ÇİN-ABD TİCARİ SÜRTÜŞMELERİ BÜTÜN ÜLKELER İÇİN ZARARLI

DÜNYA 22.05.2019 - 11:35, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4014+ kez okundu.
 

ÇİN-ABD TİCARİ SÜRTÜŞMELERİ BÜTÜN ÜLKELER İÇİN ZARARLI

Birleşmiş Milletler (BM) Baş Ekonomisti Elliott Harris, Çin ile ABD arasındaki ekonomik ve ticari sürtüşmelerin küresel ticarete katılan bütün ülkelere zarar verdiğini belirtti.
Elliot Harris kısa süre önce basına verdiği demeçte, Çin ile ABD arasında şu ana kadar fikir birliğine varılmadığını ve bundan büyük esef duyduğunu kaydetti. Harris, ticari sürtüşmelerin sadece iki ülkeye değil, küresel ticaret sistemine katılan diğer birçok ülkeyi de etkilediğini ifade etti. Hiçbir tarafın sürekli devam eden ekonomik ve ticari sürtüşmelerden kazanç elde edemeyeceğini artık herkesin anladığına vurgu yapan Harris, tam tersine, ticari sürtüşmelerin küresel ekonomideki aşağı yönlü riskleri arttırarak, sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşılmasını daha da zorlaştıracağının altını çizdi. Harris açıklamasında, Uluslararası Para Fonu (IMF), Dünya Bankası ve Ekonomik İşbirliği Örgütü gibi uluslararası kuruluşların küresel ekonominin bu yılki büyüme beklentisini düşürmesine de değindi. Harris, diğer uluslararası kuruluşlar gibi, BM'nin de küresel ekonomik büyümenin yavaşlayacağı görüşünde olduğunu dile getirdi. "Ticaret savaşı"ndan kaçınılabileceğini vurgulayan Harris, çok taraflı ticaret sistemindeki uluslararası kuruluşların arabuluculuk fonksiyonuna sahip olduğunu kaydetti. Harris, konuya ilişkin taraflara, benzer ekonomik ve ticari sürtüşmelerin tekrarlanmamasını güvence altına almak amacıyla söz konusu kuruluşları güçlendirerek, bu çerçevede tartışma yapma çağrısında bulundu.
Birleşmiş Milletler (BM) Baş Ekonomisti Elliott Harris, Çin ile ABD arasındaki ekonomik ve ticari sürtüşmelerin küresel ticarete katılan bütün ülkelere zarar verdiğini belirtti.

Elliot Harris kısa süre önce basına verdiği demeçte, Çin ile ABD arasında şu ana kadar fikir birliğine varılmadığını ve bundan büyük esef duyduğunu kaydetti. Harris, ticari sürtüşmelerin sadece iki ülkeye değil, küresel ticaret sistemine katılan diğer birçok ülkeyi de etkilediğini ifade etti.

Hiçbir tarafın sürekli devam eden ekonomik ve ticari sürtüşmelerden kazanç elde edemeyeceğini artık herkesin anladığına vurgu yapan Harris, tam tersine, ticari sürtüşmelerin küresel ekonomideki aşağı yönlü riskleri arttırarak, sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşılmasını daha da zorlaştıracağının altını çizdi.

Harris açıklamasında, Uluslararası Para Fonu (IMF), Dünya Bankası ve Ekonomik İşbirliği Örgütü gibi uluslararası kuruluşların küresel ekonominin bu yılki büyüme beklentisini düşürmesine de değindi. Harris, diğer uluslararası kuruluşlar gibi, BM'nin de küresel ekonomik büyümenin yavaşlayacağı görüşünde olduğunu dile getirdi.

"Ticaret savaşı"ndan kaçınılabileceğini vurgulayan Harris, çok taraflı ticaret sistemindeki uluslararası kuruluşların arabuluculuk fonksiyonuna sahip olduğunu kaydetti.

Harris, konuya ilişkin taraflara, benzer ekonomik ve ticari sürtüşmelerin tekrarlanmamasını güvence altına almak amacıyla söz konusu kuruluşları güçlendirerek, bu çerçevede tartışma yapma çağrısında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.