ÇİN; ABD TİCARİ KONULARI SİYASALLAŞTIRMAMALI

DÜNYA 16.04.2018 - 15:16, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3522+ kez okundu.
 

ÇİN; ABD TİCARİ KONULARI SİYASALLAŞTIRMAMALI

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Chunying, Çin ile Latin Amerika ülkeleri arasındaki işbirliğinin çifte kazanç ve ortak kalkınmaya dayandığını açıkladı.
ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross kısa süre önce yaptığı bir açıklamada, Çin'in Latin Amerika ülkelerinden yaptığı ithalatın hammadde ve tarımsal ürünlere, ABD'nin bu ülkelerden ithalatınınsa yüksek katma değerli ürünlere dayandığına işaret ederek, ABD'nin bu ülkelere daha fazla çıkar sağladığını iddia etti. Sözcü Hua Chunying, Çin ile Latin Amerika ülkeleri arasındaki ticari işbirliğinin eşitlik, çifte kazanç ve samimiyet esaslarıyla yürütüldüğüne işaret ederek, bu işbirliğinin üçüncü bir tarafı hedeflemediğini söyledi. Sözcü Hua, Çin'in öteden beri jeopolitik hegemonya amacıyla diğer ülkelere yaklaşmadığını kaydederek, diğer ülkelere ticari savaş açma tehdidinde de bulunmadıklarını ifade etti. Çin'in çifte kazanç ilkesi temelinde dışa açılma boyutunu genişleteceğine ve Latin Amerika ülkeleri dâhil tüm dünya ülkelerine daha fazla fırsat getireceğine dikkat çeken sözcü, ABD tarafının gerçeklere ve Latin Amerika ülkelerinin arzusuna saygı göstermesi, Çin-Latin Amerika ilişkilerine objektif bir tavırla yaklaşması ve ticari konuları siyasileştirmemesi gerektiğini belirtti.  
Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Chunying, Çin ile Latin Amerika ülkeleri arasındaki işbirliğinin çifte kazanç ve ortak kalkınmaya dayandığını açıkladı.

ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross kısa süre önce yaptığı bir açıklamada, Çin'in Latin Amerika ülkelerinden yaptığı ithalatın hammadde ve tarımsal ürünlere, ABD'nin bu ülkelerden ithalatınınsa yüksek katma değerli ürünlere dayandığına işaret ederek, ABD'nin bu ülkelere daha fazla çıkar sağladığını iddia etti.

Sözcü Hua Chunying, Çin ile Latin Amerika ülkeleri arasındaki ticari işbirliğinin eşitlik, çifte kazanç ve samimiyet esaslarıyla yürütüldüğüne işaret ederek, bu işbirliğinin üçüncü bir tarafı hedeflemediğini söyledi.

Sözcü Hua, Çin'in öteden beri jeopolitik hegemonya amacıyla diğer ülkelere yaklaşmadığını kaydederek, diğer ülkelere ticari savaş açma tehdidinde de bulunmadıklarını ifade etti.

Çin'in çifte kazanç ilkesi temelinde dışa açılma boyutunu genişleteceğine ve Latin Amerika ülkeleri dâhil tüm dünya ülkelerine daha fazla fırsat getireceğine dikkat çeken sözcü, ABD tarafının gerçeklere ve Latin Amerika ülkelerinin arzusuna saygı göstermesi, Çin-Latin Amerika ilişkilerine objektif bir tavırla yaklaşması ve ticari konuları siyasileştirmemesi gerektiğini belirtti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.