ÇİN, ABD’NİN MARYLAND EYALETİNE 40 BİN MASKE BAĞIŞLADI

DÜNYA 15.08.2020 - 13:53, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3439+ kez okundu.
 

ÇİN, ABD’NİN MARYLAND EYALETİNE 40 BİN MASKE BAĞIŞLADI

Çin Halk Cumhuriyeti’nden yerel bir hükümet, yeni tip koronavirüsten etkilenen Maryland’ın başkenti Annapolis’e 40 bin tıbbi yüz maskesi bağışında bulundu.
Annapolis Kent Müdürü David Jarell, yaptığı basın açıklamasında ilk bağışların halk sağlığı çalışanları arasında maske ihtiyacının en yoğun biçimde hissedildiği nisan ayında Çin’in Changsha kentinden geldiğini vurguladı.    Çin ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD) bayraklarının yer aldığı kutularda “Hadi, Annapolis! Changsha’dan En İyi Dileklerimle! Gerçek birlik, insanlara zorlukların üstesinden gelmek ilham veriyor” ifadeleri yer aldığını okuyucularına aktardı.   Kardeş şehirler birbirini unutmadı   Kentin Dış İlişkileri Ofisi’nde temsilci olan Yani Xia’dan gelen notta ise “Sizin ve Annapolis’teki herkesin sağlığına kavuşmasını ve bu zorlu döneme dayanmanızı içtenlikle diliyoruz” denildi. Yapılan açıklamada Annapolis ve Changsha’nın kardeş şehirler olduğunun altı çizildi. Annapolis Acil Durum Yönetimi Direktörü Kevin Simmons, yaptığı açıklamada maskelerin sağlık alanının dışında ulaşım, kamu işleri, eğlence alanları gibi yerlerde yardımcı olduğunu dile getirdi. Capital Gazette, kamu güvenliğinden sorumlu kişilere ilk etapta 20 bin maske dağıtılacağını diğer yarısının ise ihtiyaca göre verileceğini bildirdi.   Eyaletin sağlık departmanına göre Maryland’de yaklaşık 97 bin kişi yeni tip koronavirüs teşhisi yapılırken şimdiye değin 3 bin 460’tan fazla kişi hayatını kaybetti. Annapolis Belediye Başkanı Gavin Buckley, Çin’den gelen bağışlara teşekkür olarak Changsha yetkililerine kenti fotoğraflarından oluşan bir kitap hediye etti. Buckley açıklamada, “Armağan edilen maskeler için minnettarım ancak insanlığın durumuna dair verilen ümitler için daha minnettarım” diye konuştu.
Çin Halk Cumhuriyeti’nden yerel bir hükümet, yeni tip koronavirüsten etkilenen Maryland’ın başkenti Annapolis’e 40 bin tıbbi yüz maskesi bağışında bulundu.

Annapolis Kent Müdürü David Jarell, yaptığı basın açıklamasında ilk bağışların halk sağlığı çalışanları arasında maske ihtiyacının en yoğun biçimde hissedildiği nisan ayında Çin’in Changsha kentinden geldiğini vurguladı.
 
 Çin ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD) bayraklarının yer aldığı kutularda “Hadi, Annapolis! Changsha’dan En İyi Dileklerimle! Gerçek birlik, insanlara zorlukların üstesinden gelmek ilham veriyor” ifadeleri yer aldığını okuyucularına aktardı.
 
Kardeş şehirler birbirini unutmadı
 
Kentin Dış İlişkileri Ofisi’nde temsilci olan Yani Xia’dan gelen notta ise “Sizin ve Annapolis’teki herkesin sağlığına kavuşmasını ve bu zorlu döneme dayanmanızı içtenlikle diliyoruz” denildi. Yapılan açıklamada Annapolis ve Changsha’nın kardeş şehirler olduğunun altı çizildi.
Annapolis Acil Durum Yönetimi Direktörü Kevin Simmons, yaptığı açıklamada maskelerin sağlık alanının dışında ulaşım, kamu işleri, eğlence alanları gibi yerlerde yardımcı olduğunu dile getirdi. Capital Gazette, kamu güvenliğinden sorumlu kişilere ilk etapta 20 bin maske dağıtılacağını diğer yarısının ise ihtiyaca göre verileceğini bildirdi.
 
Eyaletin sağlık departmanına göre Maryland’de yaklaşık 97 bin kişi yeni tip koronavirüs teşhisi yapılırken şimdiye değin 3 bin 460’tan fazla kişi hayatını kaybetti. Annapolis Belediye Başkanı Gavin Buckley, Çin’den gelen bağışlara teşekkür olarak Changsha yetkililerine kenti fotoğraflarından oluşan bir kitap hediye etti. Buckley açıklamada, “Armağan edilen maskeler için minnettarım ancak insanlığın durumuna dair verilen ümitler için daha minnettarım” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.