ÇİN AFRİKA İLİŞKİSİNDE ALTIN ÇAĞ

DÜNYA 05.09.2018 - 18:05, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4573+ kez okundu.
 

ÇİN AFRİKA İLİŞKİSİNDE ALTIN ÇAĞ

Çin-Afrika İşbirliği Forumu eşbaşkanı ve Güney Afrika Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa, Beijing Zirvesi'nde büyük başarılar elde edildiğini ve zirvenin bir dönüm noktası teşkil ettiğini söyledi.
Cyril Ramaphosa, dün forumun bitiminden sonra basına yaptığı açıklamada, Cumhurbaşakanı Xi Jinping'in açılış töreninde yaptığı konuşmanın önemli tespitler içerdiğini, Afrika ve Çin halkının ortak kader topluluğuna ihtiyaç duyduğunu belirterek, bu topluluğun somut işbirliği önlemlerine dayandığını ve iki tarafın ortak çabasının eseri olduğunu kaydetti. Cyril Ramaphosa, "Çin-Afrika İşbirliği Forumu Beijing Zirvesi'ni tamamladık. Çok sayıda kazanç elde edildi. Afrika'dan gelen liderler ve Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping şu görüşte birleşiyor: Çin-Afrika ilişkisi artık altın çağına girdi." sözlerini kullandı. Cyril Ramaphosa, olağanüstü anlamlı bir dönemde iki taraf arasında karşılıklı çıkara ve ortak kazanca dayalı işbirliği ortaklığı kurulduğunu söyledi.
Çin-Afrika İşbirliği Forumu eşbaşkanı ve Güney Afrika Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa, Beijing Zirvesi'nde büyük başarılar elde edildiğini ve zirvenin bir dönüm noktası teşkil ettiğini söyledi.

Cyril Ramaphosa, dün forumun bitiminden sonra basına yaptığı açıklamada, Cumhurbaşakanı Xi Jinping'in açılış töreninde yaptığı konuşmanın önemli tespitler içerdiğini, Afrika ve Çin halkının ortak kader topluluğuna ihtiyaç duyduğunu belirterek, bu topluluğun somut işbirliği önlemlerine dayandığını ve iki tarafın ortak çabasının eseri olduğunu kaydetti.

Cyril Ramaphosa, "Çin-Afrika İşbirliği Forumu Beijing Zirvesi'ni tamamladık. Çok sayıda kazanç elde edildi. Afrika'dan gelen liderler ve Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping şu görüşte birleşiyor: Çin-Afrika ilişkisi artık altın çağına girdi." sözlerini kullandı.

Cyril Ramaphosa, olağanüstü anlamlı bir dönemde iki taraf arasında karşılıklı çıkara ve ortak kazanca dayalı işbirliği ortaklığı kurulduğunu söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.