapsyan diyalog ve işbirliğini güçlendirmeyi amaçlayan önemli tedbirler belirlendiğini belirtti. Çin'in AB'nin bölgesel ve uluslararası konularda oynadığı role ve yarattığı etkilere büyük önem verdiğine işaret eden Hua, AB ile ilişkileri geliştirmenin her zaman Çin'in dış politikasının önceliklerinden biri olduğunu vurguladı. Bu yılın Çin ile AB arasında kapsamlı stratejik ortaklık ilişkisi kurulmasının 15. yıldönümü ve Çin ile AB liderleri arasında görüşme mekanizması oluşturulmasının da 20. yıldönümü olduğunu hatırlatan Hua, Çin-AB ilişkilerinin gelişmesinin yeni koşullar ve fırsatlar yakaladığına dikkat çekti. Sözcü ayrıca, Çin hükümetinin, AB ile kapsamlı işbirliğini derinleştirip genişletmeye ve ikili ilişkilerde daha büyük ilerlemeler kaydedilmesini hızlandırmaya hazır olduğunu sözlerine ekledi
Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Chunying, Çin hükümeti tarafından yayınlanan AB politikası raporu hakkında açıklamalarda bulunarak, AB ile kapsamlı işbirliğinin geliştirileceğini söyledi.

Hua Chunying günlük olağan basın toplantısında, Çin hükümetinin yayınladığı AB politikası raporu hakkında bilgi vergi. Çin'in 2003 ve 2014'ün ardından üçüncü kez AB politikası raporu yayınladığını kaydeden Hua, söz konusu raporun Çin'in yeni dönemde AB'ye yönelik politika hedeflerini ortaya koyduğunu dile getirdi.

Sözcü, raporda Çin ile AB arasında birçok alanı kapsyan diyalog ve işbirliğini güçlendirmeyi amaçlayan önemli tedbirler belirlendiğini belirtti.

Çin'in AB'nin bölgesel ve uluslararası konularda oynadığı role ve yarattığı etkilere büyük önem verdiğine işaret eden Hua, AB ile ilişkileri geliştirmenin her zaman Çin'in dış politikasının önceliklerinden biri olduğunu vurguladı.

Bu yılın Çin ile AB arasında kapsamlı stratejik ortaklık ilişkisi kurulmasının 15. yıldönümü ve Çin ile AB liderleri arasında görüşme mekanizması oluşturulmasının da 20. yıldönümü olduğunu hatırlatan Hua, Çin-AB ilişkilerinin gelişmesinin yeni koşullar ve fırsatlar yakaladığına dikkat çekti.

Sözcü ayrıca, Çin hükümetinin, AB ile kapsamlı işbirliğini derinleştirip genişletmeye ve ikili ilişkilerde daha büyük ilerlemeler kaydedilmesini hızlandırmaya hazır olduğunu sözlerine ekledi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.