ÇİN: ABD, ÇİN’E YÖNELİK ASILSIZ ELEŞTİRİ VE İFTİRALARA SON VERMELİ

DÜNYA 05.10.2018 - 17:30, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2149+ kez okundu.
 

ÇİN: ABD, ÇİN’E YÖNELİK ASILSIZ ELEŞTİRİ VE İFTİRALARA SON VERMELİ

.ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence dün akşam yaptığı konuşmada, Çin'in ABD'nin iç işleri ve seçimlerine karıştığı iddiasında bulunarak Çin'in iç ve dış politikalarını eleştirdi.
Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Chunying, Pence'nin bu iddiasının tamamen asılsız olduğunu kaydetti ve Çin'in buna kesinlikle karşı çıktığını belirtti. Hua, hiç kimsenin Çin halkının Çin'e özgü sosyalizm yolunda kararlılıkla ilerleyişini ve daha büyük başarılar elde etmesini engelleyemeyeceğini, gerçekleri çarpıtma girişimlerinin boşa olduğunu kaydetti. Hua Chunying, Çin'in her zaman olduğu gibi barış içinde bir arada yaşamanın beş ilkesi temelinde, çeşitli ülkelerle dostluk ve işbirliği ilişkilerini geliştirerek insanlığın kader ortaklığının oluşturulmasını hızlandıracağını vurguladı. Sözcü Hua ayrıca, Çin'in başka ülkelerin çıkarına göre hareket etmediğini, kendi egemenlik, güvenlik ve çıkarlarını kararlılıkla savunduğunu ifade etti. ABD'nin iki ülke arasındaki temas ve işbirliğini, Çin'in ABD'nin iç işleri ve seçimine karışması olarak görmesinin son derece gülünç olduğunu söyleyen Hua, Çin'in daima başka ülkelerin iç işlerine karışmama ilkesini uygulamakta olduğunu da sözlerine ekledi. Çin'in ABD'ye yönelik poltikalarının tutarlı ve net olduğuna dikkat çeken Hua, Çin'in çatışmaya girmeme, karşılıklı saygı, işbirliği ve ortak kazanç elde edilmesi için ABD ile birlikte çaba gösterdiğini yineledi. Hua, ABD'ye hatasını düzelterek Çin'e yönelik asılsız eleştiri ve iftiraları durdurmasını, Çin-ABD ilişkilerine zarar veren eylemlerden vazgeçerek iki ülke ilişkilerinin sağlıklı ve istikrarlı gelişimini koruma çağrısında bulundu.    
.ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence dün akşam yaptığı konuşmada, Çin'in ABD'nin iç işleri ve seçimlerine karıştığı iddiasında bulunarak Çin'in iç ve dış politikalarını eleştirdi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Chunying, Pence'nin bu iddiasının tamamen asılsız olduğunu kaydetti ve Çin'in buna kesinlikle karşı çıktığını belirtti.

Hua, hiç kimsenin Çin halkının Çin'e özgü sosyalizm yolunda kararlılıkla ilerleyişini ve daha büyük başarılar elde etmesini engelleyemeyeceğini, gerçekleri çarpıtma girişimlerinin boşa olduğunu kaydetti.

Hua Chunying, Çin'in her zaman olduğu gibi barış içinde bir arada yaşamanın beş ilkesi temelinde, çeşitli ülkelerle dostluk ve işbirliği ilişkilerini geliştirerek insanlığın kader ortaklığının oluşturulmasını hızlandıracağını vurguladı.

Sözcü Hua ayrıca, Çin'in başka ülkelerin çıkarına göre hareket etmediğini, kendi egemenlik, güvenlik ve çıkarlarını kararlılıkla savunduğunu ifade etti.

ABD'nin iki ülke arasındaki temas ve işbirliğini, Çin'in ABD'nin iç işleri ve seçimine karışması olarak görmesinin son derece gülünç olduğunu söyleyen Hua, Çin'in daima başka ülkelerin iç işlerine karışmama ilkesini uygulamakta olduğunu da sözlerine ekledi.

Çin'in ABD'ye yönelik poltikalarının tutarlı ve net olduğuna dikkat çeken Hua, Çin'in çatışmaya girmeme, karşılıklı saygı, işbirliği ve ortak kazanç elde edilmesi için ABD ile birlikte çaba gösterdiğini yineledi.

Hua, ABD'ye hatasını düzelterek Çin'e yönelik asılsız eleştiri ve iftiraları durdurmasını, Çin-ABD ilişkilerine zarar veren eylemlerden vazgeçerek iki ülke ilişkilerinin sağlıklı ve istikrarlı gelişimini koruma çağrısında bulundu.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.